Çengelköy Lisesinden değerli bir proje

Çengelköy Lisesinden değerli bir proje

Tarih 20 Ocak 2016, 13:57 YazdırBu haberi yazdır

Çengelköy mesleki ve teknik Anadolu lisesi öğretmenleri kaynaştırma eğitimi konusunda bir proje yürütüyorlar.

Çengelköy Lisesinden değerli bir proje


Çengelköy mesleki ve teknik Anadolu lisesi öğretmenleri kaynaştırma eğitimi konusunda bir proje yürütüyorlar. Okul Müdürü Şükrü Ayhan ve öğretmen arkadaşları ile bir araya gelerek proje hakkında bildi aldık.

Aralık ayında başlayan kaynaştırma eğitimi projesi özet olarak ; özel eğitime muhtaç gençler ile diğer gençlerin beraber sürdürdükleri eğitim aşamasında uygulayıcıların bu konudaki yeterliliklerinin sağlanması farklı tanılara sahip özel eğitime muhtaç bu öğrencilerin gereksinimlerini göz önünde bulundurarak onların eğitimden maksimum düzeyde yararlanmalarına olanak sağlamaktır.

Yurt dışından proje ortağı olarak İsveç tespit edilmiş bu konuda ki etkileşim bu iki ülke arasında gerçekleşecek. Değerli öğretmenlerimizden aldığımız bilgileri aşağıda dikkatinize sunuyoruz.

 

 

PROJE SAHİBİ

ÇENGELKÖY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

 

 

   Ulusal  Ajans  başkanlığınca yürütülen  Erasmus  +Ana    Eylem 1 Bireylerin Öğrenme  Hareketliliği -Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyeti kapsamında  2015 yılı teklif döneminde  sunmuş olduğumuz

  “KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ SÜRECİNDE UYGULAYICILARIN    DEĞİŞEN ROLÜ ” isimli projemiz Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı IPA IV İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı Fonundan desteklenmeye  hak kazanmıştır.

   56680  EURO bütçeye sahip 2015-1-TR01-KA101-020441 numaralı projemiz 31/12/2015 tarihinde başlayacak 31/12/2016 tarihinde sona erecektir.

 

PROJENİN HEDEFİ

Eğitim personelinin yetiştirilmesi, kaynaştırma sürecinin profesyonellerce ve doğal ortamında yapılması

 

 

PROJE İŞTİRAKÇİLERİMİZ

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Üsküdar RAM, Üsküdar Belediyesi, Üsküdar Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanlığı

 

 

PROJENİN GEREKÇESİ

Okulumuzda farklı tanılara sahip 34 adet BEP’li öğrenci bulunmaktadır. Bunlar arasında bedensel yetersizlik, özel öğrenme güçlüğü, mental retardasyon,işitme problemi,asperger sendromu,görme yetersizliği,dil konuşma bozukluğu ve dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu gibi tanılar yer almaktadır. Tanıların bu kadar farklılık göstermesi beraberinde farklı ihtiyaçları da doğurmaktadır. Ancak var olan durum özel eğitime muhtaç bu öğrencilerin farklı ihtiyaçlarının göz ardı edilmesine neden olmaktadır. Özellikle ortaöğretim düzeyinde bu problem belirgin bir hale gelmiştir.

Projemiz doğrultusunda uygulayıcıların bu konudaki yeterliliklerinin sağlanması farklı tanılara sahip özel eğitime muhtaç bu öğrencilerin gereksinimlerini göz önünde bulundurarak onların eğitimden maksimum düzeyde yararlanmalarına olanak sağlayacaktır.

 

 

Çengelköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, proje ekibi tarafından   Ulusal  Ajans  başkanlığınca yürütülen  Erasmus  + Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyeti kapsamında  2015 yılı teklif döneminde  hazırlananan

  “KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ SÜRECİNDE UYGULAYICILARIN    DEĞİŞEN ROLÜ ” isimli proje başarılı bulunmuştur.

 Proje ekibi ve katılımcıların olduğu 15 kişilik proje grubu bu projenin çalışmalarını yürütecektir. Bu amaçla proje grubu , ilk çalışmalarını ‘hareketlilik kapsamında’ eğitim almak ve inceleme yapmak amacıyla İsveç,Stockholm’e gidecektir.

 

Bu haber 773 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER