Merkezi Isınmada pay ölçer zorunluluğu başladı

Merkezi Isınmada pay ölçer zorunluluğu başladı

Tarih 27 Mayıs 2013, 11:15 YazdırBu haberi yazdır

Tebaş 16 yıllık tecrübesiyle ısı gider paylaşımında merkezi ısınma ile ısınan blokların hizmetinde.
Tebaş group yetkilileri ile Mayıs ayında görüşme fırsatı bulduk.

Merkezi Isınmada pay ölçer zorunluluğu başladı.

Tebaş 16 yıllık tecrübesiyle ısı gider paylaşımında merkezi ısınma ile ısınan blokların hizmetinde.

Tebaş group yetkilileri ile Mayıs ayında görüşme fırsatı bulduk. Bundan böyle apartmanlarda az yaktın çok yaktın tartışmalarına son verecek olan bilgileri okuyucularımızla paylaşmak istedik.

TEBAŞ GROUP’u tanıyabilirmiyiz ?Firmamız 1997 Yılında Isıtma, Soğutma, Havalandırma ve Klima sektöründe taahhüt, danışmanlık hizmetleri, malzeme temini ve satış sonrası hizmet konularında faaliyet göstermeye başlamıştır. Sektöründe ortaya koyduğu projelerle kendini kanıtlamış olan 'TEBAŞ' dünyaca kabul görmüş birçok markanın distribütörlüğünü ve yetkili servis hizmetlerini yıllardır başarıyla sürdürmekte olup 2009 yılı itibariyle dünya devi Alman Elster ve İtalyan Ivar firmalarının distribütörlüğü ile enerji sektörüne adım atmıştır.Enerji verimliliğini arttırma ve adil dağılımı sağlama açısından kullanımı kaçınılmaz olan kat istasyonu, su sayacı, kalorimetre, ısı pay ölçer cihazları ve yan ürünlerinin 'Tebaş Energ adı altında satış, servis ve okuma işlemlerini gerçekleştirmektedir.
Isı gider paylaşımında adaletli ve eksiksiz bir şekilde çalışmayı ilke haline getirmiş firmamız Avrupa Standardı (CE) ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onaylı Yetkili Sayaç Okuma sertifikalarına ve ISO 9001 kalite belgesine sahiptir.
 
TEBAŞ ISI PAY ÖLÇER
Merkezi sistemli binalarda pay ölçer kullanımının zorunlu hale getirilmesiyle apartman sakinleri ve yöneticiler harekete geçmeye başladı.
2007 de çıkan yasanın 5 yıllık geçiş süresinin sona erdiği Mayıs 2012 tarihinin dolduğu bu günlerde Tebaş Isı Pay ölçer cihazı taktıran konut sayısında ciddi artış olmaya başladı.
br>“Pay ölçer sistemini ile birlikte Temostatik Vana kullanımı merkezi ısıtmalı binalardaki hanelerde, yüzde 15 ile yüzde 40 arasında enerji tasarrufu sağlıyor.Sistem yaklaşık 2 yılda kendini amorti ediyor. Yöneticiler şikayet edilebilirTürkiye’de pay ölçer kullanmak yasa gereği zorunludur. “Bu sisteme geçmeyen yöneticilere kanuna muhalefet nedeniyle ceza uygulanabilir. Bu sisteme geçmeyen konutlarda oturan daire sakinleri, eski sisteme göre ısı gider paylaşımı yapmakta ısrar eden yöneticilerini şikâyet etme hakkına ve bölüştürülmeyen ısı giderlerini ödememe hakkına da sahiplerdir.

Herkes tükettiği kadar ödüyor“Termostatik radyatör vanaları yardımıyla çok sıcak olduğunda radyatörün sıcaklığı kısılıyor. Cihazların üzerine tüketimi ölçen sayaçlar takıldığı için de herkes tükettiği kadar ödüyor. Böylece enerji tasarrufu da yapılıyor. Pay ölçer vasıtasıyla her bir radyatörün ne kadar ısı tükettiğini belirlenmiş oluyor. Merkezi sistemli binalarda ısınmak için sabit bir bedel ödenmekte, “Merkezi sistemle ısıtılan binalarda insanlardan dairelerinin metrekaresine göre ortalama bir bedel toplanırdı. Ve bu bedel apartman yöneticileri tarafından belirlenirdi. Isı pay ölçerde ise her daire tükettiği kadar ödüyor.

 Tebas Energy Tüm Türkiye'de Fuar katılımı ,yazılı ve görsel medya yanında bünyemizde görev yapan konusunda yüksek deneyim,tecrübe, bilgi sahibi çalışma arkadaşlarımızla son sürat tanıtım ,bilgilendirme toplantıları ve sunumlarda gerçekleştirmeye devam etmektedir."Katılım gösterdiğimiz etkinliklerde; Enerji Kaynaklarının verimli kullanılmasının hem ülkemizin bütçesi hem de kendi bütçemiz için son derece önemli olduğunun bilgisini paylaşıp ortak bilinç oluşması adına çalışmalarımız günün koşul ve ihtiyaçları dahilinde devam etmektedir.Tebas Energy Isı Pay Ölçer ile Kullandığın kadar ısın-ısındığın kadar öde. Hesabınızı sizin yerinize biz yapalım ''yaz-kış enerjiniz hiç düşmesin.
iletişim ;0212 2224499    www.tebasenerji.com
Bu haber 746 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER