2019 Yerel Seçim Üsküdar

2019 Yerel Seçim Üsküdar


Üsküdar Yerel seçim 2019 konusunu beraberce inceleyelim ve analizlerimizi yazayım dedim ve tuşlara basmaya başladım.


İstanbul Büyükşehir belediyesi ikili bir yarışa sahne oluyor Cumhur ittifakı AK parti ile MHP Binali Yıldırım ismi Millet ittifakı ise CHP ve İYİ parti ise Ekrem İmamoğlu isimini aday çıkardı Yıldırım henüz sokaklara çıkmadı çarşı pazarda göremedik İmamoğlu ise her gün bir ilçe programı ile tanınırlığını artırıyor. Ben Üsküdar Kirazlıtepe, Ferah ve Yavuztürk mahallerinde esnaf ve Pazar ziyaretleri yaptı derneklere uğradı kurduğu sıcak ilişkiyi izledim olumlu tepkiler alıyor.


İBB Üsküdar da validebağ korusunda ve stat konusunda nasıl projeler sunacak merakla bekliyoruz. Boğaz trafiğine nasıl bir çözüm getirecek 5 yıl önce tünel projeleri vardı hala Üsküdar sayfalarında duruyor gerçekleşmesini diliyoruz.


Gelelim Üsküdar Belediye Başkan adaylarına Hilmi Türkmen AK partiden MHP desteği ile Cumhur ittifakının adayı geçen dönem belediye başkanı geçen 10 yıl ise belediye başkan yardımcısı idi. Önemli projeleri hayata geçirdi 27.şubat akşamı ise yeni projelerini açıkladı. Bu haberlerimizde okuyabileceksiniz.

Onun oy oranlarını kentsel dönüşümde imar konularında seçmenin ne kadar ikna olduğu belirleyecek. Parselleri küçültüp kentsel dönüşümün önünün açılmasını olumlu buluyorum, bu zaten benim bu köşeden önerdiğim bir çözüm yolu idi. Ancak ilçe belediyesine teknik olarak çok iş düşmekte umarım gerçekleşir.

AK parti Belediye meclis listeleri açıklandı. Aday listesinde ilk 21 de dört kadın aday yer buldu. Cumhur İttifakı gereği üç MHP adayı da listede yer aldı, çalışmaları beraber yapacaklar. Geçen dönem listesinde de yer alan dört meclis adayı listede dikkat çeken isimler oldular. 


CHP adayı İYİ parti desteği ile Millet ittifakı olarak Ahmet Kılıç ismi ile yarışa başladı. Listede dikkat çeken geçen dönemden sadece Çetin Karadağ ın kontenjan da yer bulması ve ilk 21 kişi içerisinde üç kadın adayın olması oldu. Araçlar giydirildi bürolar tutuldu ve çarşı pazar esnaf ve ev ziyaretleri ile Ahmet Kılıç çalışmalarını sürdürüyor.


Bu sene ki seçimler diğerlerinden biraz farklı afiş ve süsleme yapılamıyor. Propaganda sadece broşür sosyal medya ve yerel gazeteler üzerinden yapılıyor. Radyo televizyon konu dışı zira Üsküdar dan kaç kişi binlerce t.v.ve radyo  kanalından izleyecek de adayı tanıyacak.


Sosyal medya paylaşımları ise sadece kendi yakın çevrenize yapılıyor hiçbir anlamı yok para döker google reklamlarına facebook reklamlarına girersen ayrı mesele. Sosyal medya bak geç üzerine kurulu tanınırlığı artırır ama seçmen ikan eder mi ? Orası muamma.


Yerel seçimde en etkili mecra yerel basındır geçen seçimde CHP nin adayı yerel basıl ile yakın çalışmasından dolayı 140.000 oya yükselebildi. Yoksa dağıttırdığı kitapların broşürlerin pek etkisi olmadı. Ha birde bir sürü stant da insanlar seçmenlerle diyalog kurdu onun da etkisi olmuştu. CHP lilerin içine pek sinmese de pozitif olarak seçim çalışması yaptılar. CHP genel merkezinin en büyük sorunu Ekim 2018 de aday adaylarının başvurularını aldığı halde aday açıklamasını Ocak ayının sonuna bırakması 27 Ocak tan bir ay geçti seçime bir ay kaldı. Ahmet Kılıç çalışmalarını bir aylık sürede nasıl yapacak nasıl sonuç alacak ? Saadet Partisinin adayı Yılmaz Bayat, Üsküdar da seveni çok bakalım o nasıl bir oy oranına ulaşacak.


Üsküdar başkan adaylarının tüm performansını göstereceği bir ay kaldı belediye meclis adaylarından da ses çıkmıyor bakalım seçmen ile hangi aday buluşacak hangi mecrada buluşacak. Projelerini nasıl anlatacak bende merak ediyorum.

Mahallelerde pek çok muhtar adayları var onlarda afiş asamıyorlar sadece broşür dağıtarak kendilerini tanıtmaya çalışıyorlar. Gazetemize dağıtım gücüne güvenerek reklam verip teveccüh gösterenlere teşekkür ediyorum.


Üsküdar da seçim havasından söz edilemiyor, muhtar adayları seçime katılımın yüksek olmasını sağlayacak ama başkan ve meclis adayları oyları nasıl paylaşacak merakla bekliyoruz.

 

Bu haber 893 defa okunmuştur.
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
YAZARIN DİĞER YAZILARI