İSTANBUL SANAT TARİHİ KONFERANSI SARI KÖŞKTEYDİ

İSTANBUL SANAT TARİHİ KONFERANSI SARI KÖŞKTEYDİ

Tarih 28 Kasım 2019, 12:40 YazdırBu haberi yazdır

Yüksek Mimar ve sanat tarihi anlatıcısı Berna Karadoğan tarafından "Sembollerin ve Tarihin izinde İstanbul" konulu konferans 16 Kasım 2019 Cumartesi saat 14.00 de Ogliv Sarı köşk'de gerçekleşti.

İSTANBUL SANAT TARİHİ KONFERANSI SARI KÖŞKTEYDİ

 

Yüksek Mimar ve sanat tarihi anlatıcısı Berna Karadoğan tarafından "Sembollerin ve Tarihin izinde İstanbul" konulu konferans  16 Kasım 2019 Cumartesi saat 14.00 de Ogliv Sarı köşk'de gerçekleşti.

 

Bizans dönemi Istanbul'unu sembolleri, tarihi binaları, tarihi kişilikleri, ritüelleri ve seyyahları ile anlattığı konferans ilgiyle izlendi. Özellikle Sultanahmet meydanı olarak bildiğimiz hipodrom meydanı ve hala duran deniz tarafı duvarları Çemberlitaş meydanı hakkında verdiği bilgiler. 1204 haçlı seferlerinin 4. Sü olan Latin istilasının zenginliklerin merkezi İstanbul’ a verdiği zararlar ilgiyle dinlendi.

Aslında yıllardır yanından geçip şöyle bir baktığımız kültürel zenginliklerimizin pek çok bilgiler barındırdığını akıcı üslubu ile anlattı. Sultanahmet’te buluna dikilitaş ın getiriliş yerine koyuluş hikayesini dinledik ve öğrendik. Dikiltaşın üzerine yerleştirildiği dört yanı kabartmalar ile dolu taşıyıcı taş da hikaye taşa oyulmuş. Ve benzeri bir sürü bilgiyi katılımcılara hatırlatan Karadoğan hala gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen Bizans saraylarını da hatırlattı ve sarnıçlar saraylar sur kapıları hakkında pek çok bilgiler verdi.

Çengelköy de böyle bir konferansın olması bizi oldukça memnun etti OGLİV e teşekkürlerimizi sunuyor devamını diliyoruz.    

 

İstanbul hala zenginliklerin merkezi, dileğimiz gezilecek görülecek yerlerin çoğaltılması ve turistlerin bir iki gün kalarak geçiştirmemesini sağlamak olmalı. İstanbul’da yaşayanlara da önerimiz Eminönü Topkapı sarayı Ayasofya Vefa Zeyrek Çemberlitaş Sultanahmet ve pek çok yerlere zaman ayırıp gezmeleri. Ayrıca Kariye, Edirnekapı, Yedikule gibi yerlere ayrıca günler ayırıp gezmeleri. Ve mutlaka Arkeoloji Müzesi yetkililer tarafından yenilenmeli ve Yenikapı batıkları sergilenmeli.

 

 

 

Bu haber 925 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER