
Fikirtepe'de mutlu son iki firma tek proje!
Fikirtepe Kentsel dönüşümün önündeki engellerden biri de bir ada da iki veya daha fazla firmanın sözleşme imzalayarak yetki almaya çalışması idi. Şimdi bu tip ada bazında firmalar anlaşıp kolları sıvıyorlar. İşte bir örnek.
Fikirtepe Kentsel dönüşümün önündeki engellerden biri de bir ada da iki veya daha fazla firmanın sözleşme imzalayarak yetki almaya çalışması idi. Şimdi bu tip ada bazında firmalar anlaşıp kolları sıvıyorlar. İşte bir örnek.
Fikirtepe 48. Ada da Mutlu son '' İki firma tek Proje! '' Kadıköy - Fikirtepe'de sorunlu adalar teker teker çözülüyor... Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde iki firmalı alanlarda Fikentder Derneği girişimiyle çözüme katkı. Eko - Başarır adası ve sonrasında Pana - Rochel ''48'' adasında uzun süren sessizlik sonrası hareketli ve güzel günler geliyor. Pana Yapı ve SVR firmaları ile yapılan görüşmelerde sözleşmeler ve mutlak 4 emsal üzerinden ortak hareket etme kararı alındı.
Fikentder Derneği yapıcı çözüm üretme çabalarına yenilerini eklerken, Fikirtepe'de ilkler yaşanmaya devam ediyor. Eko - Başarır adasındaki firmaların birlikte hareket ederek 4 emsal hakkını koruma girişimlerinin ardından Pana (Selimoğlu) - Rochel (SVR) Firmalarının da aynı yönde karar alması, başta Selimoğlu - Vartaş firmalarıyla sözleşme imzalamış 48 nolu ada olmak üzere; Fikirtepe'de diğer adalardaki bölünmelere son verecek olmasından dolayı, iki firmalı adalarda emsal kaybına uğratmadan çözüm yolu sunduğu için büyük mutluluk yaşatacak. Pana ve SVR 'den yapılan anlaşmalar üzerinden ortak proje üretimi Fikentder Derneği'nin girişimleri sonrası yapılan görüşmeler meyvesini vermeye başladı. Pana Yapı CEO 'su Kürşat Ufuk ve SVR Patronu Hasan Çubukçu ile yapılan görüşmeler sonrası hem zaman hem de emsal yönünden vatandaşların mağdur olmamaları için ada halkının da talebi doğrultusunda ortak hareket etme kararı alındı. Alınan bu karar ve birlikte hareket etme kararı sonrası Pana Yapı kısa süre içerisinde resmi girişimleri başlatmaya hazırlanıyor.
Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde 48 numaralı ada olarak kayıtlara geçen ada içerisinde takribi yüzde 10 civarında da henüz imzasını hiç bir firmaya atmamış hak sahipleri bulunmakta. 48 numaralı adada Selimoğlu - SVR (Vartaş) firmalarına atılan imzalar sonrası kalan imzaları da tamamlamak üzere Pana Yapı vatandaşları davet ederek adanın tevhidini gerçekleştirecek. Sorun üretmiyor, çözüme katkı sunuyoruz. Fikentder Dernek Başkanı Yasin Bektaş yaptığı açıklamada; '' Sorun üretmiyor, çözüme katkı sunuyoruz. Vatandaşların mağdur edilmeden sürecin hızlanması için çözüm odaklı faaliyetlere devam edeceğiz. Pana Yapı CEO' su Kürşat Ufuk ve SVR Patronu Hasan Çubukçu' ya çözüm yönündeki ortak iradelerinden dolayı teşekkür ediyoruz ''dedi. Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde k i 57 yapı adadan birisi olan, 48 Numaralı ada içerisinde Takribi yüzde 50 lik kısım yüzde 53 oranla SVR (Vartaş) firmasıyla anlaşma imzalarken, takribi yüzde 40 lık kısımda yüzde 60 oranla Selimoğlu İnşaat ile sözleşme imzalamışlardı. Kalan yüzde 10 luk kısmın imzasını Selimoğlu Firmasını da bünyesine katan Pana Yapı kendi ismi üzerinden anlaşma yaparak ada tevhidi gerçekleştirilecek.
Konuyla ilgili gelişmeleri daha detaylı olarak FİKİRTEPEHABER.com izleyebilir takip edebilirsiniz.
İYİ PARTİ İL BAŞKANI ÜSKÜDARDAYDI

İyi Parti İstanbul İL Başkanı Yücel Coşkun 10 Haziran günü Üsküdar İlçe teşkilatını ziyaret etti beraber gündemi değerlendirdiler.
ŞENAY AYBÜKE YALÇIN ÜSKÜDAR’DA ANILDI

9 yıl önce katledilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın İYİ parti Üsküdar ilçe Başkanlığı tarafından anıldı lokma hayrı düzenlendi. Vatandaşlar tarafından ilgi ile izlenen etkinlikte şehit öğretmen anıldı.
DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNDE ÇAKMAKTAN AÇIKLAMALAR

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Harita Mühendisi Hüseyin Çakmak, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
CHP İstanbul 39 İlçe Başkanı son gelişmeleri ile ilgili basın açıklaması yaptı

22 Mayıs günü İl binasında yapılan açıklama sonrası 23 mayıs akşamı Üsküdar da CHP İlçe Başkanı Berk Tütüncü
AK PARTİ ÜSKÜDAR MAHALLE TARAMALARI DEVAM EDİYOR

Ak Parti Üsküdar teşkilatı İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve yönetici arkadaşları ile beraber sırayla Üsküdar ın mahallelerinde tarama çalışmaları yapıyor.
MİSİAD ÜSKÜDAR BAŞKANI BURHAN MAKIROĞLU’NDAN 19 MAYIS VURGUSU

Misiad (Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği) Üsküdar İlçe Başkanı Burhan Makıroğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda
ÜSKÜDAR BELEDİYESİNDEN ENGELLİ ÇOCUĞU OLAN ANNELERE 7.500 TL NAKİT DESTEK

Üsküdar Belediyesi, ilçede yaşayan engelli bireyler ve ailelerine yönelik destek çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
HER KURBAN LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA CAN!

28 yıldır kanserle mücadelede öncü rol üstlenen LÖSEV
MHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANLIĞINA MUSTAFA GİDER ATANDI

BAŞKAN Üsküdar’dan Teknoloji ve Siyasete Uzanan Bir Başarı Hikayesi: Mustafa Gider Üsküdar Ülkü Ocakları Başkanlığı dönemindeki vizyoner projeleriyle tanınan Mustafa Gider
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI SİNEM DEDETAŞ’IN ACI GÜNÜ, İBRAHİM SERHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın babası İbrahim Serhan, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 66 yaşında yaşamını yitiren Serhan yaklaşık bir yıldır kanser tedavisi görüyordu.





