BAŞKAN TÜRKMEN ÖĞRENCİ VELİLERİYLE BİRARAYA GELDİ

BAŞKAN TÜRKMEN ÖĞRENCİ VELİLERİYLE BİRARAYA GELDİ

Tarih 06 Ekim 2015, 11:36 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediyesi sınava hazırlanan öğrencilerin velilerini sabah kahvaltısında bir araya getirerek, sınav stresinden çocuklarını uzaklaştırmaları için velilere eğitim verdi.

BAŞKAN TÜRKMEN ÖĞRENCİ VELİLERİYLE BİRARAYA GELDİ

Üsküdar Belediyesi sınava hazırlanan öğrencilerin velilerini sabah kahvaltısında bir araya getirerek, sınav stresinden çocuklarını uzaklaştırmaları için velilere eğitim verdi.

2015-2016 Eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin daha iyi bir eğitim alması için çalışmalarını sürdüren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, hafta sonu önce Üsküdar Çocuk Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerimizin velileriyle sonrasında da üniversiteye hazırlık kurslarına devam eden öğrencilerin velileriyle sohbetli kahvaltıda bir araya geldi.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Boğaziçi Yaşam Merkezinde düzenlenen programda öğretmenler tarafından öğrenci velilerine eğitimler verildi. Velilerin çocuklarıyla ilgilenmesini artırmak amacıyla düzenlenen programa Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Programda sahneye çıkarak konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “ Üsküdar bilgi şehri, öğrenci şehri, yaklaşık yüz binin üzerinde öğrencimiz eğitim görüyor. Bu şehir için biz belediye olarak yapmamız gerekenler var. Öğrencilere eğitim konusunda destek olmaması lazım. Bu yüzden geçen yıl başlattığımız eğitim kursları bu yılda daha iyi bir hizmetle devam edecek” dedi.


“DERSHANEYE PARA VEREN ÖĞRENCİLER ŞİMDİ ÜCRETSİZ EĞİTİM ALIYORLAR”

Dershanelerin kapatılmasına değinen Başkan Türkmenoğlu, “Bizim eğitim gördüğümüz öğrenciler geçen sene sınava girdiler ve başarılı oldular. Eğitim yılının başında olmamıza rağmen bu kurslara yoğun bir katılım oldu. Kaliteli ortamda kaliteli hocalar eşliğinde kurslarımız devam ediyor. Bu sene başarıları yukarıya çıkartmayı hedefliyoruz. Eskiden çocuklarını para vererek dershaneye götüren aileler, çocuklarını ücret ödemeden bizim kurslara gönderiyor ve eğitimlerini takip ediyor” diye konuştu.

 
“ÇOCUKLARIMIZA YÖNELİK DAHA FAZLA HİZMET YAPMALIYIZ”

Bildiğiniz üzere belediyelerin görevleri yol, yapmak, park yapmak ve bunun gibi birçok çalışma yaparak vatandaşa hizmet vermek. Bu hizmetler zaten yapılıyor bunların dışında hizmetler vermemiz lazım. Biz yaptığımız çalışmalar kapsamında çocuklarımıza yönelik hizmetlerde adeta sınır tanımamız lazım. Üniversite öğrencilerinden ilkokul öğrencilerine kadar hizmet vermek zorundayız. Geleceğe hazırlanan çocuklarımızı eğiteceğiz ve biz bunları başarı hanemize yazacağız” diye konuştu.

Belediyenin yapmış olduğu eğitim çalışmalarından memnun olduğunu dile getiren Selma Belgin, “Çocuğum iki senedir Üsküdar Belediyesinin açmış olduğu ücretsiz akademiye kayıtlı ve düzenli bir şekilde eğitim alıyor. Ücretsiz olması bizi cebimiz açısından da mutlu ediyor. Üsküdar Belediyesinin eğitime verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


Üsküdar Belediyesi tarafından açılan ücretsiz kursa çocuğunu kaydettiren Uğur Gökyıldız ise, ‘Başkanımızın toplantı da konuşmasını dinledik ve çok yararlı işler yapıyor. Çocuklarımızın eğitimi için belediye kapsamında çok çalışma yapıyorlar. Yaptıkları çalışmalardan dolayı Üsküdar Belediyesine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Bu haber 646 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER