
Altan Açıkdilli “Biz koalisyonumuzu ezilenlerle yapıyoruz”


16.mayıs cumartesi sabahı Üsküdar HDP İlçe yönetimi Çamlıca Sevgi Çay bahçesinde milletvekili adaylarının da katıldığı kahvaltılı bir toplantı düzenledi.
Altan Açıkdilli “Biz koalisyonumuzu ezilenlerle yapıyoruz”
16.mayıs cumartesi sabahı Üsküdar HDP İlçe yönetimi Çamlıca Sevgi Çay bahçesinde milletvekili adaylarının da katıldığı kahvaltılı bir toplantı düzenledi.
Toplantıda İlçe eş başkanları Sabri Bingöl ve Ayfer Fatma Çelik konukları karşıladı ve tek tek ilgilendi. 1.Bölge milletvekili adayları Süheyla İnal ve Altan Açıkdilli de toplantıya katıldılar.
Sabri Bingöl “ Arkadaşlar kardeşler seçim çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz önümüzdeki en önemli görev tüm sandıklarla müşahit olmak ve oylarımızı çaldırmamaktır. Bunun için gereken ilgiyi desteği hepinizin göstereceğine inanıyorum.” Dedi.
Ardından Süheyla İnal “ Şimdiye kadar verdiğiniz desteği artırarak şimdiden itibaren daha çok çalışacağınıza kalben inanıyorum. Daha düne kadar iktidarın kendisi ve iktidarı savunanlar Diyaneti hıyaney olarak değerlendiriyorlardı. Şimdi ise diyanet in çok kutsal bir şey olduğunu savunuyorlar bu diyanet onların hısızlığını dile getirmeyen, şiddeti dile getirmeyen firavunların sofrasına oturmuş bir diyanet , işkencelerden geçirilen kadınlarımızı gençlerimizi görmeyen diyaneti kaldırmak istiyoruz.
Aynı zamanda başörtüsü ile okula gidemeyen kadınlar hakkında bir şey söylemeyen , kadınların yaşadığı şiddete sessiz kalan diyaneti kaldırmak istiyoruz.
Hutbelerde Kürtçenin kullanabilmesini engelleyen Diyanetin kaldırılmasını istiyoruz. Din adamları sadece Allah’tan emir alır o yüzden diyanete karşıyız.Din hizmetleri tüm mezheplere eşit olmalıdır. Ülkemizde sadece Sünni ve Hanefi çizgisine hizmet edilmektedir.
Farklı inançlara hiçbir hizmet verilmemektedir. Bu adaletsizliğin din adına yapılması utanç vericidir. 7 Haziran günü o antidemokratik barajı başlarına geçireceğiz. “
Diğer aday Altan Açıkdilli “asgari ücreti 1800 tl yapacağız dediğimizde siz bizim yıllardır biriktirdiğimiz paraları çarçur mu edeceksiniz diyorlar. Sizin biriktirdiğiniz paraları ayakkabı kutularında saklamayacağız hakla dağıtacağız.
Soma da toprağın altına gömdüğünüz işçiler Reno da size cevap veriyor. Siz diyorlar seçimden hemen sonra Ak Parti ile koalisyon kuracaksınız diyorlar be ey şaşkınlar biz koalisyonumuzu tüm ezilenlerle kurduk onun adı da Halkların Demokrasi Partisi dir . Diyanet konusun agelince onun başkanını başbakan atar o yüzden siyasidir o yüzden biz inanç işleri başkanlığını savunuyoruz her türlü inancın temsilcisi olacaktır. Bir daha hatırlatıyorum onu başkan yaptırmayacağız. Onu başkan yaptırmayacağız. Onların barajlarını ve yağma talan düzenlerini başlarına geçireceğiz.” Dedi.
ÜSKÜDAR’DA GELENEKSEL GEMİ MODELLERİ SERGİSİ AÇILDI
Üsküdar Belediyesi ve Gemi Modelcileri ve Gemi Severler Derneği iş birliğiyle düzenlenen Geleneksel Gemi Modelleri Sergisi
ÜSKÜDAR’DA SAADET RÜZGARI
Saadet Partisi Milletvekili Şerafettin Kılıç, Üsküdar’da bir dizi etkinliğe katılarak Üsküdarlılarla bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR 39.OLAĞAN İLÇE KONGRESİ YAPILDI
CHP ÜSKÜDAR 39.İlçe kongresi 30.Eylül Salı günü Bağlarbaşı Kültür merkezinde yapıldı.
ATIKSIZ ÜSKÜDAR: KOMPOST PROJESİ BAŞLADI
Üsküdar Belediyesi, semt pazarlarında ortaya çıkan organik atıkları kompost a dönüştürerek doğaya kazandırıyor.
ÜSKÜDAR’DA “SABİHA GÜRAYMAN ETÜT MERKEZİ VE KÜTÜPHANESİ” AÇILDI
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: “Tüm öğrencilerimiz için, ama en çok da kız öğrencilerimiz için ilham olmasını diliyorum”
Kentsel dönüşüm imzasında dikkat edilecek hususlar
Kentsel dönüşüm projelerinde hak sahiplerini en çok koruyan unsur, sağlam bir sözleşme oluyor.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR GOFİ HOUSE CAFE SPONSORLUĞUNDA SÜPER AMATÖR HEDEFİ İLE SEZONA BAŞLIYOR
Geçen sezon namağlup şampiyon olarak 1.Amatör lige yükselen semtimizin en önemli kulüplerinden olan Küçüksu Rasathane Spor, yeni sezona da yine çok iddialı şekilde hazırlandı.
ÜSKÜDAR’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ETKİNLİKLERİ
Üsküdar Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.
CHP 20 AĞUSTOS’DA ÜSKÜDARDA EYLEMDEYDİ
CHP nin haftada bir İstanbul bir tane de Anadolu da olmak üzere yaptığı mitinglerin bir tanesi de 20 Ağustos Çarşamba günü Üsküdar da düzenlendi.
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANLIĞINA TAHA SARICAOĞLU ATANDI
Üsküdar AK Partide görev değişikliği yaşandı İlçe Başkanlığı görevinden alınan Erdem Demir in yerine Taha Sarıcaoğlu atandı.