Fikirtepe 48. Ada da Mutlu son '' İki firma tek Proje! ''

Fikirtepe 48. Ada da Mutlu son '' İki firma tek Proje! ''

Tarih 24 Mart 2016, 10:49 YazdırBu haberi yazdır

Fikirtepe Kentsel dönüşümün önündeki engellerden biri de bir ada da iki veya daha fazla firmanın sözleşme imzalayarak yetki almaya çalışması idi. Şimdi bu tip ada bazında firmalar anlaşıp kolları sıvıyorlar. İşte bir örnek.

Fikirtepe 48. Ada da Mutlu son '' İki firma tek Proje! ''


Fikirtepe Kentsel dönüşümün önündeki engellerden biri de bir ada da iki veya daha fazla firmanın sözleşme imzalayarak yetki almaya çalışması idi. Şimdi bu tip ada bazında firmalar anlaşıp kolları sıvıyorlar. İşte bir örnek.

 

Fikirtepe 48. Ada da Mutlu son '' İki firma tek Proje! '' Kadıköy - Fikirtepe'de sorunlu adalar teker teker çözülüyor... Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde iki firmalı alanlarda Fikentder Derneği girişimiyle çözüme katkı. Eko - Başarır adası ve sonrasında Pana - Rochel ''48'' adasında uzun süren sessizlik sonrası hareketli ve güzel günler geliyor. Pana Yapı ve SVR firmaları ile yapılan görüşmelerde sözleşmeler ve mutlak 4 emsal üzerinden ortak hareket etme kararı alındı.

 

Fikentder Derneği yapıcı çözüm üretme çabalarına yenilerini eklerken, Fikirtepe'de ilkler yaşanmaya devam ediyor. Eko - Başarır adasındaki firmaların birlikte hareket ederek 4 emsal hakkını koruma girişimlerinin ardından Pana (Selimoğlu) - Rochel (SVR) Firmalarının da aynı yönde karar alması, başta Selimoğlu - Vartaş firmalarıyla sözleşme imzalamış 48 nolu ada olmak üzere; Fikirtepe'de diğer adalardaki bölünmelere son verecek olmasından dolayı, iki firmalı adalarda emsal kaybına uğratmadan çözüm yolu sunduğu için büyük mutluluk yaşatacak.  Pana ve SVR 'den yapılan anlaşmalar üzerinden ortak proje üretimi Fikentder Derneği'nin girişimleri sonrası yapılan görüşmeler meyvesini vermeye başladı. Pana Yapı CEO 'su Kürşat Ufuk ve SVR Patronu Hasan Çubukçu ile yapılan görüşmeler sonrası hem zaman hem de emsal yönünden vatandaşların mağdur olmamaları için ada halkının da talebi doğrultusunda ortak hareket etme kararı alındı. Alınan bu karar ve birlikte hareket etme kararı sonrası Pana Yapı kısa süre içerisinde resmi girişimleri başlatmaya hazırlanıyor.

 

Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde 48 numaralı ada olarak kayıtlara geçen ada içerisinde takribi yüzde 10 civarında da henüz imzasını hiç bir firmaya atmamış hak sahipleri bulunmakta. 48 numaralı adada Selimoğlu - SVR (Vartaş) firmalarına atılan imzalar sonrası kalan imzaları da tamamlamak üzere Pana Yapı vatandaşları davet ederek adanın tevhidini gerçekleştirecek. Sorun üretmiyor, çözüme katkı sunuyoruz. Fikentder Dernek Başkanı Yasin Bektaş yaptığı açıklamada; '' Sorun üretmiyor, çözüme katkı sunuyoruz. Vatandaşların mağdur edilmeden sürecin hızlanması için çözüm odaklı faaliyetlere devam edeceğiz. Pana Yapı CEO' su Kürşat Ufuk ve SVR Patronu Hasan Çubukçu' ya çözüm yönündeki ortak iradelerinden dolayı teşekkür ediyoruz ''dedi. Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde k i 57 yapı adadan birisi olan, 48 Numaralı ada içerisinde Takribi yüzde 50 lik kısım yüzde 53 oranla SVR (Vartaş) firmasıyla anlaşma imzalarken, takribi yüzde 40 lık kısımda yüzde 60 oranla Selimoğlu İnşaat ile sözleşme imzalamışlardı. Kalan yüzde 10 luk kısmın imzasını Selimoğlu Firmasını da bünyesine katan Pana Yapı kendi ismi üzerinden anlaşma yaparak ada tevhidi gerçekleştirilecek. 

 Konuyla ilgili gelişmeleri daha detaylı olarak FİKİRTEPEHABER.com izleyebilir takip edebilirsiniz.



Bu haber 606 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER