İSTANBUL İÇİN ELELE VERMELİ

Yalçın Soysevinç
Tarih 05 Temmuz 2019, 11:33

İSTANBUL İÇİN ELELE VERMELİ


Burada yani Üsküdar da 1965 de İstanbul doğumlu bir baba ile Ankara doğumlu bir annenin ikinci çocuğu olarak doğdum. İstanbul bu denli kalabalık ve keşmekeş değilken çocukluğum Selimiye de Tunusbağında Doğacılarda bol bol bulunan top sahalarında oynayarak geçti.


Çok küçük yaştan itibaren Salacak’ta denize girmeyi sandal kiralayıp denize açılmayı Kadıköy ve Kartal boyunca plajlara gitmeyi Küçüksu plajına gidip tramplenden atlamayı ihmal etmedik. Üsküdar’ın bahçeleri vardı bahçelerinde dut erik ayva malta eriği eksik olmazdı. Ağaçtan düşme pahasına onları toplar yerdik ama ne dallarını kırardık nede herhangi birine zarar verirdik. Bilirdik ki seneye o güzelim ağaç bizlere o meyvelerini yine verecek. Şimdilerde ATA 2 sitesinde bulunan pek çok ıhlamur ağacının meyvelerini toplayanlar sanki isteyerek bilerek dallarını kırıyorlar.

O ağacın dallarını kırınca seneye o dallardan meyvesini toplayamayacaksınız bakıp duracaksınız ama o haşin ellerinin o dallara ulaşamayacak.

Neyse konuyu dağıtmayalım İstanbul belediyesinde çalışan bir babanın ailesi olarak paramız az ama eğlencemiz boldu. Çamlıca’ya pikniğe belediye otobüsleri ile gider ve dönerdik. Sayılı köşklerden başka bir yapılaşma olmayan Çamlıca yıllardır sit alanı olmasına rağmen nasıl bu kadar bina ile doldu şaşar dururum.

Şaşırma Yalçıncığım tanesi 3-5 milyon eden hatta 10 milyon eden evler yapılınca ne kural kalır ne imar planı ne sit alanı şaşırma engelleri aşarlar. Sadece Çamlıca mı Üsküdar ın yağması Salacak çay bahçesine imar verilmesi ile başladı.


İBB seçimleri 31. Martta pek de anlaşılamayan nedenlerle tekrarlanınca CHP İYİ parti Millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu tarafından büyük farkla kazanıldı. Hakkı yenildiği düşünülen İmamoğlu güler yüzlü seçim kampanyası ile büyük oy aldı.


Ben yerel bir gazeteci olarak bazı seçim çalışmalarını izledim ferah mahalle pazarı kirazlıtepe esnaf ziyaretlerinde orta halli bir ilgi vardı. Ama 23 Haziran da seçim yenilenmesi kararı ile aday pazarlarda alkışlar eşliğinde dolaşmaya başları vay be dedim İmamoğlu’na ilgi artıyor bakalım fark kaça çıkacak.


Binali Yıldırım ise TBMM başkanı olarak başladığı kampanyada insanlarla sıcak ilişki kuramadı o koruma ordusu ile kuramazdı da zaten. Bu eleştiriler dikkate alınmıştı ama iş işten geçmişti 2. Seçimde. T.V. tartışmasında İmamoğlu sıcak Yıldırım ise soğuk bir görüntü verdi yılların tecrübeli ismi heyecanına ve tutukluğuna kurban gitti.


Biz İstanbullular belediyecilerden ne istiyoruz ?

Bir kere bu koltukların geçici olduğunu unutmayın seçmen kalıcı siz değişebilirsiniz.

Her vatandaşa eşit olun adaletli olun.

Yeşil alanları deprem toplanma alanlarını satmayın.

Yurt okul için bile olsun yeşil alan için ayrılan yerleri azaltmayın.

Yol kenarlarında ağaçlar eksiliyor bunları tamamlayın.

Parkları çoğaltın bakımını yapın.

Boğaz parkları yenileniyor ama bakımı yapılmıyor.

Bu parklara güvenlik elemanları koydunuz onları bekçi bahçıvan şeklinde kullanın.

Çünkü bu elemanlar gece gündüz oturup duruyor pek faydası yok.

Sokak hayvanları aşılanmalı ve bakımı yapılmalı.

Boğaz parklarından Küçüksu çayırı ve Kandilli parkı ve de Vaniköy Parkı çok güzel oldu Kuleli parklarının da aynı olmasını diliyoruz.


Üsküdar ve boğaz parklarında denize düşen bir daha çıkamıyor yer yer merdivenler yapılmalı.


Üsküdar da bulunan sitelerin çoğu İmar Barışına başvurdu bunların ufak tefek imar sorunları var İBB ile Üsküdar belediyesi el ele vermeli ve sorunu acilen çözmeli Yavuztürk lise bekliyor. Üsküdar ise en az iki stat bekliyor ve biz sorunlarımıza acil çözümler bekliyoruz.


İstanbul Üsküdar farklı partiler tarafından yönetiliyor olabilir biz onlardan anlaşmalarını ve çözümde birlik bekliyoruz hepimiz İSTANBULLUYUZ.

       

Bu haber 2420 defa okunmuştur.
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
YAZARIN DİĞER YAZILARI