Hollandalı Eğitim Direktörleri Çengelköy İlköğretimdeydi.

Hollandalı Eğitim Direktörleri Çengelköy İlköğretimdeydi.

Tarih 19 Ekim 2010, 16:44 YazdırBu haberi yazdır

19.Ekim 2010 da Çengelköy İlköğretim okulu Hollandalı eğitim direktörlerini ağırladı.

Hollandalı Eğitim Direktörleri Çengelköy İlköğretimdeydi.
19.Ekim 2010 da Çengelköy İlköğretim okulu Hollandalı eğitim direktörlerini ağırladı.Sabahın İlk saatlerinde Okul Müdürü Kevser Olgunçelik’i makamında ziyaret eden heyet ardından sabah kahvaltısı için toplantı salonuna geçti.Kahvaltıyı organize eden Çengelköy İlköğretim Okulu aile birliği başkanı Esat Kalay ve Yönetim kurulu arkadaşları titizlikle hazırladıkları kahvaltı ile övgü aldılar.
Kahvaltılı görüş alışverişi öncesi Okul müdürü Kevser Olgunçelik Okul ve Türk milli eğitimi hakkında bilgi verdi misafirlere hoş geldiniz dedi. Ardından Okul aile birliği başkanı Esat Kalay masada bulunan okul aile birlik üyelerini tanıştırdı.Okul aile birliklerinde görev alanların bu işleri gönülden ve hiçbir şey beklemeden yaptıklarını hatırlattı.Velilerin okula nasıl sahip çıktıklarını ve hayırseverlerin yardımı ile şimdiye kadar neler başardıklarını slayt gösterisi eşliğinde anlattı.
Hollandalı konuklar ise ülkelerinde ki  eğitim sistemini ve burada gördükleri  ile kendi yaşadıkları pratikle ilgili görüşlerini dile getirdiler. Hollanda da okulların 350-400 öğrenci kapasitesinde olduğunu ve sınıfların 12 ile 20 arasında değiştiğini belirtti. Her okula ise 30 ila  40 öğretmen düştüğünü ancak burada gördüğü gibi bir veli örgütlenmesi ve bunların okula sahip çıkmaları gibi bir durumun olmadığını hatırlattı.Okullarına velileri yılda bir kez çağırabildiklerini buna katılımın dahi çok az olduğunu belirtti.
Ardından anaokulu sınıflarından başlayarak eğitim gözlemleri yapmak için heyet okulu gezmeye başladı. Müdür yardımcıları Hasan Çağıran ve Sinem Eker de okul hakkında bilgiler vererek Hollanda Eğitim kurumları hakkında merak ettiklerini sorarak bilgiler aldılar.
Çengelköy İlköğretim Okulu idaresi öğretmenleri ve Okul aile birliği Hollandalı Eğitim Direktörlerinin beğenilerini kazandılar. Karşılıklı etkileşimin önemini bizde izledik ve İstanbul çapında tanınan bilinen okulumuzla bizde Çengelköy Gazetesi olarak gurur duyduk.
Bu haber 890 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER