Karayalçın Kentsel dönüşüm ile ilgili ne dedi

Karayalçın Kentsel dönüşüm ile ilgili ne dedi

Tarih 22 Mayıs 2015, 11:26 YazdırBu haberi yazdır

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Erdoğan Altan ın organize ettiği açık hava toplantısına Milletvekili adayları ve il yöneticileri meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Murat Karayalçın Yavuztürk’te vatandaşa seslendi


17.Mayıs pazar günü Yavuztürk mahallesinde Kentsel dönüşüm konulu bir açık hava toplantısı yapıldı. CHP Üsküdar İlçe Başkanı Erdoğan Altan ın organize ettiği açık hava toplantısına Milletvekili adayları ve il yöneticileri meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 


Erdoğan Altan ın selamlama ve açılış konuşması sonrası İl Başkanı vatandaşlara seslendi “Ankara’da 1989 da ülkemizde henüz Kentsel Dönüşüm diye bir çalışma yokken Çankaya da iki önemli projeye imza attık.


Çankaya da biri gecekondu bölgesinde bir de planlı yapıların olduğu iki ayrı bölgede yaptığımız dönüşüm projelerini uygularken neler yaptığımızı anlatayım. Bir defa insanlara önce örgütlenin dedik ister dernek ister vakıf ister şirketleşin ama örgütlenin dedik.Beş mahallede yaşayan Dikmen liler kooperatifler aracılığı ile 5 kişi belirlediler bizde Anakent başkanı ve 5 müdürümüzle heyeti kurduk 11 kişi olduk. Orayla ilgili plan kararlarını eraberce aldık hisse sorunlarını hallettik planı kabul ettik. Planı onayladık tüm detayları beraberce belirledik. Kat irtifakı kurduk tapuları teslim ettik anahtarı teslim edene kadar kira desteği sağladık ,rahmetli genel başkanımız Erdal İnenü ile beraber anahtarları teslim ettik.


Bu projelerin paralarını özel bir finasmanla tahvil satarak bulduk aynı çalışmayı imarlı konutların olduğu Portakal çiçeği vadisinde de yaptık. Bu işleri yaparken

1*Proje yerinde dönüşüm esaslı olacak dedik

2*kararları beraber aldık

3*Para beklemek yok finans hazır dedik ve uyguladık.

Şimdi Ak pli il ve ilçe belediye başkanları neler yapıyor ; insanlar bunların projelerinde sürgün ediliyor. 12 kentsel dönüşümde 150.000 İstanbul lu yerinden edildi. Akp nin uygulamasında halkın yeri yok. Biz CHP liyiz her şeyi halkla beraber yapacağız .7 Haziran da nasip olursa birlikte karar alıp yapacağız.


Bunlar finasmanı git mütahitle anlaş diyor belediyeyi devreye sok emsalleri artırıp aynı altyapıya iki kat nüfus ekleyerek çözmeye çalışıyorlar.


Bu seçimde bütün ilgi kentsel dönüşüme odaklandı bizim kentsel dönüşüm haritamız deprem haritalarına uygun olacak rant haritalarına değil. Kentsel dönüşüm önceliği tehlikeli bölgelere verilmelidir. Biz CHP olarak yaşanacak bir İstanbul tahahüt ediyoruz.


Niyet her işin başıdır sorunları beraberce çözmeye niyetliyiz.” Dedi.

 

 

 

Bu haber 805 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER