Kapaklar Gidiyor Sandalye Geliyor

Kapaklar Gidiyor Sandalye Geliyor

Tarih 26 Şubat 2016, 10:01 YazdırBu haberi yazdır

Çengelköy Nalburlar Sokağı esnafı , plastik kapakları topladı ve Omurilik Felçlileri Derneğine teslim etti.

Çengelköy Nalburlar Sokağı esnafı , plastik kapakları topladı ve Omurilik Felçlileri Derneğine teslim etti.

Bu kapakları değerlendiren dernek, ihtiyacı olanlara tekerlekli sandalye desteği sağlıyor.

Esnafımızın aylardır biriktirdiği plastik kapaklar , çuvallar halinde biriktirildi ve dernek yetkililerine teslim edildi.

Dernek yetkilisi şunları dedi : "

Plastik kapak kampanyasına katılarak; ortopedik engelli birinin kendi başına hareket etmesini, özgürce istediği yere gidebilmesini, alışveriş yapabilmesini, gezmesini ve yaşadığı dünyayı keşfetmesini sağlayabilirsiniz .İçtiğiniz su şişesinin ya da damacananın, zeytinyağınızın, meşrubatınızın kapağını atmayarak sizler de engelli vatandaşlarımızın hayatlarına özgürce devam etmelerine yardımcı olabilirsiniz.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin 2011 yılından bu yana başarı ile yürüttüğü plastik kapak kampanyası dâhilinde derneğe başvuruda bulunan Türkiye’nin 81 ilindeki ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara 495 adet medikal malzeme dağıtımı yapılmış ancak Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nün 2013 yılında yaptığı açıklama neticesinde kamuoyunda kampanyanın bittiği algısı oluşmuştur.
Başarıyla yürütülen plastik kapak kampanyası “HİÇ BİTMEDİ” ve bu kampanyaya destek olarak ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara tekerlekli sandalyelerin yanı sıra bası yaralarına (bası yarası nedir?) engel olabilmek için yara minderleri de teslim edilebilmektedir.
Her gün Türkiye çapında belki de tonlarcası çöpte kaybolup giden bu plastik kapakların geri dönüştürülmesi için yapmanız gereken, üzerinde TOFD logosu bulunan kutulara kapakları bırakmak. "

Bu haber 734 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER