3 Mayıs Türkçülük Günü

3 Mayıs Türkçülük Günü

Tarih 06 Mayıs 2016, 10:31 YazdırBu haberi yazdır

3 Mayıs Türkçülük Günü vesilesiyle Üsküdar Ülkü Ocakları tarafından Hüseyin Nihal Atsız Bey'in kabri başında anma programı yapıldı. Programa İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım da katıldı.

3 Mayıs Türkçülük Günü vesilesiyle Üsküdar Ülkü Ocakları tarafından Hüseyin Nihal Atsız Bey'in kabri başında anma programı yapıldı. Programa İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım da katıldı.


Kur'an-ı Kerim okuması ardından Nihal Atsız Bey'in şiirlerinden okuma ile başlayan program Üsküdar Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Sözer ve İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın konuşmaları ile devam etti.

Hüseyin Sözer " Türk Milliyetçileri bundan 72 yıl önce ,1944 de “Irkçılık” suçlamasıyla tabutluklara konuldular, işkenceler gördüler. Ancak bu zulüm ve çilelere rağmen onlar bildikleri yoldan sapmadılar. 3 Mayıs; idealist Türk Milliyetçisi grubun o devrin şuursuz tutumuna karşı başlattığı kutsal gayeli bir hareketin ilk adımıdır.3 Mayıs; Türk Milliyetçileri’nin, Türk milletinin varlık davasında çektikleri ıstırabın, elemin, gözyaşının ifadesidir.
3 Mayıs, Türk Milletinin bayraklaşan hareketi ve Milliyetçi Türkiye’nin kuruluşunda temel taştır.
Türk milliyetçiliği tarihinde BOZKURTLARIN DİRİLİŞ  hareketini başlatan Hüseyin Nihal Atsız ile Başbuğumuz Alparslan Türkeş ,Necdet Sancar, Zeki Velidi Togan ve tüm Milliyetçi Ülkü devlerini bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz. Türk’ün bütün değerlerini korumak ve yüceltmek için kendisini görevli kabul eden bütün Türk Milliyetçilerinin bu önemli günü kutlu olsun."dedi.

İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım " 1944 de devrin Milli Eğitim Bakanı ve Hükümet yetkilileri okullarda marksist propagandalara müsamaha gösterirken Türküm demenin suç olduğun söylüyorlardı. Dünya Türklüğü ile irtibat kurulmasını sakıncalı buluyorlardı. Böyle bir ortamda Hüseyin Nihal Atsız ve Başbuğumuz Alparslan Türkeş ile birlikte bu davalarda yargılanan Türk Milliyetçileri kutlu yürüşün ateşini yaktılar. Bugün de hükümet aynı uygulamaları yapıyor.  Türklük alemini tek düşünün Milliyetçi Ülkücü Harekettir. Son Ülkücü yaşadığı müddetçe Türk Milliyetçiliği ve Turan Davası yaşayacaktır."
dedi.
Bu haber 713 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER