Yazarlığa ilk adım Çengelköy’de atıldı

Yazarlığa ilk adım Çengelköy’de atıldı

Tarih 20 Ocak 2016, 14:21 YazdırBu haberi yazdır

Çengelköy İlkokulu öğrencileri öğretmenlerinin önderliğinde önemli bir eğitim adımı attı.

Yazarlığa ilk adım Çengelköy’de atıldı

Çengelköy İlkokulu öğrencileri öğretmenlerinin önderliğinde önemli bir eğitim adımı attı.

.

'Yazarlığa İlk adım' Projesinin tanıtımı İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat ADALI , Üsküdar Milli Eğitim Müdürlüğü  Şube Müdürü Fedai ÇIRAY , Çocuk ve Gençlik Ed. Yazarlar Birliği Başkanı Bican Veysel Yıldız Öğretmenlerimiz , Okul Aile Birliğimiz , velilerimiz ve öğrencilerimizin katılımı yapıldı.

Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yazarları Birliği  ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü çocuk ve gençlerde yazma kültürü oluşmasını desteklemek amacıyla ortak bir çalışma başlattı.

 

07.12.2015 tarihinde, Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yazarları Birliği ile eğitim işbirliği protokolü imzalanarak Nisan 2016´da düzenlenecek ´Uluslararası Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Festivali´ ve yazma kültürü oluşturmaya yönelik çalışmalar için hazırlıklara başlandı.

Yapılacak çalışmalar arasında öğretmenler için yazarlık okulu, öğrenciler için yazı atölyesi çalışmaları da var. Bu kapsamda 19 Ocak 2016 Salı günü Üsküdar Çengelköy İlkokulu’nda Yazarlığa İlk Adım projesi için bir açılış töreni düzenlendi.

 

 Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yazarları Birliği Başkanı Bican Veysel Yıldız proje hakkında bir konuşma yaptı  “Projede her öğrenciye kendi adına kapak tasarımı yapılmış, ismi ve fotoğrafı bulunan birer kitap verilecek. Yaklaşık 150 sayfalık bu kitapların baş tarafında yazı yazmayla ilgili öneriler, kısa ve pratik bilgiler veriliyor. Daha sonraki bölümde ise öğrencilerin kendi ilk kitap yazma çalışmalarını yapacakları kısım yer alıyor. Projede öğrencilerin yazmaya cesaretlendirilmesi ve teşvik edilmesi amaçlanıyor.” dedi

 

Okul müdürü Ali yaşar Düzcü böyle bir etkinliğin yapılmasında Çengelköy İlkokuluna böyle bir önceliğin verilmesinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Konuşmasında “Öğrencilerimize yazmayı teşvik etmek için her öğrenciye ait bir kitap hazırladık. 567 öğrencinin hepsinin kendisine ait resminin ve isminin bulunduğu bir kitabı var. Kitabın ilk 40 sayfası yazmak için gerekli açıklamalar yaptık. Diğer sayfaları boş öğrenci kendisi yazacak.” Dedi

 

Bu haber 829 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER