Desrhaneler ve Temel Liseler konusunda son gelişmeler

Desrhaneler ve Temel Liseler konusunda son gelişmeler

Tarih 28 Temmuz 2015, 16:19 YazdırBu haberi yazdır

Akademist Dershanesi yöneticisi Engin Piraz ile Temel Liseler ve Dershaneler konusunda ki merak edilen gelişmeler konusunda bir görüşme yaptık aldığımız notları okuyucularımızla paylaşmak istedik.

Desrhaneler ve Temel Liseler konusunda son gelişmeler

Akademist Dershanesi yöneticisi Engin Piraz ile Temel Liseler ve Dershaneler konusunda ki merak edilen gelişmeler konusunda bir görüşme yaptık aldığımız notları okuyucularımızla paylaşmak istedik.

 

Akademist olarak 2011 yılından itibaren başarıyla sürdürdüğümüz Butik dershaneciliği, dershanelerin dönüşümü yasasından yararlanarak Özel Akademist Temel  Lisesine dönüştürmüş bulunmaktayız. Akad İstanbul (Akademist) Temel Lisesi adıyla Temel Lise ruhsatımız  Milli Eğitim Bakanlığından alınmıştır. Bölgemizin tek Temel Lisesi konumundayız.


 

Sınavsız öğrenci kabul eden Akademist Temel Lisesi yapısı itibariyle okula göre daha esnek bir programa sahip olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığının okullardaki müfredatını uygulamanın yanında butik dershanecilik geleneğinin  engin deneyiminden faydalanarak öğrencileri üniversite hazırlık eğitimini de tam ve eksiksiz yapacaktır.Bu ilkeyi daha 9. Sınıftan başlatarak mezuniyete kadar her yıl artan bir tempoda sürdürecektir.Ayrıca ülkemizde İngilizce dil eğitimindeki eksik ve aksaklıkları gördüğümüzden özellikle 9. ve 10 sınıflarda daha ağırlıklı olmakla birlikte tüm sınıflarda reading- writing-listening odaklı ağırlıklı bir İngilizce Eğitimi yapılacaktır.Bu İngilizce eğitimi yapılırken Kanadalı ve American Life  tecrübeli Öğretmenlerimiz kadromuzda bulunacaktır.


 

Sınıflarımız 15-20 kişilik olup Anadolu Lisesi formatında eğitim-öğretim yapılacaktır. Dersler Akıllı tahta ile yapılacak,projeksiyonla desteklenecektir.Kurumumuz bünyesinde bulunan Fizik-Kimya-Biyoloji Laboratuarında deneyler yapılarak daha kalıcı öğrenme sağlanacak, yaparak-yaşayarak öğrenme metodu uygulanacaktır.Bünyemizde bulunan Görsel Sanatlar ve Müzik Odasında öğrencilerimizin sanatsal ve görsel zekalarına katkıda bulunacak aktiviteler ve dersler düzenlenecektir.Spor salonunda beden derslerini yapmakla birlikte masa tenisi,badminton vb. aktiviteleri öğrencilerimiz yapabilecektir.Kulüp faaliyetleri ve sosyal aktiviteler Cumartesi günleri düzenlenecek bu bağlamda daha sosyal öğrencilerimiz yetişecektir. Dersler bittikten sonra ve hafta sonları öğrencilerimiz Kütüphanemizde ders çalışıp araştırma yapabilecek aynı  zamanda kütüphanemizde görevli branş öğretmenlerimizden yardım alabileceklerdir.Ayrıca Temel Liselere kayıt olanlara devletin 3220 TL’lik teşviği bulunmaktadır.Bu teşvik için başvurular 7 Ağustosta başlayacak olup kurumumuz öğrencilerin başvurularını yapacaktır.


Ayrıca kurumumuz Anayasa Mahkemesinin dershanecilik yasasını  iptal etmesiyle birlikte Temel Liselere Takviye Kurs verme hakkından yaralanarak 6. sınıftan başlayarak 12. Sınıflara kadar ve mezun öğrencilere dershane müfredatında da eğitime devam edecektir.Bu bağlamda YGS-LYS-TEOG Programlarımıza da kayıt almaktayız.Butik dershanecilik kapsamında oldukça sistematik ve başarı odaklı bir eğitim veriyoruz.Bu yıl itibariyle Üniversiteye girişte ve TEOG sınavlarında son derece başarılı sonuçlar çıkardık,%90 ‘ları bulan bir kazandırma seviyesine ulaştık.Üniversitede Tıp ,Mühendislik gibi birçok bölümle birlikte ve İTÜ,Marmara,İstanbul Üniversitesi  gibi birçok saygın devlet üniversitesi ve tam burslu Vakıf üniversitelerine öğrencilerimiz yerleşti. Teog neticeleri açıklanmamakla birlikte öğrencilerimizin puanları neticesinde İstanbul Erkek, Kabataş Erkek ,Kadıköy Anadolu Lisesi gibi bir çok önde gelen yere öğrencilerimiz yerleşecektir.Takviye kursları hafta sonunda ve hafta iç Temel Lise derslerimiz bittikten sonra yapacağız.


İletişim Tel:216 329 93 29 Cep: 545 329 83 29

 

Bu haber 1111 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER