
Bakan Nabi Avcı ve başkan Türkmen gençleri uğurladı
Üsküdar Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl dönümü dolayısıyla 10 bin genci ‘Büyük Çanakkale Gezisi!’ temalı etkinlikle büyük destanı yazan Çanakkale kahramanlarıyla buluşturdu.
Bakan Nabi Avcı ve başkan Türkmen gençleri uğurladı
Üsküdar Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl dönümü dolayısıyla 10 bin genci ‘Büyük Çanakkale Gezisi!’ temalı etkinlikle büyük destanı yazan Çanakkale kahramanlarıyla buluşturdu. Geziye Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’da katıldı. Gezi sonrası gençleri uğurlamak için otobüse binen Bakan Avcı, “Gençlere milli değerlerini öğreten böylesine önemli etkin düzenlediği için Başkan Hilmi Türkmen’e teşekkür ediyorum” dedi.
120 OTOBÜS HAREM’DEN HAREKET ETTİ
Üsküdar belediyesi 10 bin genci Çanakkale’ye götürdü. İstanbul Harem otogarından 120 araç filosuyla Çanakkale’ye giden gençler, Eceabat’ta aş evinin seyyar yemekhane aracını kurduğu alanda; cephede savaşan kahramanların karavanası olan arpa ekmeği ve arpa çorbasıyla kahvaltılarını yaptıktan sonra şehitliği gezdi.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’de gençlerle beraber Çanakkale’ye giderek şehitlerin mezarı başında Fatiha okudu. Sonrasında Çanakkale Şehitliğinde gençlere seslenen Başkan Türkmen, “Burada siz gençlerle birlikte olmaktan onur ve gurur duyuyorum ” dedi
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “ Dün akşam saatlerinde Üsküdar Harem Otogarı’ndan yola çıktık. Hamdolsun çok güzel bir yolculuk yaptık. Bu yolculuğun sonunda şuanda Çanakkale’de Şehitlik Abidesi Meydanı’nda Üsküdarlı çocuklarımızla birlikte bir anma programı gerçekleştireceğiz. Gördüğünüz gibi burada mahşeri bir kalabalık var. 10 bin Üsküdarlı genç ile bugün bura ecdadımızı, kahramanlarımızı selamlamak, onlara bir Fatiha okumak üzere burada buluştuk. Hakikaten duygulanmamak elde değil. Hem bu ecdadımızı kabir başında ziyaret etmek çok duygulandırdı bizi. Hem de Üsküdarlı gençlerimizi adeta Fatiha okumak için yarışırcasına görmekte bizleri çok mutlu etti. Gençlerimizin gözlerinden öpüyorum. Böyle bir gençliğimiz var ne mutlu bizlere Ecdadımız, şehitlerimiz nur içinde yatsınlar rahat uyusunlar. Arkada böyle gençlik böyle zinde, ecdadına saygılı, ecdadının mirasına sahip çıkan bir gençlik bıraktıkları için onlarda rahat uyusunlar. Bizler bugün Üsküdarlılar olarak Çanakkale’deyiz. Çanakkale şehitlerimizi anmak için geldik. Hepimizin bu ülkeye çok verecek, çok harcayacak çok çalışmamız gereken durumlar olduğuna inanıyorum. Buradan bir kez daha sesleniyorum. Diyorum ki ülkemiz olarak her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğimize ihtiyacımız var. ecdadımızın geride bırakmış olduğu bu mirasa bu gençlerimizle beraber sahip çıkmamız lazım. Allah tüm şehitlerimizin mekanlarını cennet etsin” diye konuştu.
BAKAN AVCI’DAN BAŞKAN TÜRKMEN’E TEŞEKKÜR
Bu tür manevi değeri yüksek seyahatlere hep destek verdiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Böylesine güzel bir seyahati organize ettiği için Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e Teşekkür ediyorum. Bende Üsküdarlı sayılırım. Üsküdarlıyım. Dolayısıyla burada Üsküdarlı kardeşlerimizle, çocuklarımızla gençlerimizle, öğrencilerimizle buluşmak gerçekten güzel bir tevafuk oldu. Ben hepsine hayırlı yolculuklar diliyorum. Selametle gitsinler. Allah tekrarını nasip etsin. Öğrencilerimiz,öğretmenlerimiz buraya çok ilgi gösteriyorlar. Ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen Beye ayrıca teşekkür ediyorum. Sadece bu gezileri organize ettiği için değil. Bu vesile ile Üsküdar da ki okullarımıza yaptığı katkılar sebebiyle de çok teşekkür ediyorum. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum” diye konuştu.
Başkan Türkmen’in konuşması sonrası AK Parti Eceabant İlçe Başkanı Ergün Gören, düzenlenen etkinlikten ötürü Başkan Hilmi Türkmen’e, ‘Vazo’ hediye etti.
Başkan Hilmi Türkmen törene katılan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Şehitlikte kısa bir yürüyüş yaptı.
Program aş evinin 10 bin gence etli pilav dağıtması sonrası gençleri otobüslere binip dönüş yolculuğuna başlamasıyla tamamlandı.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR YİNE ŞAMPİYON

