
ÜSKÜDAR ÇOCUK KÖYÜ YENİLENDİ VE ŞENLİKLERLE AÇILDI
Başkan Sinem Dedetaş:
Çocuk Köyü’ndeki, 1200 metrekare büyüklüğünde çocuk oyun alanları ve yaklaşık 11 bin metrekarelik yeşil alanda iyileştirmeler yaptık.
ÜSKÜDAR ÇOCUK KÖYÜ YENİLENDİ VE ŞENLİKLERLE AÇILDI
Başkan Sinem Dedetaş:
Çocuk Köyü’ndeki, 1200 metrekare büyüklüğünde çocuk oyun alanları ve yaklaşık 11 bin metrekarelik yeşil alanda iyileştirmeler yaptık. Toplamda 30 bin metrekarelik açık alanda; doğru yöntemler ve ürünler kullanılarak yapılmayan altyapı imalatlarının büyük bir bölümü değiştirdik. Gerekli görülen yerlerde yeni altyapı çalışmaları yaptık. Engelli ve pusetli erişimine uygun hale getirdiğimiz, anne bebek bakım odası eklediğimiz, otopark kapasitesini artırdığımız Üsküdar Çocuk Köyü’nde çocuklarımız, oyunların yanı sıra yepyeni deneyimler yaşayabilecek. Atölyeler ve özel etkinliklerle yıl boyu yaşayan bir alan tasarladık.
Üsküdar Belediyesi tarafından çocuklar ve gençlerin günlük yaşamlarına neşe katmak amacıyla düzenlenen MiniFest’in üçüncüsü, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın katılımıyla Üsküdar Çocuk Köyü’nde gerçekleşti.
Çocuklara özel hazırlanan MiniFest 3 sanat atölyelerinden sahne gösterilerine, geleneksel oyunlardan konserlere uzanan zengin içeriğiyle minik ziyaretçilere unutulmaz bir gün yaşattı.
Etkinliğe katılan çocuklar hem eğlendi hem de yeni beceriler keşfetti. Festival boyunca Üsküdar Çocuk Köyü, neşe dolu görüntülere sahne oldu.
Açılış konuşmasını yapan Başkan Sinem Dedetaş, MiniFest’e gösterilen yoğun ilgiden ve Çocuk Köyü’nde gerçekleştirilen yenileme çalışmalarından söz etti.
Dedetaş Minifest etkinliklerinin gördüğü yoğun ilgi ve Çocuk Köyü’nde yapılan yenileme çalışmaları hakkında bilgi vererek, Daha önce iki kez gerçekleştirdiğimiz ve toplamda 20 bin Üsküdarlıyı ağırladığımız Minifest etkinlikleri çocuklarımızın ve ailelerinin beğenisini kazandı. Aynı coşku ve neşeyle, çocuk festivali Minifest 3’te bir aradayız. Göreve geldiğimizde ciddi güvenlik ve altyapı eksiklikleri olduğunuzu tespit ettiğimiz Çocuk Köyü’nü kapsamlı bir tadilata almıştık. Minifest 3’le birlikte Çocuk Köyümüzü çok daha güvenli ve işlevsel yeni haliyle Üsküdarlı çocukların ve ailelerinin hizmetine sunuyoruz. dedi.
Çocuk Köyü’nde yapılan altyapı, yeşil alan ve erişilebilirlik düzenlemelerine dikkati çeken Dedetaş, “Çocuk Köyü’ndeki, 1200 metrekare büyüklüğünde çocuk oyun alanları ve yaklaşık 11 bin metrekarelik yeşil alanda iyileştirmeler yaptık. Toplamda 30 bin metrekarelik açık alanda; doğru yöntemler ve ürünler kullanılarak yapılmayan altyapı imalatlarının büyük bir bölümü değiştirdik. Gerekli görülen yerlerde yeni altyapı çalışmaları yaptık. Engelli ve pusetli erişimine uygun hale getirdiğimiz, anne bebek bakım odası eklediğimiz, otopark kapasitesini artırdığımız Üsküdar Çocuk Köyü’nde çocuklarımız, oyunların yanı sıra yepyeni deneyimler yaşayabilecek. Atölyeler ve özel etkinliklerle yıl boyu yaşayan bir alan tasarladık.” diye konuştu.
Alanın daha güvenli hale getirildiğini vurgulayan Sinem Dedetaş,” Çocuk Köyü bizden önceki dönemde gerçekleştirilen bir projeydi. Bu projede emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz bu projeyi çok daha güvenli ve nitelikli bir hale getirerek yeniden Üsküdarlıların hizmetine sunmuş olduk. Üsküdar Çocuk Köyü’nü; çocukların oyun oynayabildiği, aileleriyle birlikte nitelikli zaman geçirebildiği, yeni keşifler ve üretimler yapabildiği çok yönlü bir deneyim alanı olarak yeniden işlevlendirdik. Gün boyu aktif olan oyun sahaları, yaş gruplarına özel tematik atölyeler ve özel etkinlik noktaları ile yıl boyunca yaşayan bir çocuk etkinlik alanımız var. Tüm Üsküdarlılara bir kez daha hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.
Üsküdar Belediyesi olarak çocuklarımızın eğlenmesi kadar gelişimlerini desteklemeyi de önemsiyoruz
Yarı yıl tatiline özel düzenlenen ücretsiz etkinliklerin kapsamını paylaşan Başkan Dedetaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
Üsküdar Belediyesi olarak çocuklarımızın eğlenmesi kadar gelişimlerini desteklemeyi de önemsiyoruz. Yarıyıl tatili boyunca çocuklar için pek çok özel etkinliği ‘Yarıyıl Şenliği’ başlığı altında ücretsiz olarak düzenledik. 11 farklı merkezimizdeki 60’tan fazla etkinliği kapsayan Yarıyıl Şenliğimizde çocuk tiyatroları, film gösterimleri, konserler ve tematik atölyelerle 6 binden fazla çocuğumuzla buluştuk. Üsküdar Bilim Merkezi’nde ise NASA ve TÜBİTAK işbirliği ile düzenlenen eğitim programları, Proje Şenliği ve çocuk tiyatrosu gibi etkinliklerde yaklaşık 14 bin Üsküdarlıyı ağırladık. Tüm bunların yanı sıra çocuklarımızın eğitimini desteklemek adına pek çok çalışma gerçekleştiriyoruz. İki tane Yuvamız Üsküdar Çocuk etkinlik merkezimizden güncel olarak 138 çocuğumuz faydalanıyor. 2025 yılında başlattığımız ve 5 mahallemizdeki 10 okulumuzda dağıtım gerçekleştirdiğimiz Okul Beslenme Desteği Projemizle bugüne kadar 4 1 bin 230 çocuğumuza sağlıklı öğünler sunduk. 2024 ve 2025 Eğitim Öğretim Dönemlerinde gerçekleştirdiğimiz Kırtasiye ve Okul Giysisi Desteği projemizle 5.000’den fazla öğrencimize nakdi destek sunduk. Ayrıca yaz ayları boyunca Gezgin Oyun Parkı, Gezgin Kukla İstasyonu ve Masal Mahallemde gibi etkinliklerle Üsküdar’ın tüm mahallerinde çocuklarımızla bir araya geldik.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR YİNE ŞAMPİYON

Son 3 sezondur semtimizin parlayan yıldızı olan, semtimiz halkının kurduğu Küçüksu Rasathane Spor Kulübü çok büyük bir başarıya daha imza atarak İstanbul Süper Amatör ligine yükseldi.
DÖNÜŞÜM KUTUSUNA ÇÖP ATMAYALIM

Bölgemizde 30 dan fazla site var bunların en büyüğü benim de yaşadığım ATA 2 sitesi sitemizde yaşam başladığından beri çöp konteynerleri var.
AK PARTİ ÜSKÜDAR STK LARLA İFTAR BULUŞMASI YAPILDI

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen geniş katılımlı iftar programı, ilçedeki siyasi parti temsilcilerini, STK’ları ve kanaat önderlerini aynı sofrada buluşturdu.
Ülker Sports Arena’da Hazırlanan Gıda Paketleri Ramazanda Binlerce Aileye Ulaşacak

İstanbul’da Ülker Sports Arena’da gönüllüler ve bağışçılar ile hazırlanan koliler, yüzlerce lösemi ve kanser tedavisi gören çocuk ve yetişkin hastaların evlerine kadar ulaştırılıyor.
İYİ PARTİ ÜSKÜDAR İFTAR BULUŞMASI STK LAR İLE YAPILDI

İYİ Parti Üsküdar ilçe Başkanlığı 4 Mart akşamı iftar sofrasında Üsküdar STK buluşmasını yaptı.
ATA 2 SİTESİNDE CADDELER YENİLENİYOR

Yaklaşık 25 sene önce yapılan parke taş kaplamalı yolların yenilenmesi işi ATA 2 sitesi yönetimi tarafından karar altına alındı ve uygulama başlatıldı.
SAADET PARTİSİ Üsküdar adalet sofrası buluşması gerçekleşti

Saadet Partisi Üsküdar İlçe başkanı Hüseyin Çakmak Ramazan’ın getirdiği rahmet, merhamet ve birlik ruhu sadece bu aya mahsus kalmasın; toplumumuzun her alanına yayılsın. dedi
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN ANNELER VE BEBEKLER İÇİN ANNE-BEBEK TAKSİ HİZMETİ

Üsküdar Belediyesi, anne adayları ve yeni doğum yapan annelerin sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşabilmesi amacıyla Anne-Bebek Taksi hizmetini başlattı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA KAPSAMLI HAZIRLIK

Üsküdar Belediyesi tarafından Ramazan ayına ilişkin hazırlıklar kapsamında iftar alanları kurulurken, Ramazan kolileri dağıtılmaya başlandı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE DESTEK

Sosyal Belediyecilik anlayışı adına Üsküdar Belediyesi, eğitim alanında yaptığı projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor.




