Türkiye’de bir ilk ÇAĞLAR Kolejinde

Türkiye’de bir ilk ÇAĞLAR Kolejinde

Tarih 29 Mayıs 2013, 14:31 YazdırBu haberi yazdır

Atık yağ ver ÇAĞLAR KOLEJİ ve DEHA işbirliği ile örnek bir proje yürütülüyor atık yağlar Baytom makinesi ile toplanıyor.

Türkiye’de bir ilk ÇAĞLAR Kolejinde


Atık yağ ver ÇAĞLAR KOLEJİ ve DEHA işbirliği ile örnek bir proje yürütülüyor atık yağlar Baytom makinesi ile toplanıyor.


Türkiye'de yılda 350 bin ton bitkisel ve hayvansal atık yağ oluşuyor. Ancak bu yağların sadece % 2 si toplanabiliyor.Oysa ki bu atık yağların geri dönüştürülerek sanayi ve enerji alanında kullanımı mümkün.Çağlar Koleji ve Deha Atık Yağ Geri Dönüşüm firması ortak bir projeye imza atarak atık yağları topluyor.Unutmayın! 1 litre atık yağ 1 milyon litre temiz suyu kirletiyor.
Çağlar Koleji Halkla İlişkiler Müdürü ve Proje sorumlusu Arzu KILIÇ dan aldığımız bilgileri okuyucularımızla paylaşmak istedik.
Kişi atık bitkisel yağını getirir BAYTOM'a döker. Yağ içindeki katı veya yağda çözünmemiş sıvıyı özel bir yöntemle ayırır. Atık Yağın miktarına göre kullanıcıya ödül verir. Bu ödül makineyi satın alan kişinin tercihine bağlıdır


BAYTOM-1- Hediyesi madeni paradır. İç mekanda çalışır.Atık yağ dolum tankı 60 litredir.Diğer sıvı dolum tankı 20 litredir. Rezistanslı sistem veya motor yağı dökülmesi durumunda ikaz sisteminin devreye giren modeli tercihe sunulmuştur. Rezistanslı model tercihi durumunda BAYTOM’a katı yağ dökülmesi ya da dökülen sıvı yağın, hava şartları dolasıyla donması durumunda, rezistans devreye girer ve yağı erittikten sonra devreden çıkar. Rezistans, normal çalışma esnasında devreye girmez ve elektrik harcamaz, sadece yağın erimesi gereken durumlarda, çalışma süresince 20 Wattlık bir elektrik harcar. Motor yağı dökülen model tercih edildiğinde, BAYTOM kullanılmış motor yağını tespit eder ve bu yağı ölçme haznesinde tutar, kendini kilitler. İlgili kişiye konuyla ilgili mesaj atarak temizlemesini ister.


İletişim

Kısıklı Mahallesi. Hanımseti Sokak. No : 21. Çamlıca /  ÜSKÜDAR  /  İSTANBUL

0216 5053852

[email protected]

Bu haber 670 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER