Kenanoğlu “Başkanlık sistemine karşıyız”

Kenanoğlu “Başkanlık sistemine karşıyız”

Tarih 24 Mayıs 2015, 19:03 YazdırBu haberi yazdır

24.Mayıs Pazar sabahı HDP İlçe yönetimi Melita Şark sofrasında kahvaltılı bir toplantı düzenledi. İlçe eş başkanı Sabri Bingöl 3.Bölge adayı Ali Kenanoğlu ile 1.bölge adayı Erdal Ataş ı dinleyicilerle buluşturdu.

Kenanoğlu “Başkanlık sistemine karşıyız”


24.Mayıs Pazar sabahı HDP İlçe yönetimi Melita Şark sofrasında kahvaltılı bir toplantı düzenledi. İlçe eş başkanı Sabri Bingöl 3.Bölge adayı Ali Kenanoğlu ile 1.bölge adayı Erdal Ataş ı dinleyicilerle buluşturdu.


Sabri Bingöl katılımcılara günaydın deyip selamlama yaptıktan sonra mikrofonu aday Ali Kenanoğlu’na verdi. “ Büyük bir çatı altında yer aldık güçlerimizi birleştirdik ben de bir Alevi temsilcisi olarak yer aldım. Taleplerimizin partimiz tarafından  benimsenmesi şahsi adaylığımızdan daha önemliydi. Tüm farklı kimliklerin omuz omuza mücadele veren demokratik taleplerine sizler de geleceksiniz ve temsilcilerinizle yer alacaksınız dediler bizde adaylığı böyle kabul ettik.


Biz kimlik siyaseti yapmıyoruz diyen partiler çok demokratik görünebilir ama türlü türlü eşitsizliğin asimilasyonun olduğu bir ülkede egemen inanın siyasetini yapmak demektir bu.

Ben alevi kökenli değilim aleviyim dedim bir t.v. programcısına birine alevi kökenli demek artık o kökenden vazgeçmiş demektir aslında. Tek meziyetim alevi olmak değildir muhasebeciyim ,sosyoloji okuyorum, dev bir sitede yöneticiyim. HDP bize alevi kimliğinizle gelin mecliste kürsüden sorunlarınızı dile getirin dedi. Tüm alevi dernekleri HDP ile görüşmelere katıldı 4 büyük federasyonun temsilcisi seçilebilecek yerlerden aday olarak meclise gidecekler. Amacımız demokratik laik bir ülkeyi kurmaktır. Diyanet işleri başkanlığı 9 bakanlıktan büyük bütçesi ile büyük bir holding olmuştur. Daha şimdiden altındaki mercedesi aldık. Tayyip Erdoğan başkana yine zırhlı bir Mercedes verecekmiş sanki eşinin bileziklerini satıp alıyor.


Bu ülkede herkesi bir birine düşman ettiler ve ceplerini doldurdular. Artık HDP çatısı altında türban mücadelesinden dolayı idamla yargılanan Hüda Kaya ile sosyalistler beraber mücadele ediyorlar amacımız ülkemizin demokratikleşmesidir. Bu ülkede yasalar bölücüdür bizler değiliz. HES leri protesto eden köylüleri bile terörist ilan ediyorlar.


7.Haziranda bir referandum yapacağız ya parlamenter demokratik sitemle yolumuza devam edeceğiz ya da tek adamın yönetimine gireceğiz. HDP barajı geçmezse geçmiş olsun Demirtaş “seni başkan yaptırmayacağız “ derken bunu kastetmişti. Onlarla ne koalisyon yapacağız  nede dışarıdan destek vermeyeceğiz çünkü biz başkanlık sistemine karşıyız. Merkezin daha güçlenmesini değil yerellerin gücünün artırılması taraftarıyız.  

O yüzden desteğinize ihtiyacımız var. “ dedi. Sözleri defalarca alkışlarla kesildi.



Diğer aday Erdal Ataş “son yüz yıldır pek çok sorunlarımız oldu bir dil bir inanç hariç her şey yok sayıldı. Emekçiler hep göz ardı edildi. 16. En büyük ekonomiyiz dendiği halde emekçiler yoksulluk sınırına itildiler. Parça parça yürüttüğümüz mücadele ile bir yere varamayacağını fark edenler yani sosyalistler, aleviler, kürtler bir araya geldik.

Tek doğru biziz demiyoruz ama HDP hem inanç hem siyasi kimlikleri bir araya kendi taleplerini kendi kimliklerini terk etmeden bir araya geldiler. HDP barajı geçemezse AKP bedavadan 60 vekile el koyacak ve o güçle iktidara gelecek o yüzden barajı geçmek zorundayız.” Dedi.


Gelen sorular cevaplandı sonra toplantı dağıldı.

 

 

Bu haber 800 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER