Üsküdar ve Çengelköy ün ortasında bulunan Beylerbeyi Olgunlaşma klasik sanatseverleri bekliyor.

Üsküdar ve Çengelköy ün ortasında bulunan Beylerbeyi Olgunlaşma klasik sanatseverleri bekliyor.

Tarih 11 Mart 2012, 13:06 YazdırBu haberi yazdır

Sayın Emine Erdoğanın katılımıyla, Osmanlı Selçuklu Dönemi Unutulmaya Yüz Tutmuş Eserlerin Modernize Edilerek Yeniden Gündeme Getirilmesi ve Yorumlanması Projesinin açılışı 10 Mart Cumartesi Sabancı Beylerbeyi Olgunlaşma Enstitüsünde yapıldı.

Üsküdar ve Çengelköy ün ortasında bulunan Beylerbeyi Olgunlaşma klasik sanatseverleri bekliyor.

Sayın Emine Erdoğan’ın katılımıyla, Osmanlı – Selçuklu Dönemi Unutulmaya Yüz Tutmuş Eserlerin Modernize Edilerek Yeniden Gündeme Getirilmesi ve Yorumlanması Projesinin açılışı 10 Mart Cumartesi Sabancı Beylerbeyi Olgunlaşma Enstitüsünde yapıldı.

Beylerbeyi’ndeki Olgunlaşma Enstitüsü’nde gerçekleştirilen törene Emine Erdoğan’ın yanı sıra modacı Nur Yerlitaş, şarkıcı Gülben Ergen ve hukukçu Kezban Hatemi de katıldı. Açılışta konuşan Emine Erdoğan, geçmişteki ihtişamlarından utananların, geçmişin ihtişamını da unuttuklarını belirterek “Ne yazık ki Türkiye bir dönem böyle bir utangaçlığın, böyle bir unutkanlığın içine girmiştir. Bugün geçmişin ihtişamını yeniden hatırlıyoruz” dedi

Sabancı K.T.Ö Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Seda Büyükol ise konuşmasında “Enstitümüzün en temel amacı geleneksel el sanatlarımızı ve motiflerimizi araştırmak, elde edilen bulgular sonucunda unutulmaya yüz tutmuş eserleri, aslına uygun olarak üretmek, çağdaş yaklaşımlarla yoğurarak genç nesillere aktarılmasını sağlamaktır. Geleneksel el sanatları eserlerimizin orijinallerine ulaşarak, bu eserleri analiz ederek, gelecek kuşaklara iyi örnekler bırakmayı hedefleyerek, tasarım kriterleri ve coğrafi işaretlere sadık kalarak, toplam kalite yönetimi ışığında, katma değeri dikkate alarak,  malzeme kalitesini düşürmeden fiyat aralıklarını en uygun şekilde planlayarak, tasarım ve üretim yapılmasına özen göstermektir.

Proje kapsamında; müzelerde ve özel koleksiyonlarda bulunan, sanatsal ve geleneksel değer taşıyan, üretim sürecinde geleneği koruyan ve halk kültürünü yansıtan, Selçuklu ve Osmanlı Saray Kimliğini taşıyan, üretimi son yıllarda bitmiş olan veya bölgesel olarak süren ancak teknik ve sanatsal yozlaşmaya uğramış, piyasa rekabeti nedeniyle niteliklerini yitirmiş olan bu eserler çağdaş bakış açısıyla yeniden yorumlanarak bir koleksiyon hazırlanmıştır. Bu koleksiyonun toplanması, arşivlenmesi ve endüstriyel tasarım yöntemleriyle üretilmesi, ülke kültürümüze ve ekonomimize önemli bir katkı sağlayacaktır.” Dedi.

Açılış kurdelesini Emine Erdoğan başta olmak üzere Sümeyye Erdoğan, AK Parti Milletvekili Nimet Baş İstanbul milli eğitim müdürü Muammer Yıldız ,Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ,Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan ,Türkan Sabancı ,Gülben Ergen ,Nur Yerlitaş hep beraber hayırlı olsun diyerek kestiler.

Sergi görülmeye değer Üsküdar ve Çengelköy ün ortasında bulunan Beylerbeyi klasik sanatseverleri bekliyor.
Bu haber 870 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER