
EĞER BU ÜLKEDE TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KONMUŞSA; BUNUN ALTINDA EMEKLİLERİN ALINTERİ, GÖZ NURU BULUNMAKTADIR...
HAKSIZLIĞA UĞRAYAN EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARIN MAĞDURİYETİNİ CHP GİDERECEKTİR...
EĞER BU ÜLKEDE TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KONMUŞSA; BUNUN ALTINDA EMEKLİLERİN ALINTERİ, GÖZ NURU BULUNMAKTADIR...
HAKSIZLIĞA UĞRAYAN EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARIN MAĞDURİYETİNİ CHP GİDERECEKTİR...
Genel Başkan Yrd. Yakup AKKAYA; “7 Haziran öncesi hatırlayın; “En düşük emekli maaşı 1500 TL olacak, emekliye bayramlarda ikramiye vereceğiz.” dediğimizde bize “Kaynak Nerede?” dediler; “Bütçe Disiplini “dediler.Ancak 1 Kasım seçimleri öncesinde kendileri çark ettiler.”
21 Ekim 2015 Çarşamba günü düzenlenen Türkiye Emekliler Derneği’nin; 21. Olağan Genel Kurulu’na katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya yaptığı konuşmasında, bir toplumun gelişmişliğinin emeklilerine ve yaşlılarına verdiği değer ile ölçüldüğünü belirtti ve sosyal devletin en temel işlevinin yaşlı ve emeklilerini korumak olduğunu söyledi.
Konuşmasında Türkiye’de işçi, memur ve Bağkur’lu olmak üzere 11 milyon emekli olduğunu söyleyen Akkaya; eğer bu ülkede taş üstüne taş konmuşsa, bunun altında emeklilerin alınterinin, göz nurunun bulunduğunu belirtti. Buna rağmen emeklilerin yeterli değerli göremediğini ifade eden Akkaya; “ Emeklilerimiz açlık sınırının altında maaş alarak yaşıyorlar ve ücret adaletsizlikleri halen sürüyor.Prim gün sayısını ve çalışma sürelerini doldurmalarına rağmen yaşa takılanların mağduriyetleri ise devam ediyor.” dedi.
Emeklilerimizin yıllarca sağlık ve hastalık primi ödemelerine rağmen; halen; emeklilerimizden hastaneye, eczaneye gittiklerinde katkı payı aldındığını ve bunun kabul edilemez olduğunu belirten Akkaya; çalışan emekliden de destek priminin kesilmesinin yanlış olduğunu söyledi.
Emeklilerimizin tüm bu sorunlarını çözecek olan partinin CHP olduğunu ifade eden Akkaya; “7 Haziran öncesi hatırlayın; “En düşük emekli maaşı 1500 TL olacak, emekliye bayramlarda ikramiye vereceğiz.” dediğimizde bize “Kaynak nerede?” dediler; “bütçe disiplini “dediler.Ancak 1 Kasım seçimleri öncesinde kendileri çark ettiler..” dedi.
AKP hükümetinin söylemlerine güvenilmeyeceğini ifade eden Akkaya konuşmasında; “Burada Başbakan konuştu;sizlerin gözünün içine baka baka bazı şeyleri çarpıttı.Dedi ki;” Çalışan emeklinin destek primini önce yüzde 15’e, sonra yüzde 10’a düşürdük.” Bakın Destek primi yüzde 30’lar civarındaydı.CHP olarak biz bu uygulamayı Anayasa Mahkemesi’ne götürdük ve bu uygulama CHP sayesinde iptal edildi.Bunlar başka bir düzenleme ile tekrar primi yüzde 15 yaptılar; şimdi tutmuşlar; yüzde 10’a düşüreceğiz diyorlar ve adeta vatandaşla dalga geçiyorlar.” İfadelerine yer verdi.
Karayolları işçileri ile ilgili Başbakan’ın açıklamalarına da değinen Akkaya; “Başbakan;” Karayollarında çalışan taşeron işçilere kadro verdik.” diyor.Bu kulliyen aldatmacadır; çünkü o işçiler kadrolarını alabilmek için mahkemeye gittiler ;davayı kazandılar; bunu Yargıtay onayladı; ona rağmen AKP hükümeti sanki karayollarındaki taşeron işçilere kendileri hukuki bir düzenleme yapıyormuş gibi göstererek halkı aldatan söylemlerine devam etmektedir. “ dedi.
Akkaya CHP iktidarında emekli ve çalışanlarımız için yapılacakları da şu şekilde sıraladı:” Emeklilerin ücret adaletsizliğini gidereceğiz.Göstermelik değil; gerçek bir intibak yasası çıkartacağız. Muayene fark ücretleri, ilaç katılım payı uygulamalarını kaldıracağız.Promosyon getireceğiz. Çalışanların sosyal destek primini kaldıracağız. Emeklilere çift ikramiye vereceğiz.Emekli aylıklarını gıda enflasyonu baz alınarak arttıracağız. Haksızlığa uğrayan emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetini gidereceğiz.”
Yakup Akkaya konuşmasının sonunda yapılacak seçimlere atıfta bulunarak; "1 Kasım seçimlerinde sendikalar ve sivil toplum örgütleri demokrasiyi güçlendirecek, bu kaos ortamına son verecek ve Türkiye'nin sorunlarını çözecek siyasi partilere destek vermelidir ki bu yaşadığımız bütün sorunlar TBMM'de çözülebilsin" ifadelerine yer verdi.
AK PARTİ YÖNETİCİLERİ ÜSKÜDAR DA BEŞ KOLDAN ÇALIŞMA YAPTI

AK Parti Üsküdar Belediye Başkan vekili Dündar Ziya Gültekin AK parti Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve partililer 27 Eylül Pazar sabahı Türkiye Yüzyılı Buluşmaları
ÜSKÜDAR YENİ PARTİ İLÇE BAŞKANI ONUR CİNGİL SEÇİLDİ

Yeni Parti Üsküdar İlçe Başkanı Ön Seçimi, 26 Eylül 2026 Cumartesi 10.00 - 18.00 saatleri arasında Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
CİDE SOĞUKSU DERNEĞİ'NDE YENİ BİR DÖNEM, YENİ BİR HEYECAN

Cide Soğuksu Derneği 15. Olağan Kongresi, birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir katılım ve samimi bir dayanışma ruhuyla gerçekleşti.
Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin Göreve Başladı

Üsküdar Belediye Meclisi’nde yapılan başkan vekili seçiminde Cumhur İttifakı adayı AK Partili Dündar Ziya Gültekin, kullanılan 42 oyun 23’ünü alarak Üsküdar Belediye Başkan Vekili seçildi.
İPAR ET ÜSKÜDAR'DA SADECE BİR TANE VAR

Konuyu açıklığa kavuşturmak isteriz: İpar Et’in merkez ve Çengelköy’deki tek şubesi Çengelköy’dedir. Ayrıca Kartal, Maltepe ve Sancaktepe’de olmak üzere üç şubemiz daha bulunmaktadır.
BOĞAZ TRAFİĞİ BEYKOZ METROSU İLE RAHATLAYACAK

Ümraniye’den başlayarak Kavacık üzerinden Beykoz’a ulaşacak metro hattının 17,49 kilometre uzunluğunda olması bekleniyor
Türkiye’nin güvenliği ve Türk milletinin iradesi, başkalarının kırmızı çizgileriyle belirlenemez.

TURAN DEVLETİ TEŞKİLATLARI İsrail konusunda yaptığı basın açıklaması gazetemizle de paylaşıldı. Biz de okurlarımızla paylaşıyoruz
Çengelköyspor Yeni Yönetimiyle Yeni Sezona Güçlü Bir Başlangıç Yaptı

Çengelköyspor, 2026-2027 sezonu öncesinde yeni yönetimi, teknik kadrosu, futbolcuları ve kulüp camiasını bir araya getiren sezon açılışını gerçekleştirdi.
YENİ PARTİ ÜSKÜDAR KURULDU İLÇE BAŞKANI BERK TÜTÜNCÜ OLDU

Yeni Parti nin kurulması sonrası il ve ilçe yönetimleri belli olmaya başladı. İstanbul da belli olan yönetimlerin bir tanesi de Üsküdar oldu.
ÜSKÜDAR BELEDİYE MECLİSİ SİBEL TAN ÇETİNKAYA’YI SEÇTİ
Görevden uzaklaştırılan ve tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın yerine seçilecek başkanvekili için yapılan oylamada CHP'nin adayı kazandı.




