CHP Meclis grubu Kentsel Dönüşümde ne diyor

CHP Meclis grubu Kentsel Dönüşümde ne diyor

Tarih 20 Mayıs 2015, 12:09 YazdırBu haberi yazdır

CHP Üsküdar Belediye Meclis grubu son günlerde gündemde çok yer kaplayan Üsküdar da Kentsel dönüşüm konusunda gazetemize ve kamuoyuna bir açıklamada bulunmuştur.

CHP Meclis grubu Kentsel Dönüşümde ne diyor

 

CHP Üsküdar Belediye Meclis grubu son günlerde gündemde çok yer kaplayan Üsküdar da Kentsel dönüşüm konusunda gazetemize ve kamuoyuna bir açıklamada bulunmuştur.


Konunun bu yönünün de bilinmesi konusunda  Çetin Karadağ ın açıklamasını okuyucularımızın değerlendirmesine sunuyoruz.


ÜSKÜDAR'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜ? BÜYÜK BİR ALDATMACA MI?

 

Soru 1: Üsküdar Belediyesi, İstanbul Büyük Şehir Belediye Meclisinden "Kentsel  Dönüşüm" amacıyla ne talep etmiştir?


Cevap: Üsküdar  ilçesi, Mehmet Akif Ersoy mahallesi sınırları içinde yer alan 151 ada, 39-40 parsellerin, yürürlükteki imar planında geçerli olan park alanı, dini tesis alanı, ilköğretim alanı, Belediye hizmet alanı fonksiyonları korunarak; planın taban alanı 0.15 olan (yani tabanda 100 m2  de 25 m2 ), 6.50 yükseklikte(yani iki kat) konut alanının taban alanı 0.25 (yani 100m2 de 25m2)emsal 1.50 (yani arsa alanının 1,5 katı inşaat) en çok 4 kat yapılaşma koşulları altında "Ticaret Alanı" olarak onanmasını; açığa çıkan iki bodrum katın iskan edilmesini, bu iki bodrum katın emsale dahil edilmemesini, bu iki katın inşaat alanına getireceği fazlalık olan 0.30 ile toplam emsalin (toplam inşaat alanı) 1.8 olmasını (yani 100 m2 arsaya 180m2  inşaat alanı) talep etmiştir.



Soru 2: İBB Meclisi bu konuda ne karar vermiştir?

Cevap: Üsküdar Belediyesi mülkiyetindeki parsellerin konut alanı kısmında kalan "Kentsel Dönüşüm" yapılması amacıyla hazırlandığı ve Ticaret Alanı olarak görülen bölümün "Konut Alanı" olarak kalmasına;

Üsküdar Belediyesi tarafından talep edilen 2-3-5 ve 6 nolu plan notlarının iptal edilerek, taban alanı kat sayısının 0.15,  yükseklik  12.50 olup, yürürlükteki imar planları doğrultusunda uygulamanın yapılacağına karar vermiştir.Yani kısaca, daha önce geri görünüm etkilenme alanında kalan ve sadece Üsküdar Belediyesinin mülkiyetinde olan 151 ada, 39-40 parseller için geçerli olmak üzere iki kat yerine dört kat verilmiştir.

Bu karar, ne Mehmet Akif, ne Yavuztürk, ne Güzeltepe, ne Bahçelievler, ne Burhaniye ne Küplüce ve ne de ilgili hiç bir mahallemiz için geçerli bir karar değildir!

CHP Büyükşehir Belediye Meclis Grubu,  kat artışının tüm bu mahallelerde oturan hemşerilerimize verilmediği için bu karara katılmamışlardır.


CHP Grubu, bu kararın "Kentsel Dönüşüm"le hiç bir ilgisinin olmadığını,

yandaşlara rant sağlamaya dönük ve sadece Üsküdar Belediyesinin bir parselini kapsadığı için "red" vermişlerdir.


Alınan karar,  basına yansıtıldığı gibi, bırakın Üsküdar'ın tümünü, ne M.Akif, ne Yavuztürk ne de hiç bir mahallemizin kentsel dönüşümüne dönük bir çözüm getirmemektedir.Geçmişte yerel seçim öncesi yapılan "sekiz katlı" kandırmacanın bir başka örneğidir yapılan!


Belediye Başkanını ve tüm AKP'li meclis üyelerini istedikleri yerde Üsküdarlı hemşerilerimizin huzurunda konuyu tartışmaya davet ediyoruz.

HODRİ MEYDAN!

CHP ÜSKÜDAR Belediye MECLİS GRUBU

 

 

 

Bu haber 893 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER