Türkiye İstanbul Üsküdar

Türkiye İstanbul Üsküdar


Ülkemi İstanbul’u ve Üsküdar’ı seviyorum burada doğduğum için mi ? Yoksa burada yaşadığım için mi severek gittiğim tatillerde bile özleyerek döndüğüm yer Üsküdar Çengelköy.


Ancak Üsküdar şantiye havasından yıllardır kurtulamadı Haremden gelen Üsküdar a bağlanan ve boğaza devam eden birleşme noktası olmadı olamadı, yetkililer çare düşünmeli.hala Çekmeköy minibüsleri merkezde ışıkların dibinden kalkıyor. Bu da yetmez gibi İspark Üsküdar a iki şeritli girişe 4 taksilik bir durak oluşturmuş labutlar koymuş İlçe merkezine girişi tek şeride düşürmüş. Bağlarbaşı dolmuş durağı köşeden kaldırılmış orası biraz rahatlamış. Selmanı Pak camii çevre düzenlemesi yapılıyor bari o bölgenin toprağı korunsa ve ağaçlı bir bölüm oluşsa. Zira devasa bir kamulaştırma yapıldı o bölge ferahladı. Acilen orası bitirilmeli ki otopark çalışmaları insanların oturma yerlerini şimdilik yok etti.


Üsküdar merkez meydanı altına yapılan otopark çalışmaları bulunan tarihi eserlerden dolayı uzadıkça uzuyor bitince çok güzel olacak bunu biliyor sabırla bekliyorum. Hayalim çevresinde ki yolların da genişlemesi sanki daracık yolların dibinden itibaren imalat yapılıyor. Üsküdar ın çarşı çevresinde ki yollar yine daracık mı kalacak ?


Neyse gelelim Çengelköy e sokaklar bitiriliyor yenileme çalışması merkez anayola doğru ilerlemeye başladı. Ama o parklanmayı engellemek amacıyla yerleştirilen siyah taşlar kırılıyor dökülüyor. Parlak granitten yapılanlar da kırılıyor. Bu imalat uymadı ama baştan sözleşme neyse onu yapıyorlar onlar da kırıldığını görüyorlar.


Bosna Bulvarı Akbank ın önü ne güzel oldu Denizbank ın önü ve Doğuş Üniversitesinin önü de aynı balıksırtı otopark yapılmalı ve hatta Demirdöküm Valliant ın önüde bu hale getirilmeli. Caddenin iki şeritli hale getirilmesi sağlanmalı.

Bosna Bulvarı yapımı bazı yerlerde yolu daralttı yaya kaldırımları eksikti Çengelköy Gazetesi facebook  sayfasından paylaşımımızın ertesinde yapılmaya başlandı. Beklentimiz aslaft bitimini takiben yaya geçitlerinin daha da belirginleşmesi. Bosna bulvarı orta refüj içerisinde ki ağaçların çoğu yok oldu yerlerine kaliteli ağaçlar istiyoruz.


Üsküdar ı seviyorum güzelleşmesini yaşam alışveriş kalitesinin artmasını diliyorum. Üsküdar da hala bir müze açılmadı yeni belediye binasında yer ayrılacaktı ama olmadı. Şimdi ki kazılarda ve Üsküdar metro kazılarında çıkan eserlerden başlayarak sistematik bir müze yaşama geçirilmeli.


Ve futbol statları istiyorum en azından üç tane stadı yap nasıl olsa bekçisi olacak çevreye de yürüyüş koşu amaçlı açalım halk açık hava da spor yapsın.


Yerel seçim yaklaşıyor ben isteklerimi sıralayayım adayların toplantılarında da dillendireceğimden şüpheniz olmasın. Yeşil alanların artması talebimdir ve bıkmadan yineleyeceğiz. 

Bu haber 1723 defa okunmuştur.
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
YAZARIN DİĞER YAZILARI