Son 3 sezondur semtimizin parlayan yıldızı olan, semtimiz halkının kurduğu Küçüksu Rasathane Spor Kulübü çok büyük bir başarıya daha imza atarak İstanbul Süper Amatör ligine yükseldi.
DÖNÜŞÜM KUTUSUNA ÇÖP ATMAYALIM

Bölgemizde 30 dan fazla site var bunların en büyüğü benim de yaşadığım ATA 2 sitesi sitemizde yaşam başladığından beri çöp konteynerleri var.
AK PARTİ ÜSKÜDAR STK LARLA İFTAR BULUŞMASI YAPILDI

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen geniş katılımlı iftar programı, ilçedeki siyasi parti temsilcilerini, STK’ları ve kanaat önderlerini aynı sofrada buluşturdu.
Ülker Sports Arena’da Hazırlanan Gıda Paketleri Ramazanda Binlerce Aileye Ulaşacak

İstanbul’da Ülker Sports Arena’da gönüllüler ve bağışçılar ile hazırlanan koliler, yüzlerce lösemi ve kanser tedavisi gören çocuk ve yetişkin hastaların evlerine kadar ulaştırılıyor.
İYİ PARTİ ÜSKÜDAR İFTAR BULUŞMASI STK LAR İLE YAPILDI

İYİ Parti Üsküdar ilçe Başkanlığı 4 Mart akşamı iftar sofrasında Üsküdar STK buluşmasını yaptı.
ATA 2 SİTESİNDE CADDELER YENİLENİYOR

Yaklaşık 25 sene önce yapılan parke taş kaplamalı yolların yenilenmesi işi ATA 2 sitesi yönetimi tarafından karar altına alındı ve uygulama başlatıldı.
SAADET PARTİSİ Üsküdar adalet sofrası buluşması gerçekleşti

Saadet Partisi Üsküdar İlçe başkanı Hüseyin Çakmak Ramazan’ın getirdiği rahmet, merhamet ve birlik ruhu sadece bu aya mahsus kalmasın; toplumumuzun her alanına yayılsın. dedi
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN ANNELER VE BEBEKLER İÇİN ANNE-BEBEK TAKSİ HİZMETİ

Üsküdar Belediyesi, anne adayları ve yeni doğum yapan annelerin sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşabilmesi amacıyla Anne-Bebek Taksi hizmetini başlattı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA KAPSAMLI HAZIRLIK

Üsküdar Belediyesi tarafından Ramazan ayına ilişkin hazırlıklar kapsamında iftar alanları kurulurken, Ramazan kolileri dağıtılmaya başlandı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE DESTEK

Sosyal Belediyecilik anlayışı adına Üsküdar Belediyesi, eğitim alanında yaptığı projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor.



