Yayalar görmezden geliniyor

Yayalar görmezden geliniyor


Yayalar yollarda yürürken çeşitli tuzaklarla başa çıkmak zorunda kalıyor. Başa çıkamayanlar hastanelerin ortopedi servislerini dolduruyor boş yatak bulmak ameliyat sırası bulmak neredeyse imkansız.


Haydarpaşa Numune hastanesine götürülen hastaya ameliyat olması gerekir dendikten sonra dört gün olmadı bir hafta sonra ancak sıra gelir denmesinden sonra ertesi gün hastayı başka bir hastaneye götürmek için çıkarırken bu sefer başka bir doktor acilen ameliyat olması gerekir demesi de ayrı bir ironi.

Meğerse aralık ayının karlı geçen o iki gününde pek çok kırık ve müdahele edilmesi gereken ortopedi hastaları devlet hastanelerinde yer bulamamışlar ve özel hastanelere başvurmak zorunda kalmışlar.

Yayalar görmezden geliniyor derken gündeme getirmek istediğimiz konu caddeler boyunca dizili mağazaların ön görünümlerini güzelleştirmek için yaptıkları yer kaplama malzemelerine dikkat etmemeleri. Güzel görünümlü ancak kayan malzemeler insanların başına olmadık işler getiriyor.

Eşim de böyle bir fırının önünde düştü ve kalça kemiğini kırdı. Anlatılmaz acılar çekti. Acilen gittiğimiz hastanede bir gece acılar içinde kıvrandı ertesi gün Üsküdar da özel bir hastanede şifasına kavuştu. Bunun hesabını kimden soracağız. Giydiği çizmenin de kayar alt tabanının olması bir handikap ama yaya yolları dükkanlar tarafından kötü malzemeler ile kaplanıyor bu engellenmeli ve Belediye tarafından mühahele edilmeli.


Belediyelerin yaya yollarına sürekli bakan tamirlerini yapan ekipleri olmalı. Dağılan parke taşlar var olan çukurlar acilen elden geçirilmeli. Ana caddelerin bakımının İBB de olması İlçe belediyenin müdahelesini zorlaştırıyor bunlara da acilen bir önlem düşünülmeli İlçe belediyeleri caddelerin sorumluluğunu almalı. Fotoğrafta gördüğünüz yerde yaya geçidi olmasına rağmen orta refüjün nasıl çamurlu ve kaygan olduğunu oradan geçen herkes görüyor biz hatırlatmak istedik.

Bosna Bulvarı boyunca caddeniz çok bakımsız kaldı özellikle Demirdöküm ve Vaillant karşı sırası ve devamı çok yoğun kullanılan yollar. Buraları belediye yetkililerinin yaya olarak kullanmasını ve yollardaki tuzakları fark etmesini diliyorum.


Yerel seçimde aday olanların bu konulara eğilmesini dikkate almasını diliyorum. Bu günler itibari ile MHP İlçe belediye başkan adayını açıkladı ve çalışmalara başladı Habib Suiçmez e başarılar diliyorum.


Ocak ayı başı itibari ile gazetemiz elinizde olacak 2014 yılının herkese başarı sağlık ve esenlikler getirmesini diliyorum.

 

 

 

 

Bu haber 1230 defa okunmuştur.
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
YAZARIN DİĞER YAZILARI