Yerel seçim 2019 Üsküdar

Yerel seçim 2019 Üsküdar


Hilmi Türkmen ile Ahmet kılıç arasında yaşanan nefes kesen Üsküdar belediye Başkan yarışı 10.000 oy farkı ile sonuçlandı.


Hilmi Türkmen 159.000 oy alarak 5 yıl önceki oyunu 11.000 artırdı yüzde 48 e ulaştı. Ahmet Kılıç ise 5 yıl önce alınan 140.000 oyun üzerine 9000 daha ekleyerek 149.000 rakamına ulaştı. Saadet Partili Yılmaz Bayat ise partisinin oyunun üzerine çıkarak 15.000 oy ile yüzde 4.5 oya ulaştı. DSP Güven Hokna ile 3000 oy ve yüzde 1.5  oy oranı ile yarış tamamlandı.


 

Bu ne demek oluyor Hilmi başkan son haftaya ATA-2 sitesinin imar barışında ikinci aşamaya geçmesinin ikinci adımı için aldığı encümen kararları ve ihdas sorunu çözerek destek olması kendisine artı puan olarak döndü. Çünkü bu durumda olan imar barışına başvuran sitelerin yönetimlerini ve üyelerini de umutlandırdı. Demek ki oluyormuş bireysel tapu imar barışı ile alınıyormuş inancı pek çok seçmeni etkiledi.


ATA-2 ile Üsküdar Belediyesi arasında gerçekleşen görüşmelerde belediye Meclis üyesi Enver Hacıosmanoğlu’nun da katkısı oldu çözüm odaklı katkıları oldu.


Bu konu sadece sitelerde oturan insanları ilgilendiren bir konu değildir belediyenin elinde ki yetkileri halkın lehine kullanıp kullanmadığını göstermesi açısından büyük bir ilerlemedir. Zira imar konusunda çevremizin her mahallesinde değişik problemler olmasının yanında ilk defa belediye bu konularda somut öneriler getirmeye başladı.

Bu öneri kimi yerlerde dev parsellerin 3000 metrekarelere bölünerek kentsel dönüşümün önünün açılmasının önerilmesi idi. İnsanların 90 100 dönüm arsalarda anlaşma yaparak dönüşmeye girişmelerine kendileri bile inanmıyordu parsel küçülterek bu konunun önünün açıldığını izleyeceğiz. İnsanlar bu konuları ciddiye alarak bir dönem daha çalışması için AK partinin adayını yetkilendirdi.



Seçmenler Bahçelievler mahallesinde Sultanmurat’da Kirazlıtepe’de olumlu dönüşümler bekliyor.  Merkez mahalleler otopark sorununa çözüm olacak adımlar bekliyor tüm Üsküdar ise daha çok yeşil alan park bahçe istiyor. Amatör Spor kulüpleri ise ulaşım desteği ve BAL liginde yarışanlar 2 saat süren maç boyunca ambulans desteği istiyor belediyeden benden söylemesi. Ve artık Üsküdar ın merkezine bir çeki düzen bekliyoruz bu olunca Üsküdar güzelleşecek minibüs durakları azaltılmalı ve trafiği engellemesine izin verilmemeli. Balaban tarafında güzelleştirmeye ihtiyaç var. Kızılay ın koca kamyonu meydanı berbat ediyor önlem alınmalı. Çekmeköy minibüsleri hala ışıkların dibinde ciddi düzenlemeler gerek. Doğma büyüme Üsküdar lı biri olarak önerimiz çok olur ama zamanla yazarız Hilmi başkana söyleriz kulak vereceğine eminim.


Esas bu seçimin İstanbul süprizi  Ekrem İmamoğlu nun seçimi az farkla da olsa kazanması oldu. Ama belediye meclisinde çoğunluk AK partide olacak bakalım nasıl yönetecekler. Ankara da aynı durum var başkan CHP den meclis Ak partide çoğunluk var.


Üsküdar da Ahmet Kılıç neden kaybetti onu da yazalım, geçen seçimde ki aday kadar yerel basında yer bulamadı. Sosyal medya tanıtımlarının başarı oranı sağlaması bence imkansız. Adaylık açıklamasından sonra projeler geç ve eksik açıklandı ayrıca belediye meclis listesi seçmenler ve partililer tarafından benimsenmedi. Aday listesini kim oluşturdu sorusunun cevabı alınamadı gerçi AK parti de memnuniyetsizlik olabilir ama CHP de ki memnuniyetsizlik çok dillendi. Meclis ve başkan oyları gayet dengeli her iki pati içinde bunu söyleyebiliriz. Belediye meclisinde 156.000 e 145.000 olarak paylaşılmış SP ise 15.000 oy almış.


 

CHP liler çok çalıştı ama Hilmi Başkan avantajları iyi kullandı ve imar konusunda yine umut vererek bölgemizde bol miktarda bulunan Sitelerin sorunlarında adımlar atarak seçimi kazandı.


Şu da bir gerçek bakanlar vekiller Hilmi başkanın yanında hep yer aldılar Ahmet Kılıç ın yanında da parti yöneticileri yer aldılar.

Seçimleri kazanan tüm adayları ve muhtarlarımızı kutluyoruz başarılar diliyoruz.

  

 

Bu haber 1338 defa okunmuştur.
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
YAZARIN DİĞER YAZILARI