DERTLEŞME

Yalçın Soysevinç
Tarih 27 Şubat 2026, 11:09

DERTLEŞME


Güzel bir Aralık günü yolum Harem Selimiye arasında Selimiye su ürünleri kooperatif çay bahçesine düştü.


Oturup manzarasına baktığım yer solda açıkta kız kulesi sağ taraf sahil biz çocukken buraya kum Kosterleri sıra sıra dizilirdi. Dökülen kumlar plaj gibi sahil yapardı çocuktuk işte buralarda denize girmek hoşunuza girerdi. Çifte kayalardan Salacak bölgesinden denize girerdik mendireklerden balık tutardık. Hem de basit oltalarla öyle makinalı kamış olacak filan imkanı yok çok pahalıydı, Galata köprüsünün altında satılırdı arada sırada fiyatlarına bakardım alamazdım.



Lise çağlarında ise yazın tatile gidemediğimiz için her gün burada salacak Harem arasında sahilde geçerdi. İşte o yokluklar içime öyle bir işlemiş ki hayatım boyunca kazandıklarımı tatillere gezmeye görmeye harcadım. Ama hep ailem eşim çocuklarım yanımda oldu. Şiarım şuydu harcamayacaksam neden para kazanıyoruz ben kazandıklarımı güzel ülkemin her yanını gezmekle harcadım biraz da yurtdışı hiç de pişman değilim. 25 yaşımda evlendiğimde şansa balayına Ayvalığa gitmiştik şimdi son 5 yılımın yaz ayları orada geçiyor. Sağlığımız müsaade ettikçe de gideceğim.



1965 yılında Üsküdar’lı bir ailenin çocuğu olarak Doğancılarda doğmuştum yani 61 yıldır Üsküdar da nefes alıyorum son 27 yıl ise Çengelköy de.


Ata 2 ye ilk taşındığımızda çevrede ne bir market ne bir lokanta hiçbir şey yoktu desem yeridir. Tabi yapılaşma da sadece siteler bazında 1990 lı yıllarda ruhsatlanmış yerlerde vardı.

Şimdi ise başta Kirazlıtepe de olmak üzere Emlak Konut un projeleri ve mütahitlerin girişimleri ile muazzam bir dönüşüm yaşıyoruz. İnanmayan Sultanmurat Çamlıktepe bölgelerini gezsin şimdilerde Küçüksu da ve Çengelköy ün üst bölgelerinde büyük büyük parsellerde girişimler var.


Ben büyük parsellerde dönüşümün daha kolay olacağına inananlardanım. Yavuztürk mahallesinde ZEM ATLAS işbirliği 50 dönümde işe girişmek istiyor LİM yapı Küçüksu da büyük parsellere girdi bile Güneri İnşaat 23 dönüm Kuleli de yakında büyük bir dönüşüme imza atacak.


Hal böyle olunca gelecekte bölgede nüfus ve binalar artacak altyapı iyi kötü düzeltiliyor ama Bosna Bulvarına ve Zübeyde Hanım caddesine Kaldırım Caddesine el atılmalı genişletme çalışması yapılmalı.


Basko sitesi dönüşüm inşaatı da başladı bu arada sayfalarımızda haberi var, pek site de girişimler var dönüşüm konusunda.


Ramazan ayına gazetemiz yayınladığında gireceğiz, hepinizin sofralarının bereketli olmasını dilerim. Hoşgörünün sevginin kardeşliğimizin daha da güçlenmesi umudu ile iyi günleriniz olsun.

Bu haber 32 defa okunmuştur.
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
YAZARIN DİĞER YAZILARI