Silahlanma nereye kadar ?

Silahlanma nereye kadar ?

Aşağıda sıraladığım haberler çeşitli yayınlarda yakaladığımız havaya sağa sola silah sıkılma olaylarının sadece bazıları;

Aksaray’ın Sultanhanı Beldesi’nde bir düğün konvoyunda üstü açık kamyonetteki 2 kişinin pompalı tüfekle havaya ateş açması cep telefonuyla görüntülendi. Araçlar belde merkezinden geçerken bir apartmanın balkonundan görüntüyü çekenlerin, ‘Bizi vurmasınlar’ diyerek geriye doğru kaçması ve yaşadıkları korku dolu anlar da görüntülerde yer aldı. 

 

Cumartesi günü Yalı Caddesi’nde bir düğün konvoyunda silahla havaya ateş açıldı.

            Daha doğrusu silahla değil, silahlarla ateş açıldı. İki yada daha fazla silah araçların içerisinde idi.

            Bir kişi ise silahla aracının üzerine çıktı ve önce ateş etti. Ardından şarjör değiştirmeye yöneldi. Ancak, benim şeridime girince ne yapacağını bilemedi ve tekrar konvoyun içerisine geri döndü.

            Biran endişelendim. 

            Sanki silahla tarama yapılacak gibi geldi. Biranda  aracımın içerisine yattım. Birileri konvoyu tarayacak gibi geldi.

            Öyle değilmiş. Konvoy gitti.

            155’i aradım. Yalı caddesi’nde konvoyda araçla ateş edildiğini söyledim. Karşıma çıkan bayan görevli daha Yalı Caddesi adını söylemeden “Yalı Caddesi”mi “biliyoruz” dedi.

 

Mergiç yolu üzerinden şehir merkezi istikametine gitmekte olan bir düğün konvoyundan havaya ateş edildiği ihbarını alan ekipler düğün konvoyunu durdurdu silah atan şahsı gözaltına almak isteyen polis ekipleri şahsı vermek istemeyen kalabalığa biber gazı ile müdahale etti.

 

24 Mayıs 2016

Olay aziziye mahallesi yeni emniyet binası önünde meydana geldi. İddialara göre mergiç yol üzerinden şehir merkezi istikametine gitmekte olan düğün konvoyundan havaya silahla ateş edildi.

Ne fark eder ki, sizden hiçbir farkı olmayan başka bir “maganda”nın silahından çıkan kurşunla alnından vurularak öldü 52 yaşındaki, üç çocuk annesi genç kadın?O da, önümüzdeki hafta kızının nişanını yapacaktı. Çocuklarından 10 yaşında olan Eren engelliydi. Hülya Özdemir o nedenle genelde evdeydi, dışarı çıkmıyordu. Geçen Pazar günü Kağıthane’de komşuları Adem Kayıkçıoğlu’nun kızının düğünü vardı ve düğünü izlemek, çiftin mutluluklarına katılmak için karşı dairedeki komşuna geçti. Beşince kattaki daireden 10 yaşındaki oğluyla birlikte düğünü izliyordu?

Ve olanlar oldu? Gelini evden çıkaran Kayıkçıoğlu Ailesi’nin üyeleri silahlarıyla yaklaşık 20 el havaya ateş etti. Düğün konvoyu  sokaktan çıkarken komşuları ve oğluyla birlikte beşinci kattaki balkondan izleyen Hülya Özdemir alnından vurulmuştu. Kanlar içinde yere yığıldı. Biraz önce düğün alayına sahne olan sokakta bu kez ambulansın sireniyle inliyordu?

 

21 Ağustos 2017  Bursa Nilüfer'de düğün konvoyundaki bir otomobilden çıkan takım elbiseli şahıs, belindeki silahı çıkarıp havaya 11 el ateş edip etrafındakiler uyarınca bakın nasıl tehdit etti.

Bursa’ da bir düğün töreninde art arda silahını ateşleyen takım elbiseli kişi kameralar tarafından görüntülendi. Cumhuriyetin haberine göre, polis olduğu öne sürülen kişi, düğüne katılanlar tarafından uyarılınca, kendisini uyaranları tehdit etti.

Olay, merkez Nilüfer ilçesi İzmir Yolu üzerindeki bir düğün salonunda meydana geldi.

Düğün konvoyundaki bir otomobilden çıkan takım elbiseli şahıs, belindeki silahı çıkarıp havaya 11 el ateş etti. Tekrar şarjörü dolduracaktı ki etraftaki vatandaşlar tepki gösterdi. Gelinin yakınlarından ve polis olduğu iddia edilen silahlı kişi ile düğüne katılıp kendisini "burada çocuklar var" diye uyaran kişileri tehdit etti.

 

27.9.2017

ADANA'da hamile olan 26 yaşındaki Bahar Karakaya ve komşusu Fatma Katılmış, sokakta yürüdükleri sırada magandaların av tüfeği ile rast gele açtığı ateş sonucu yaralandı.

Olay, saat 22.30 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Fatih Mahallesi 73003 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, hamile Bahar Kaya ve komşusu Fatma Katılmış, hava almak için evden dışarı çıktı. İki kadının sokakta yürüdüğü sırada kimliği belirsiz magandalar, av tüfeğiyle çevreye rast gele ateş açtı. Magandaların silahından çıkan saçmalar, iki kadının çeşitli yerlerine isabet etti. Kadınların yaralanması üzerine magandalar, olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

 

 

Bu ve benzeri haberleri hep okuyorsunuz ben bıktım açıkçası silah sıkanlardan silah kullananlardan, havaya silah sıkmak ,en mutlu günlerde insanları yaralayıp öldürmek insanları acıya sevk etmek kimsenin hakkı olmamalı. Cezalar artırılmalı hatta önüne gelen silah sahibi olmamalı ruhsatlar sınırlandırılmalı ruhsatsız silah kullanmanın taşımanın cezaları artırılmalı.

Emniyet güçleri haricinde kimsede silah olmamalı çünkü yukarıda örneklemek için internet taraması yaptığımda binlerce olayla karşılaştım.

 

Bu haber 797 defa okunmuştur.
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
YAZARIN DİĞER YAZILARI