Üsküdar’ a stat istiyoruz

Üsküdar’ a stat istiyoruz


Üsküdar ‘a stat istiyoruz ama hemen istiyoruz. Yer yok mazeretini kabul edemiyorum zira ne zaman stat konusu gündeme gelse yer yokluğundan dem vuruluyor.


Üsküdar Anadolu 2.Lige çıktı Beylerbeyi zaten yıllardır 3. Ligde mücadele eden bir takım. Bunların ardından Çengelköy geliyor geçen yıl ve bu yıl Bölgesel amatörde yarışıyor rakipleri ile. Üsküdar dahilinde lig maçı oynanabilinen tek stat Beylerbeyi’nin stadı bunu da iki kulüp dönüşümlü olarak kullamıyor bir takım içerdeyken beylerbeyinde oynuyor diğer deplasmana gidiyor. Ve bu iki takım da maçlarını Pazar günleri oynuyor.


Çengelköy e Pazar gününe maç oynayacak stat kalmıyor Anadolu Hisarı Beykoz sınırları içerisinde. Paşabahçe yi de kulüp tercih etmiyor bilindik sebeplerden dolayı. Ondan sonra seçenek Maltepe ve sancaktepe statları kalıyor. Onlar da çok uzak olduğundan her hafta deplasman mı yaşayacağız düşüncesi ile kabul görmediler.


Yani dostlar Üsküdar Belediyesi İ.B.B. ve il spor müdürlüğü bu konuya acilen el atmalı ve Üsküdar a yakışan bir stada imza atmalılar. Yavuztürk mahallesinde Dalgıçkent ve Yeşilyamaç siteleri arkalarında devasa terk alanları çıkacak şimdiden buralara stat planlaması yapılmasını öneriyorum.


Konuyu fazla uzatmadan Küçüksu da bulunan devasa arazi imam hatip lisesi ve yurtlarının inşaatı konusunda kullanıldı orası oldukça uygunda aslında hem maç oynanacak bir stat hemde halkın spor yapabileceği okulların spor yapabileceği bir kompleks yapılabilirdi. Yapılmadı tercih okula kullanıldı saygı duyuyoruz ama stat konusunu gündeme getiriyoruz ki ilgililerin dikkati çekebilelim.


Bağcılar ,Kağıthane Eyüp Avcılar belediyelerine gıpta ile bakıyoruz ilçeleri stattan geçilmiyor ve hep yenilerini yapıyorlar. Gençler buralarda spor yapıyorlar. Üsküdar Belediyesi Üsküdar a spor salonları kazandırıyor Çengelköy e yüzme havuzları kazandırdı bunlar güzel yatırımlar ama 200 lisanslı  sporcusunun olduğu Çengelköy gibi spor kulüplerini satt dan mahrum etmemeli bunları halkın da kullanabileceği şekilde planlamalı gerekirse.


Bizim de bu konuda çorbada bir tuzumuz bulunursa ne mutlu bize.

 

 

Bu haber 1102 defa okunmuştur.
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
YAZARIN DİĞER YAZILARI