KLASİK SANATLARDA EN İYİLER ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

KLASİK SANATLARDA EN İYİLER ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

Tarih 14 Temmuz 2015, 11:14 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediyesi ile Klasik Türk Sanatları Vakfı’nın birlikte gerçekleştirdikleri 7 Tepe 7 Sanat Uluslararası İstanbul Klasik Sanatlar Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.


KLASİK SANATLARDA EN İYİLER ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU


Üsküdar Belediyesi ile Klasik Türk Sanatları Vakfı’nın birlikte gerçekleştirdikleri 7 Tepe 7 Sanat Uluslararası İstanbul Klasik Sanatlar Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yedi ayrı klasik sanat dalında dereceye giren yarışmacılara ödüllerini takdim etti.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe, Üsküdar İlçe Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Hattat Hasan Çelebi, Prof. Dr. Çiçek Derman’ın yanı sıra pek çok değerli isim katıldı. Ödül töreni öncesi davetliler dereceye giren eserlerin sergilendiği sergi alanını gezdi.

ÖDÜLLERİ BAŞKAN TÜRKMEN VERDİ


Klasik el sanatlarımızdan Hüsn-i Hat, Tezhip, Minyatür, Katı’, Ebru, Çini ve Cilt dallarını Türkiye ve dünyaya tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen ‘7tepe7sanat Uluslararası İstanbul Klasik Sanatlar Yarışması’nda dereceye girenler ödüllerini Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in elinden aldılar.

“KÜLTÜR ADINA NE YAPSANIZ AZ”
Başkan Hilmi Türkmen, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Üsküdar’ın, İstanbul’un merkezi ilçelerinden biri olduğuna dikkat çekti.

Başkan Türkmen, kültür adına, sanat adına bu şehirde ne yapılsa az olduğunu belirterek şunları söyledi: “Üsküdar, gerçekten hem tarihi, kültürü, doğal zenginlikleri, geçmiş tarihi derinliği ve zenginliği hem de günümüzde yaşayan güzel bir İstanbul merkezi olması sebebiyle ve kültür yaşantısı nedeniyle özel bir ilçe. Kültür adına, sanat adına bu şehirde ne yapsanız azdır. En güzel çalışmalar, en güzel projeler, Üsküdar’a fazlasıyla yakışıyor”dedi.

Başkan Türkmen, yarışmaya katkılarından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederek, “İşte bu güzel projelerden, bu güzel çalışmalardan bir tanesi de bugün sizle birlikte ödül töreninde bulunduğumuz Uluslararası İstanbul Klasik Sanatlar Yarışmamızın kendisidir. Bu yarışma hem uluslararası olması nedeniyle hem de İstanbul denince akla gelen sanatları konuları içeriyor olması nedeniyle, Üsküdar’ımıza siz kıymetli dostlarımızla, çok değerli hocalarımızla, jüri üyelerimizle, yarışmaya katılan sanatçılarımızla birlikte özel bir çalışma özel bir proje oldu. Katkılarından dolayı, başta çok değerli hocalarımıza, sanatçılarımıza, yarışmaya katılan yerli ve yabancı dostlara huzurlarınızda Üsküdarlılar adına, İstanbullular adına sanat dostları adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ödül töreni ve protokol konuşmaları sonrası yaklaşık 500 davetli Kültür Merkezi’nin bahçesinde kurulan gönül sofralarında birlikte oruçlarını açtı.



Bu haber 560 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER