CHP Üsküdar her ilçeye örnek olacak bir kongre yaptı

CHP Üsküdar her ilçeye örnek olacak bir kongre yaptı

Tarih 27 Mart 2012, 12:49 YazdırBu haberi yazdır

CHP Üsküdar ilçesi 9.olağan genel kurulu 25 Mart Pazar günü Haydarpaşa Lisesi toplantı salonunda 400 delege ve partililerin katılımı ile yapıldı.

CHP Üsküdar her ilçeye örnek olacak bir kongre yaptı
CHP Üsküdar ilçesi 9.olağan genel kurulu 25 Mart Pazar günü Haydarpaşa Lisesi toplantı salonunda 400 delege ve partililerin katılımı ile yapıldı.
Günün erken saatlerinde toplantı salonuna gelmeye başlayan kongre üyeleri yoklama defterini imzaladılar .Ardından Divan Başkanlığına T.B.M.M. grup başkanı Akif Hamza Çebi önerildi ve oy birliği ile seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından sinevizyon gösterimi faaliyet raporlarının okunması izlendi.
İlçe başkanı Mustafa Çetinkaya tüm delegeleri partilileri selamladı ve mikrofonu divan başkanına teslim etti. Akif Hamza Çebi yaptığı konuşmada Hükümete yüklendi “temel eğitime 4+4+4 sistemi getirerek dershanaleri kaldıracağız diyorlar. Bakanın biri kalkacak diyor diğeri kalacak diyor ya o da ayrı mesele halkı yanıltıyorlar. İstanbul ‘un pek çok ilçesinde 60 kişilik sınıflarda eğitim sürüyor iktidar önce bunu düzeltsin. Başbakan şov yapıyor. Türkiye’nin AKP döneminde daha ileri gittiğini iddia ediyor. Yumurta atmayı suç sayan öğrencileri terörist diye yargılayan bir ülkede demokrasi yoktur. AKP yi yerel yönetimlerde sandığa gömmek için işte bu kongrelerde enerji toplayacağız.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajı alkışlar arasında okundu. Hesap raporu okundu Faaliyet raporu okundu hesap kayıtlarının düzenli tutulduğu tespit edildi. Ardından görüşmelere geçildi. Söz alan İzmit Milletvekili Hurşit Güneş de bir konuşma yaptı “ Üsküdar Küplüce de 17 yıl oturdum Üsküdar ı severim. CHP li olmak özeldir değerlidir ve bir kıvanç kaynağıdır. CHP en çok ihtiyaç duyulan adaletin partisidir. Vicdan ve adalet insanlığın temelidir. Bu iktidar hiç de adil değil bizleri mecliste konuşturmak bile istemiyor. Bu hafta 4+4+4 ü mecliste görüşeceğiz. Başbakan 28 Şubat la hesaplaşacakmış dindar bir nesil yetiştirecekmiş. Bu ülkede dindarlar sadece İmam hatip liselerinden mi yetişiyor? Bu kongre çarşaf listeyle yapılacakmış sizleri tebrik ediyorum il yöneticileri de böyle seçilmeli. Parti içi demokrasi böyle başlar ve tüm ülkeye yayılır.” Dedi.
Gündem de başka konuşmalar da yapıldı. İlçe başkanı Mustafa Çetinkaya “mahallelerimizde kurduğumuz sandıklarla delegelerimizi belirledik şimdi de demokrasi sınavı verip yönetimi ve delegasyonu seçeceğiz emeği geçen tüm partilileri kutluyorum dedi.
Ardından oluşan listelere göre seçim başladı Mustafa Çetinkaya ve listedekiler aldıkları oylara göre oy çokluğu ile seçildiler yeni görev alanlara görevlerinde başarılar diliyoruz.
Bu haber 844 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER