Türk Rus ve Suriye’li aşçılar Üsküdar’da buluştu

Türk Rus ve Suriye’li aşçılar Üsküdar’da buluştu

Tarih 16 Aralık 2015, 11:46 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediyesi’nin bir araya getirdiği Türk, Rus ve Suriyeli aşçıların yaptığı yemekler, iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli çocukları dostluk sofrasında buluşturdu.

Türk Rus ve Suriye’li aşçılar Üsküdar’da buluştu 


Üsküdar Belediyesi’nin bir araya getirdiği Türk, Rus ve Suriyeli aşçıların yaptığı yemekler, iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli çocukları dostluk sofrasında buluşturdu. Rusya ile Türkiye arasındaki gerilim dünya kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam ederken, Üsküdar Belediyesi tüm dünyaya anlamlı bir barış mesajı verdi. Aşçı Türk Nilgün Tatlı, Rus Olga Condurosova ve Suriyeli Şadi Cihan’ın yaptığı yemekleri Suriyeli çocuklar afiyetle yedi. 


RUS AŞÇIDAN TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR 


Rusya vatandaşı aşçı Olga Condurosova, Türkiye’ye Suriyeli mültecilere yardım ettiği için teşekkür etti. Aşçı Olga, Türkiye’nin Rusya ile yaşadığı siyasal gelirim ile ilgili olarak ise, “Barış olsun. Tüm Türkler ve Ruslar barış içinde yaşasın” dedi. Suriyeli aşçı Şadi Cihan Suriye’de yaşanan iç savaşla ilgili olarak, “Çok zor bir hayat yaşanıyor Suriye’de. Elektrik, su yok. Türkiye’de bir aile gibiyiz” diye konuştu. Cihan, Türk ve Rus gerilimi ile ilgili olarak da barış mesajı vererek, “Tatsız, yaşanmaması gereken şeyler” dedi. Türk aşçı Nilgün Tatlı ise tüm dünyaya örnek olmak için Suriyeli çocuklara yemek yaptıklarını söyledi. Tatlı, “Bugün 3 tane Rus yemeğimiz var. Ben Osmanlı yemeği olan Kış Müjver’i yapacağım. Suriyeli Şadi ise, bir Suriye yemeği olan Tabule’yi yapacak” şeklinde konuştu.


 “UNUTAMAYACAKLARI BİR GÜN YAŞATMAK İSTEDİK”


 Programda Suriyeli miniklerle bol bol fotoğraf çektiren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı konuşmada aşçılara katılımlarından dolayı teşekkür etti. Türkmen, “Bir tarafımda Türk mutfağının duayeni sevgili Nilgün hanım ve diğer tarafımda Rus mutfağının önemli isimlerinden birisi Olga hanımefendi ile birlikte Suriyeli ailelerimize ve onların çocuklarına güzel bir gün yaşatmak, onları hem Türk hem Rus mutfağını tattırmak adına bir aradayız. Bu her iki aşçı hanımefendi, elleriyle yaptıkları yemekleri bu çocuklara servis edecekler. Burada çocuklar, hem orada yaşadıkları sıkıntılı günleri unutma adına hem de bir an olsun şöyle bir damak tadını yaşamak zevki ile hayatlarının hiç unutamayacakları bir günü yaşasın istedik” diye konuştu. SURİYELİ MİNİKLERİN YEMEK KEYFİ Programın devamında aşçı Nilgün Tatlı, Osmanlı yemeği olan kış müjveri, Olga Condurosova Rus çorbası olan borş, tavuklu mantar yemeği ve kaşık tatlısı yaptı. Suriyeli Şadi Cihan ise Suriye yemeği olan tabule yaptı. Yemek yapımının ardından ise, Suriyeli minikler aşçıların ellerinden çıkan lezzetleri keyifle yediler. Suriyeli çocukların mutluluğu yüzlerinden okunurken, tüm yemeklerin lezzetlerinin aynı oranda güzel olduğunu söylediler.
Bu haber 616 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER