
Kenanoğlu “Başkanlık sistemine karşıyız”
24.Mayıs Pazar sabahı HDP İlçe yönetimi Melita Şark sofrasında kahvaltılı bir toplantı düzenledi. İlçe eş başkanı Sabri Bingöl 3.Bölge adayı Ali Kenanoğlu ile 1.bölge adayı Erdal Ataş ı dinleyicilerle buluşturdu.
Kenanoğlu “Başkanlık sistemine karşıyız”
24.Mayıs Pazar sabahı HDP İlçe yönetimi Melita Şark sofrasında kahvaltılı bir toplantı düzenledi. İlçe eş başkanı Sabri Bingöl 3.Bölge adayı Ali Kenanoğlu ile 1.bölge adayı Erdal Ataş ı dinleyicilerle buluşturdu.
Sabri Bingöl katılımcılara günaydın deyip selamlama yaptıktan sonra mikrofonu aday Ali Kenanoğlu’na verdi. “ Büyük bir çatı altında yer aldık güçlerimizi birleştirdik ben de bir Alevi temsilcisi olarak yer aldım. Taleplerimizin partimiz tarafından benimsenmesi şahsi adaylığımızdan daha önemliydi. Tüm farklı kimliklerin omuz omuza mücadele veren demokratik taleplerine sizler de geleceksiniz ve temsilcilerinizle yer alacaksınız dediler bizde adaylığı böyle kabul ettik.
Biz kimlik siyaseti yapmıyoruz diyen partiler çok demokratik görünebilir ama türlü türlü eşitsizliğin asimilasyonun olduğu bir ülkede egemen inanın siyasetini yapmak demektir bu.
Ben alevi kökenli değilim aleviyim dedim bir t.v. programcısına birine alevi kökenli demek artık o kökenden vazgeçmiş demektir aslında. Tek meziyetim alevi olmak değildir muhasebeciyim ,sosyoloji okuyorum, dev bir sitede yöneticiyim. HDP bize alevi kimliğinizle gelin mecliste kürsüden sorunlarınızı dile getirin dedi. Tüm alevi dernekleri HDP ile görüşmelere katıldı 4 büyük federasyonun temsilcisi seçilebilecek yerlerden aday olarak meclise gidecekler. Amacımız demokratik laik bir ülkeyi kurmaktır. Diyanet işleri başkanlığı 9 bakanlıktan büyük bütçesi ile büyük bir holding olmuştur. Daha şimdiden altındaki mercedesi aldık. Tayyip Erdoğan başkana yine zırhlı bir Mercedes verecekmiş sanki eşinin bileziklerini satıp alıyor.
Bu ülkede herkesi bir birine düşman ettiler ve ceplerini doldurdular. Artık HDP çatısı altında türban mücadelesinden dolayı idamla yargılanan Hüda Kaya ile sosyalistler beraber mücadele ediyorlar amacımız ülkemizin demokratikleşmesidir. Bu ülkede yasalar bölücüdür bizler değiliz. HES leri protesto eden köylüleri bile terörist ilan ediyorlar.
7.Haziranda bir referandum yapacağız ya parlamenter demokratik sitemle yolumuza devam edeceğiz ya da tek adamın yönetimine gireceğiz. HDP barajı geçmezse geçmiş olsun Demirtaş “seni başkan yaptırmayacağız “ derken bunu kastetmişti. Onlarla ne koalisyon yapacağız nede dışarıdan destek vermeyeceğiz çünkü biz başkanlık sistemine karşıyız. Merkezin daha güçlenmesini değil yerellerin gücünün artırılması taraftarıyız.
O yüzden desteğinize ihtiyacımız var. “ dedi. Sözleri defalarca alkışlarla kesildi.
Diğer aday Erdal Ataş “son yüz yıldır pek çok sorunlarımız oldu bir dil bir inanç hariç her şey yok sayıldı. Emekçiler hep göz ardı edildi. 16. En büyük ekonomiyiz dendiği halde emekçiler yoksulluk sınırına itildiler. Parça parça yürüttüğümüz mücadele ile bir yere varamayacağını fark edenler yani sosyalistler, aleviler, kürtler bir araya geldik.
Tek doğru biziz demiyoruz ama HDP hem inanç hem siyasi kimlikleri bir araya kendi taleplerini kendi kimliklerini terk etmeden bir araya geldiler. HDP barajı geçemezse AKP bedavadan 60 vekile el koyacak ve o güçle iktidara gelecek o yüzden barajı geçmek zorundayız.” Dedi.
Gelen sorular cevaplandı sonra toplantı dağıldı.
DÖNÜŞÜM KUTUSUNA ÇÖP ATMAYALIM

Bölgemizde 30 dan fazla site var bunların en büyüğü benim de yaşadığım ATA 2 sitesi sitemizde yaşam başladığından beri çöp konteynerleri var.
AK PARTİ ÜSKÜDAR STK LARLA İFTAR BULUŞMASI YAPILDI

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen geniş katılımlı iftar programı, ilçedeki siyasi parti temsilcilerini, STK’ları ve kanaat önderlerini aynı sofrada buluşturdu.
Ülker Sports Arena’da Hazırlanan Gıda Paketleri Ramazanda Binlerce Aileye Ulaşacak

İstanbul’da Ülker Sports Arena’da gönüllüler ve bağışçılar ile hazırlanan koliler, yüzlerce lösemi ve kanser tedavisi gören çocuk ve yetişkin hastaların evlerine kadar ulaştırılıyor.
İYİ PARTİ ÜSKÜDAR İFTAR BULUŞMASI STK LAR İLE YAPILDI

İYİ Parti Üsküdar ilçe Başkanlığı 4 Mart akşamı iftar sofrasında Üsküdar STK buluşmasını yaptı.
ATA 2 SİTESİNDE CADDELER YENİLENİYOR

Yaklaşık 25 sene önce yapılan parke taş kaplamalı yolların yenilenmesi işi ATA 2 sitesi yönetimi tarafından karar altına alındı ve uygulama başlatıldı.
SAADET PARTİSİ Üsküdar adalet sofrası buluşması gerçekleşti

Saadet Partisi Üsküdar İlçe başkanı Hüseyin Çakmak Ramazan’ın getirdiği rahmet, merhamet ve birlik ruhu sadece bu aya mahsus kalmasın; toplumumuzun her alanına yayılsın. dedi
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN ANNELER VE BEBEKLER İÇİN ANNE-BEBEK TAKSİ HİZMETİ

Üsküdar Belediyesi, anne adayları ve yeni doğum yapan annelerin sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşabilmesi amacıyla Anne-Bebek Taksi hizmetini başlattı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA KAPSAMLI HAZIRLIK

Üsküdar Belediyesi tarafından Ramazan ayına ilişkin hazırlıklar kapsamında iftar alanları kurulurken, Ramazan kolileri dağıtılmaya başlandı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE DESTEK

Sosyal Belediyecilik anlayışı adına Üsküdar Belediyesi, eğitim alanında yaptığı projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor.
AK Parti Üsküdar Teşkilatı Bahçelievler Çalışmaları

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve beraberindeki 6 ayrı ekip, geniş kapsamlı mahalle taramaları çerçevesinde Bahçelievler Mahallesi’nde saha çalışması gerçekleştirdi.





