
YENİ MUHTARLIK BİNALARI HİZMETE BAŞLADI
Üsküdar Belediyesi ilçe sınırları içerisinde muhtarlık binalarını yenileme çalışmalarına hız verdi. Son olarak yapımı tamamlanan Kuleli Mahallesi ve Güzeltepe Mahallesi muhtarlık binaları Başkan Hilmi Türkmen’in de katıldığı törenlerle hizmete açıldı.
YENİ MUHTARLIK BİNALARI HİZMETE BAŞLADI
Üsküdar Belediyesi ilçe sınırları içerisinde muhtarlık binalarını yenileme çalışmalarına hız verdi. Son olarak yapımı tamamlanan Kuleli Mahallesi ve Güzeltepe Mahallesi muhtarlık binaları Başkan Hilmi Türkmen’in de katıldığı törenlerle hizmete açıldı.
Programa ilk olarak Kuleli Mahallesi muhtarlık binasının açılmasıyla başlandı sonrasında Güzeltepe Mahallesi Muhtarlık binası hizmete açıldı.
Açılışlara Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, başkan yardımcıları, birim müdürleri, mahalle muhtarları, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Kuleli Mahallesi muhtarlığının açılış töreninde yaptığı konuşmasında hangi partiden olduğuna bakmadan tüm muhtarlarla işbirliği içerisinde olduklarını belirterek, “Yeni Türkiye vizyonu doğrultusunda 2023 hedefine giden yolda Üsküdar’da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 22 yeni eserin bir kısmının açılışını yaptık bir kısmının da temel atma törenini gerçekleştirdik. Güzel insanlara hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Muhtarlık binalarımızı yeniliyoruz. Her mahalleye bir taksi durağı yapıyoruz.” dedi.
Başkan Türkmen muhtarların kendileri için olmazsa olmazları olduğuna değinerek, “Bunu söylemekle icraata dökmek farklı şeyler. 30 Mart’tan bu yana muhtarlarımızla birlikte çalışıyoruz. Söylediklerimizin icraata döküldüğünün en büyük şahidi de muhtarlarımızdır. Biz bu mekanları vatandaşımıza daha güzel şartlarda hizmet edilsin diye açıyoruz” dedi.
Başkan Hilmi Türkmen konuşmasında kentsel dönüşüm konusuna da gündeme getirerek, “Vatandaşımıza rağmen asla kentsel dönüşüm yapamayız. Siz istemedikçe kimsenin evini yıkamayız. Biz sözümüzün arkasındayız. Yapamayacağımız sözü de vermeyiz. Cumhurbaşkanımızla da bu konuyu görüştük. Zamanın çok hızlı akıp gittiğine dikkat çekerek bize 2019 yılına kadar Üsküdar’da dönüşümü tamamlamamız gerektiğini söyledi. Mutlaka bu işi başaracaksın diyerek bizlere talimat verdi” dedi.
Başkan Türkmen ve beraberindekiler daha sonra Güzeltepe Muhtarlık binasının açılışına katıldılar.
Başkan Hilmi Türkmen burada yaptığı konuşmasında da ilçedeki bütün muhtarlık binalarını yenilediklerine vurgu yaparak, “Bu yeni muhtarlık binamızda inşallah vatandaşımıza güzel hizmetler verilir” diye konuştu.
Bu Mahalledeki imar konusuna değinen Başkan Türkmen, yerlerin vatandaşların elinden alınacağı ve müteahhitlere peşkeş çekileceği söylentilerinin ortalıkta dolaştığına dikkat çekerek, “Bakın bu kürsüden sizlere yüksek sesle söylüyorum. Bizim Üsküdar Belediyesi olarak da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak da hiçbir mütahitle ne bir görüşmemiz ne de bir bağımız yoktur. Bunu mutlaka bilmenizi isterim” dedi.
Tapu kiminse yetkinin onda olduğuna değinen Başkan Hilmi Türkmen, “Biz belediye olarak bu bölgenin insanlarının depreme dayanıklı binalarda oturmalarını sağlamak için kentsel dönüşüme evet demeleri için planlarda iyileştirmeler yapıyoruz. Bu Boğaz’ın güzel semtinin güzel insanlarının güzel binalarda oturmalarını sağlamak için imarı artırmak istiyoruz. Bizim Güzeltepe’ye getirdiğimiz imar şu anda 6 kat. İmarı aldıktan sonra 1.5 ya da 1.6 emsal imar alıyorsunuz. Eğer 100 metre tapunuz varsa sizlere 150 metre imar hakkı tanıyoruz. 100 metre kare arsası olan 2 daire sahibi olacak. Dönüşümün sizlere getirdiği yenilik budur” diye konuştu.
Başkan Türkmen vatandaşlara arsalarını satmamalarını tavsiye ederek ‘Arsalarınızı satmayın . Kaçak binalardaki daireleri almayın zarar edersiniz” diyerek son verdi.
Her iki yeni muhtarlık binaları düzenlenen törenler sonrası kurdelaların kesilmesiyle hizmete açıldı. Açılışa katılan heyet muhtarlık binalarını gezdi. Törenin ardından mahalle sakinlerine etli pilav, tatlı ve ayran ikram edildi.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR YİNE ŞAMPİYON

