Çengelköy’e devasa yüzme kompleksi

Çengelköy’e devasa yüzme kompleksi

Tarih 04 Haziran 2015, 11:26 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Eski Belediye Başkanı rahmetli Mehmet Çakır’ın adının verildiği ‘Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi’nin tanıtımı düzenlenen yemekli programla yapıldı.

 

Çengelköy’e devasa yüzme kompleksi

Üsküdar Eski Belediye Başkanı rahmetli Mehmet Çakır’ın adının verildiği ‘Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi’nin tanıtımı düzenlenen yemekli programla yapıldı.Konuşmaların sonrasında düzenlenen sembolik yüzme yarışlarında dereceye girenlere Başkan Hilmi Türkmen madalyalarını taktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Mayıs 2015 Salı günü katıldığı toplu açılış töreni ile hizmete giren  Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi’nin tanıtımı yoğun katılımla yapıldı.Bin  kişilik konferans salonunda düzenlenen programa; Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,
Tesise adı verilen Üsküdar Belediyesi eski başkanı merhum Mehmet Çakır’ın ailesi, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Üsküdar Spor Kulübü Başkanı  Mecit Çetinkaya, Eski Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, belediye çalışanları ve basın mensuplarının da bulunduğu 1.500 davetli katıldı.

Kültür ve Spor merkezini tanıtan bir sinevizyon gösterisinin ardından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, davetlilere bir konuşma yaptı.

Programın açılış konuşmasını yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,
Bir yıl içerisinde Üsküdar’a eski parayla 300 trilyonluk yatırım yaptıklarını belirterek, “Bir senelik hizmet süremiz boyunca, Üsküdar’ımız için bir kısmının temelini attığımız bir kısmının ise açılışını gerçekleştirdiğimiz yaklaşık 300 Milyonluk yatırım yaptık. Üsküdar’a eski parayla 300 trilyonluk bir yatırım yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İşte bunlar istikrarın eseridir. Şu bulunduğumuz yapı, Anadolu Yakasının en büyük Kültür ve Spor Merkezi’dir” diye konuştu.
Toplamda 6 havuz olduğunu aktaran Başkan Türkmen "Birer tanesi yarı olimpik olmak üzere üç bay, üç tanede bayanlar için havuzlarımız var. Üst katta restoranlarımız var. Bu spor merkezinin 300 kapalı 100 de açık olmak üzere 400 araç kapasiteli otoparkı var” dedi.

Yemekte daha sonra Üsküdar Belediyesi eski başkanı merhum Mehmet Çakır’ın oğlu Selim Çakır katılanlara bir teşekkür konuşması yaptı.

Protokol konuşmalarının ardından yemek salonundan havuzların olduğu bölüme geçildi. Burada Türkiye Yüzme Federasyonu’ndan yüzücülerin katıldığı sembolik yüzme yarışması düzenlendi. Başkan Türkmen, yarışlar sonrası dereceye giren sporculara madalyalarını taktı. Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
                                         


Bu haber 1020 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER