Çengelköy İlköğretim Okul Aile Birliği 2010-2011 Genel Kurulunu Yaptı.

Çengelköy İlköğretim Okul Aile Birliği 2010-2011 Genel Kurulunu Yaptı.

Tarih 25 Ekim 2010, 16:28 YazdırBu haberi yazdır

23.Ekim.2010 Cumartesi Günü Öğlen 14.00 de başlayan Çengelköy İlköğretim Okulu genel kuruluna veliler ilgi göstererek yoğun bir katılım sağladılar.

Çengelköy İlköğretim Okul Aile Birliği 2010-2011 Genel Kurulunu Yaptı.

23.Ekim.2010 Cumartesi Günü Öğlen 14.00 de başlayan Çengelköy İlköğretim Okulu genel kuruluna veliler ilgi göstererek yoğun bir katılım sağladılar.Toplantı salonunda bir araya gelen veliler hazirun cetvelini imzaladıktan sonra İdris Sel başkanlığında oluşan divan kurulunu oy birliği ile seçtiler.Divan başkanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşuna davet ettiği katılımcılar ardından hep birlikte İstiklal Marşını söylediler.

Genel kurula Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara Başkan yardımcılarından Hilmi Türkmen  de katıldı.Açılış konuşması yapan Okul Müdürü Kevser Olgunçelik okulumuza katkıda bulunan gelmiş geçmiş herkese teşekkür ediyoruz.Bu okulun okul aile birliği diğer okullardakilere hiç benzemiyor.Tüm veliler okula nasıl destek olurum arayışında buda bizleri memnun ediyor.Üsküdar Belediyesine de okulumuza yaptığı desteklerden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz dedi.

Çengelköy İlköğretim Okulu aile birliği dernek başkanı Esat Kalay yeni müdürümüz Kevser Olgunçelik’e bu vesileyle hoş geldiniz diyorum. Sadece ailemizin çocuklarımızın rızkı için değil topluma hizmet için de çalışmalıyız faaliyetler yapmalıyız.2001 den beri okulumuza katkıda bulunan herkese teşekkürlerimiz sunuyoruz.Bizler burada kalıcı değiliz bugün varsak yarın yokuz.İstanbul’da Üsküdar’da okulumuz pozitif anlamda tanınır oldu.Biz görüntü olsun diye burada hizmet etmiyoruz , hamdolsun hizmet etmeyi seviyoruz.Sokaktan bir çocuğu kötü yoldan çekip çıkarabilsek topluma faydalı hale getirebilsek bu bize yeter.Çengelköy ilköğretim okulunun yeri çok özeldir.aramıza yeni katılanlara hayırlı olsun diyorum ayrılanlara da  olacak hepinize saygılarımı sunuyorum diyerek sözlerini tamamladı.

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen ise Örnek marka olmuş bir okulun genel kuruluna katılmaktan gurur duyuyorum.Eskiden kalemin gücümü silahın gücümü diye tartışmalar olurdu Ancak bundan tüm dünya emin ki kalem güçlüdür.Gelecek nesli geçmişi anlayacak bir şekilde eğitmezsek geleceği kuramayız.Çengelköy İlköğretim 110 yıllık geçmişiyle faydalı nesiller yetiştiren bir okuldur.Hazreti Aliden bir örnek vermek istiyorum çocuğunuzu 7 yaşına kadar iyi besleyiniz ikinci yedide iyi eğitin üçüncü yedisinde arkadaş olun 4.yedisinde ise salın gitsin başına artık kötü bir şey gelmez demiştir.Eğitime her zaman önem vermeliyiz sizler gibi ilgili veliler eğitimin kalitesini artırmaktadır dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise bu okul gözümüzde çok özellikleri olan bir okuldur.42 Yaşında bir arkadaşım o buradan mezun olduğu gibi annesi de bu tarihi okuldan mezunmuş. Bu okul aile birliği derneği tabela derneği değildir. Okul aile birliği okula sahip çıkıyor. Belediyemizde nasıl garip gurebaya sahip çıkıyorsak okullarımızı da sahipleniyoruz. Bütün bütçemizi eğitime harcasak bile yine yetersiz kalır.Ama şunu biliyoruz ki 2002 den beri Başbakanımız Tayyip Erdoğan döneminde eğitime ayrılan bütçe katlanarak artmıştır ancak okullarımızın yinede ihtiyaçları vardır.

Yönetim kurulu faaliyet raporunu Yonca Ayvaz Denetim kurulu raporunu Elmas Karacaoğlu okudu ardından oylanarak oybirliği ile kabul edildi.2010-2011 Tahmini bütçe si genel kurula sunuldu o da oybirliği ile kabul edildi.Dernek yönetim kurulu üyesi Öğretmen Murat Ay şimdiye kadar çalıştığım hiçbir okulda böyle veli dayanışması görmedim burada çalıştığım için çok mutluyum dedi ve üyelere gösterdikleri güvenden dolayı teşekkür etti.

Ardından yeni dönem yönetim kurulu ve denetim kurulu listesi önerildi ve oy birliği ile seçildiler.Seçilen listede Yönetim kurulu asıl listede Esat Kalay Simru Cİhanoğlu Dilek Değirmenci Yonca Ayvaz yedeklerde Ayfer Atalay Elmas Karacaoğlu Arzu Karamahmutoğlu Fatma Samur bulunuyorlar.Denetleme Kurulu ise Zeynep Evciler İrfan Dinçer ve Elif Akıntürk ten oluşuyor.Aralarına okul müdürü müdür muavini ve bir öğretmek katılarak bildiğiniz gibi okul aile birliği oluşuyor.

Okul aile birliği başkanı Esat Kalay ise ödül töreni esnasındaki konuşmasında şunları söyledi.Başkan Mustafa Kara belediye başkanı olmadan önce de iş adamı kimliği ile hep yanımızda idi hep okulumuza destekledi.Hollandalı üç eğitim direktörü grubunu ağırladık.Bize hep şunu sordular nasıl bağış alıyorsunuz nasıl bu kadar veliyi okula getiriyorsunuz diye.Biz bağış alıyoruz ama bağışın tamamını resmi kanaldan banka hesabına alıyoruz ,kendimiz makbuzla para almıyoruz.Yaptığımız her harcamanın kuruşuna dikkat ediyoruz dedi.

Görev alan gönüllü olarak hizmet veren tüm okul aile birliği üyelerine Boğaziçi Çengelköy gazetesi olarak başarılar diliyoruz.
Bu haber 1041 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER