ÇAĞRIBEY ANADOLU LİSESİNDEN DİJİTAL EĞİTİM...

ÇAĞRIBEY ANADOLU LİSESİNDEN DİJİTAL EĞİTİM...

Tarih 24 Mart 2021, 13:06 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar'ın güzide okullarından Çağrıbey Anadolu Lisesi'nin uluslararası çapta yürüttüğü projeyi haber yapmak istedik ve örnek projeyi sizlere de tanıtmak istedik.

ÇAĞRIBEY ANADOLU LİSESİNDEN DİJİTAL EĞİTİM...

 

Üsküdar'ın güzide okullarından Çağrıbey Anadolu Lisesi'nin uluslararası çapta yürüttüğü projeyi haber yapmak istedik ve örnek projeyi sizlere de tanıtmak istedik.

Koordinatörlüğünü Matematik Öğretmeni Sevgi Tanrıverdi ve Felsefe Öğretmeni Mevlidiye Melda Gürsel'in yaptığı ve 9. ve 10. sınıflardan 29 öğrencimizle devam ettirdiğimiz  'Dijital Vatandaşlık' isimli  e Twining projemizi başarıyla sürdürmekteyiz.


PROJENİN OLUŞUM FİKRİ:


Vatandaşlık eğitimi, birçok Avrupa hükümeti tarafından öğretmenlerden genellikle disiplinler arası bir şekilde öğretmeleri istenen bir konudur. Öğretmenler, öğrencilerin genellikle yerinde derslere katılamadıkları ve mümkün olduğunda sınıfta da maske takmaları gerektiği bir salgın döneminde akranlarıyla grup halinde uzaktan çalışmanın önemli olduğunu fark ettiler. Bu sorun, özellikle birbirinden uzak durması gereken ve bir sınıf grubu olarak katılamayan yeni bir çalışma döngüsüne başlayan öğrenciler için çok önemlidir: bu şekilde pandemi üzerindeki kısıtlamalar, sınıfları Avrupa'ya açarak bir şekilde aşılabilir. Bu nedenle Türkiye, İtalya, Fransa, Portekiz ve Bulgaristan'dan 10 öğretmenle dijital eğitim konusunu bir eTwinning projesi aracılığıyla ele almaya, konuyu tanıtmaya ve öğrencilerinin internette gezinmenin riskleri hakkında düşünmelerine yardımcı olmaya karar verdik.


PROJENİN AMACI:


''Safe Young Citizens On The Net'' adlı projeyle  122 öğrenci internette gezinmeyle bağlantılı risklerin farkına varacak, İnternet kullanımının tehlikeleri konusunda farkındalıklarını artıracak, bunları önlemek için olası eylemleri belirleyecek  ve dijital okuryazarlıklarını geliştirecek, BİT'in doğru kullanımının farkına varacak, sahteyi tanımak için araçlara sahip olacak, haberler ve web üzerinde doğru bilgi kaynaklarının nasıl seçileceğini öğrenecek, eleştirel düşünmeyi aktif olarak geliştirecek, İngilizcelerini aktif bir şekilde kullanacak ve bir CLIL yaklaşımı kullanarak belirli kelime dağarcığını geliştirecek, Oyuna Dayalı Öğrenme ve Probleme Dayalı Öğrenme yaklaşımını kullanarak uluslararası gruplarda çevrimiçi çalışmayı öğrenecek. Öğrenme metodolojileri, eşler arası öğrenme metodolojisini kullanarak işbirliği becerilerini geliştirecek, yeni ICT araçlarını öğrenerek BİT becerilerini geliştirecek, diğer Avrupa kültürleri ve yabancı ülkelerden öğrencilerle temasa geçerek farklı alışkanlıklar ve yaşam tarzları hakkında bilgi edinecek, kültürel ve sosyal hoşgörüyü geliştiren bir Avrupa bilinci geliştirecektir.

YAPILAN ÇALIŞMALAR:

Uluslararası ekiplere ayrılan öğrenciler, kendilerini tanıttı ve Dijital Vatandaşlık ile ilgili siber zorbalık, gizlilik, sahte haberler, telif hakkı ve kimlik avı konularında araştırma yaptılar. Her takım diğerleriyle iş birliği yaparak okul arkadaşları içinde Dijital Vatandaşlık hakkında bir anket hazırladı, uyguladı ve sonuçları ülke yaş bazında analiz etti.  

Önümüzdeki günlerde öğrenciler her ekibin üyeleri tarafından yayınlanan sahte haberlerle bir oyun hazırlamak için iş birliği yapacaklar, meydan okuyacaklar ve yarışacaklar.

Proje tamamlandığında sonuçlar bir e-kitapta yayınlanacak ve ebeveynlerine, öğretmenlerine ve okul arkadaşlarına sunulacaktır.

Bu haber 435 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER