
ÜSKÜDAR’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Üsküdar'da kentsel dönüşüm yapılmasına ilişkin Nazım İmar Planı tadilatı teklifi AK Partili üyelerin "evet" oyuyla kabul edildi
ÜSKÜDAR’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Üsküdar'da kentsel dönüşüm yapılmasına ilişkin Nazım İmar Planı tadilatı teklifi AK Partili üyelerin "evet" oyuyla kabul edildi. Karar sonrası konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Boğaz’daki yapı yoğunluğunu artırmadan estetiği bozmayan güzel binalar yapacaklarını belirterek “Üsküdar'da kentsel dönüşümün ilk kazması bu kararla vurulmuş oldu” dedi.
ÜSKÜDAR’I DÖNÜŞTÜRECEK KARAR
Üsküdar'da kentsel dönüşümün başlamasına ilişkin imar planı değişikliği teklifi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi.
Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mayıs ayı toplantısının dördüncü birleşimi Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirildi.
Meclis'te, Üsküdar-Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde kentsel dönüşüm yapılmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı tadilatı teklifi oylamaya sunuldu. Teklifi içeren komisyon raporunun oylanması sırasında tartışma yaşandı. CHP Grubu, rapora "ret" oyu vereceğini açıkladı.
İmar Komisyonu Başkan Vekili Timur Soysal, raporun teknik boyutuyla ilgili bilgi verdi. Kanunda ticaret konut alanlarıyla ilgili yapılmış herhangi bir kısıtlama olmadığını belirten Soysal, şöyle konuştu:
"Ticaret artı konut planı var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edilmiş ve onaylanmış plan. Geçen ay kabul ettiğimiz dosya da mevzuat açısından bir sorun taşımıyor. Geçen ay konuştuğumuz raporda ise dönüşüm olacak yerdeki insanlar depo alanına taşınacak. Daha sonra eski yerlerine geçecekler. Depo alanına mümkün olduğu kadar fazla konut üretilsin istedik. Çünkü dönüşüm çalışmaları yürürken insanların geçici ikamet edeceği alanlar hazır olsun istiyoruz. Üsküdar Belediyesi ile TOKİ' nin imzalayacağı protokolle konutlar hak sahibine verilecek."dedi.
Konuşmaların ardından yapılan oylamada rapor, CHP'li meclis üyelerinin "ret" oyuna rağmen AK Partili üyelerin "evet" oyuyla kabul edildi.
BAŞKAN TÜRKMEN ‘ÜSKÜDAR’IN ESTETİĞİNİ BOZMAYACAĞIZ’
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, bu kararın Üsküdar için hayati önem taşıdığını söyledi. Türkmen, şunları kaydetti:
"Üsküdar'da kentsel dönüşümün ilk kazması bu kararla vurulmuş oldu. İnşallah yakında TOKİ ile yapacağımız protokolle yerinde dönüşüm mantığıyla ilerleyeceğiz. Şu anda orada vatandaşlarımız bulunmakta. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden, onları hak sahibi yapacak şekilde dönüşümü başlatıyoruz. Şu andaki kaçak projeleri yıkıp, yerine Üsküdar estetiğini bozmayacak ve koruyacak şekilde güzel binalar inşa edeceğiz. Bizim uygulamamız sadece Üsküdar'da değil, İstanbul'da önemli ve örnek bir uygulama olacak. Toplam alanımız 45 dönüm ve mülkiyetin tamamı kamu mülkiyetindedir. Yoğunluğu artırmadan Boğaz'daki estetiği daha da güzelleştirecek örnek bir proje olacak. Hayırlı olsun" dedi.
CİDE SOĞUKSU DERNEĞİ'NDE YENİ BİR DÖNEM, YENİ BİR HEYECAN

Cide Soğuksu Derneği 15. Olağan Kongresi, birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir katılım ve samimi bir dayanışma ruhuyla gerçekleşti.
Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin Göreve Başladı

Üsküdar Belediye Meclisi’nde yapılan başkan vekili seçiminde Cumhur İttifakı adayı AK Partili Dündar Ziya Gültekin, kullanılan 42 oyun 23’ünü alarak Üsküdar Belediye Başkan Vekili seçildi.
İPAR ET ÜSKÜDAR'DA SADECE BİR TANE VAR

Konuyu açıklığa kavuşturmak isteriz: İpar Et’in merkez ve Çengelköy’deki tek şubesi Çengelköy’dedir. Ayrıca Kartal, Maltepe ve Sancaktepe’de olmak üzere üç şubemiz daha bulunmaktadır.
BOĞAZ TRAFİĞİ BEYKOZ METROSU İLE RAHATLAYACAK

Ümraniye’den başlayarak Kavacık üzerinden Beykoz’a ulaşacak metro hattının 17,49 kilometre uzunluğunda olması bekleniyor
Türkiye’nin güvenliği ve Türk milletinin iradesi, başkalarının kırmızı çizgileriyle belirlenemez.

TURAN DEVLETİ TEŞKİLATLARI İsrail konusunda yaptığı basın açıklaması gazetemizle de paylaşıldı. Biz de okurlarımızla paylaşıyoruz
Çengelköyspor Yeni Yönetimiyle Yeni Sezona Güçlü Bir Başlangıç Yaptı

Çengelköyspor, 2026-2027 sezonu öncesinde yeni yönetimi, teknik kadrosu, futbolcuları ve kulüp camiasını bir araya getiren sezon açılışını gerçekleştirdi.
YENİ PARTİ ÜSKÜDAR KURULDU İLÇE BAŞKANI BERK TÜTÜNCÜ OLDU

Yeni Parti nin kurulması sonrası il ve ilçe yönetimleri belli olmaya başladı. İstanbul da belli olan yönetimlerin bir tanesi de Üsküdar oldu.
ÜSKÜDAR BELEDİYE MECLİSİ SİBEL TAN ÇETİNKAYA’YI SEÇTİ
Görevden uzaklaştırılan ve tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın yerine seçilecek başkanvekili için yapılan oylamada CHP'nin adayı kazandı.
SAĞLIKLI BAŞLANGIÇ, MUTLU BİREY, SAĞLIKLI TOPLUM
Hayatın ilk anı, bir bebeğin dünyaya gözlerini açtığı o ilk saniye, geleceğin de inşa edilmeye başlandığı andır.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş gözaltına alındı

Operasyon, İstanbul Anadolu başsavcılığının Üsküdar Belediyesi’nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında yapıldı.





