Mutlu İnsanların 8 Alışkanlığı

Yalçın Soysevinç
Tarih 15 Şubat 2017, 13:59

Mutlu İnsanların 8 Alışkanlığı

Hayatın zorluklarıyla başa çıkmaya çalışırken, mutlu hissetmek için siz de bu alışkanlıkları edinmelisiniz!

1. Başkalarının sizin hakkındaki düşüncelerine önem vermeden yaşayın.

Mutlu insanlar, olumsuz ruh halinde olan ve olumsuz bakış açılarına sahip kişilerin kendileri hakkında ne düşündüklerine önem vermezler. Bu nedenle de başkaları onları üzemez.

2. Her zaman arkadaş canlısı olun ve minnettarlığınızı gösterin. 

Mutlu insanlar nasıl göründüğünüzle ve nerede doğduğunuzla ilgilenmezler. Onlar herkes ile arkadaş olup onlarla birlikte gülümseyerek mutlu olabilir. Ve çevresindeki insanlara minnettarlıklarını göstererek onları da mutlu ederler.

3. Her zaman her durumda pozitif kalır.

Olabilecek her durumda - olumsuz olanlar da dahil - pozitif duygu durumunu korur. Kötü yaşanmışlıkları deneyim fırsatı olarak görür.

4. Dünyanın mükemmel olmadığının farkındadırlar.

Mutlu insanlar, dünyada kendilerine karşı garanti edilebilecek bir şey olmadığını bildikleri için isteklerini nasıl kontrol edeceklerini de bilirler. Hayatta her şey tam olarak istedikleri gibi ilerlemese de kendilerini cezalandırmazlar. Bunun yerine, başarılarından gurur duyarlar.

5. Gün içinde gülümseyebildikleri kadar gülümserler.

Ruh halimiz ve görünüşümüz, maksimum olarak, en çok zaman geçirdiğimiz kişiler tarafından etkilenmektedir. Biz ne kadar gülümsersek, çevremizdekiler de bizimle birlikte gülümserler böylece herkes daha pozitif bir bakış açısına sahip olur. 

6. Çevrelerindeki dünyaya katkıda bulunurlar.

Mutlu hissetmenin en etkili yollarından biri çevrenizdeki dünyayı değiştirmektir. Bu, ihtiyacı olan birine yardım etme, birine iltifat etme ya da bir yabancıya gülümseme kadar basit bir şeyler yaparak başarılabilir. 

7. Anı yaşarlar.

Mutlu insanlar bir şey için - Cuma akşamının gelmesi için, yeni bir araba veya mevsim değişikliği için- beklemezler. Yapabileceğimiz en büyük hata, şu anda yaşadığımız halde yaşamak için beklememizdir. 

8. Sürekli öğrenin.

Mutlu insanlar meraklı insanlardır, her zaman çevrelerindeki dünyayla ilgili daha fazla bilgi edinmeye çalışmaktadırlar. Her zaman keşfedilecek bir şey vardır. Yaşamın her alanına ilgi duymak size enerji verir, ortamınızı olumlu yönde etkiler ve hayatınız her geçen gün daha anlamlı hale gelir.


Tek dileğim mutlu olun mutluluk verin ....

Bu haber 780 defa okunmuştur.
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
YAZARIN DİĞER YAZILARI