Son 3 sezondur semtimizin parlayan yıldızı olan, semtimiz halkının kurduğu Küçüksu Rasathane Spor Kulübü çok büyük bir başarıya daha imza atarak İstanbul Süper Amatör ligine yükseldi.
DÖNÜŞÜM KUTUSUNA ÇÖP ATMAYALIM

Bölgemizde 30 dan fazla site var bunların en büyüğü benim de yaşadığım ATA 2 sitesi sitemizde yaşam başladığından beri çöp konteynerleri var.
AK PARTİ ÜSKÜDAR STK LARLA İFTAR BULUŞMASI YAPILDI

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen geniş katılımlı iftar programı, ilçedeki siyasi parti temsilcilerini, STK’ları ve kanaat önderlerini aynı sofrada buluşturdu.
Ülker Sports Arena’da Hazırlanan Gıda Paketleri Ramazanda Binlerce Aileye Ulaşacak

İstanbul’da Ülker Sports Arena’da gönüllüler ve bağışçılar ile hazırlanan koliler, yüzlerce lösemi ve kanser tedavisi gören çocuk ve yetişkin hastaların evlerine kadar ulaştırılıyor.
İYİ PARTİ ÜSKÜDAR İFTAR BULUŞMASI STK LAR İLE YAPILDI

İYİ Parti Üsküdar ilçe Başkanlığı 4 Mart akşamı iftar sofrasında Üsküdar STK buluşmasını yaptı.
ATA 2 SİTESİNDE CADDELER YENİLENİYOR

Yaklaşık 25 sene önce yapılan parke taş kaplamalı yolların yenilenmesi işi ATA 2 sitesi yönetimi tarafından karar altına alındı ve uygulama başlatıldı.
SAADET PARTİSİ Üsküdar adalet sofrası buluşması gerçekleşti

Saadet Partisi Üsküdar İlçe başkanı Hüseyin Çakmak Ramazan’ın getirdiği rahmet, merhamet ve birlik ruhu sadece bu aya mahsus kalmasın; toplumumuzun her alanına yayılsın. dedi
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN ANNELER VE BEBEKLER İÇİN ANNE-BEBEK TAKSİ HİZMETİ

Üsküdar Belediyesi, anne adayları ve yeni doğum yapan annelerin sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşabilmesi amacıyla Anne-Bebek Taksi hizmetini başlattı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA KAPSAMLI HAZIRLIK

Üsküdar Belediyesi tarafından Ramazan ayına ilişkin hazırlıklar kapsamında iftar alanları kurulurken, Ramazan kolileri dağıtılmaya başlandı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE DESTEK

Sosyal Belediyecilik anlayışı adına Üsküdar Belediyesi, eğitim alanında yaptığı projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor.




