Ulaşıma yatırımlar

Ulaşıma yatırımlar

 

CNN Türk’te konuşan Arslan, Mahmutbey gişelerindeki trafiğin yüzde 30 rahatlayacağını söyledi. Arslan’ın verdiği diğer bilgiler şöyle:

 
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden günde ortalama 110 bin araç geçiyor. Osman Gazi Köprüsü’nden günlük ortalama 20 bin araç geçiyor.


1915 Çanakkale Köprüsü’nün ocak ayında tekliflerini alacağız. Marmara’ya bir ring oluşturacağız.
Avrasya Tüneli’ni 20 Aralık’ta açıyoruz ve günlük 120 - 130 bin araç geçişi ön görüyoruz. Tarihi yarımada büyük rahatlama yaşayacak.


İstanbul, metro standartlarına gelmiş, Marmaray’a entegre olmuş banliyö hatlarına 2018’de kavuşacak.
Ankara’da Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı 29 Ekim’de açılacak. İstanbul - Antalya arası YHT ile 4 saate düşecek.
Haydarpaşa Garı YHT garı olarak kullanılmaya devam edecek. 3. Havalimanı’nın ilk fazını 2018’in ilk çeyreğinde hizmete vermeyi planlıyoruz. 2018’de Gayrettepe ’den 3. Havalimanı’na direkt metro ile ulaşılabilecek.
Atatürk Havalimanı’nın yerine konut yapılmayacak. Türkiye’ye değer katacak bir şekilde kullanılmaya devam edilecek.
Uzay Ajansı’nın kuruluşu için tüm çalışmalarımız devam ediyor. 2017’de kendi uydumuzu uzaya yollayacağız.
Gayrettepe’den 3. Havalimanı’na 34 kilometre uzunluğunda bir metro hattı yapılacak.

Benim bir istanbul’lu olarak ulaşıma yapılan tüm yatırımlara ilgim var. Marmaray ile banliyö hatlarının entegrasyonu toplu ulaşım açısından çok önemli. Devasa yatırımlar var ama birbirleri ile koordinasyonları yok. Koordinasyon olmayınca ulaşımda ki kaos sürüp gidiyor. Önümüzdeki hafta söğütlüçeşme kaynarcaya kadar uzayacak hayırlı olsun. Ama bu E-5 trafiğinde bir rahatlama sağlamadı hala. Haydarpaşa banliyösünün inşaatının hala bitmemiş olmasına bağlıyorum bu durumu. Bakan 2018 i işaret etti umarız daha evvel biter.

Gelelim Haydarpaşa araç geçiş tüneline ben bu tünelin yoğun olarak kullanılacağını ve İstanbul’ların yaşam ve şehir kalitesini yükselteceğini düşünüyorum. Boğaziçi köprüsünde biriken trafiği ve egsozun içinde kalışımızı engelleyecek bence bu tünel. Arabalı vapur ile

Haydarpaşa Garının tranlerin ve vatandaşın hizmetinde kalacağını duyunca sevindim. İstanbul un simgesi kendi işlevi ile yerinde kalacak ve trenlerle tüm ülkeye yolculuk yapabileceğiz. Zira tren hatlarının Pendik’ten itibaren hizmet veriyor olması kullanılmasına engel oluşturuyor.

Yalnız 3. Köprünün tem bağlantısı acilen yapılması gerekiyor transit geçecek ağır vasıtalar Habipler de yoğunluğa sebep oluyor.

Gelelim Üsküdar Çekmeköy metro çalışmalarına 2016 eylül de bitmesini bekliyorduk sanırım sene sonuna bile yetişmeyecek. Özlemle bitmesini bekliyoruz 1.500.000 kişini kullanacağı tahmin edilen metro toplu ulaşımda zorlanan insanların imdadına yetişecek. Yaşam kalitesi artacak proje bittiği zaman.

Üsküdar da bitmek bilmeyen şantiye görüntüsünün ortadan kalkmasını marmaray ın çıkışlarının çirkinleştiği meydanımızın yeşil bir dokuya kavuşmasını isteyenlerdenim. Çekmeköy ve bağlarbaşı minibüsleri ışıkların dibinden yolcu almaya devam ediyor bunlara acilen bir çare bulunmalı.  

 

Metrolar kaliteyi artıracağı gibi Enerji tüketimin azaltılmasına da hizmet etmektedir. Doğacı ve çevreci birisi olarak sonuna kadar destekliyorum toplu ulaşım yatırımlarını. Ulaşım sektöründeki enerjinin yaklaşık 1/3ü kent içi ulaşımda tüketilmektedir. Raylı sistemde 1 birim olan enerji tüketimi, otobüste 1,24, dolmuşta 3,24, otomobilde 6,47’dir.

Son söz İzmit körfezi geçişi ilk açıklandığında 35 dolar artı kdv idi sonra 89 tl ye düşürülerek halkın kullanımına açıldı. Ben bu köşeden bu fiyatların yüksek olduğunu ve düşmesini önermiştim. 89 tl nin de uygun olmadığı anlaşıldı acilen gözden geçirilmeli ve 60 tl ye düşürülerek tüm geçişlerin buradan yapılması sağlanmalı. Çünkü her durumda geçmeyenlerin parasını kamu ödüyor.  Fiyatlandırmalar akıllıca yapılmalı.

Saygılarımla.

 

Bu haber 843 defa okunmuştur.
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
YAZARIN DİĞER YAZILARI