Gözyaşlarını tutamayan yaşlı amca: “AK Parti’nin kaybedecek bir oyu bile yok”

Gözyaşlarını tutamayan yaşlı amca: “AK Parti’nin kaybedecek bir oyu bile yok”

Tarih 11 Mayıs 2015, 12:24 YazdırBu haberi yazdır

AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilatı, AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Fahri Yasin Şener ve Türkiye’nin en genç Milletvekili Bilal Macit ile iki ayrı program yürüttü.

Gözyaşlarını tutamayan yaşlı amca: “AK Parti’nin kaybedecek bir oyu bile yok”

AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilatı, AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Fahri Yasin Şener ve Türkiye’nin en genç Milletvekili Bilal Macit ile iki ayrı program yürüttü. 

İlk program, AK Parti Üsküdar Seçim Koordinasyon Merkezi’nde (SKM) Seçim Koordinasyon Toplantısı ile başladı. Toplantıya AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, AK Parti Üsküdar İlçe SKM Başkanı Sinan Arabacı, AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilat Başkanı İhsan Sorar, Milletvekili Adayı Fahri Yasin Şener, Milletvekili Bilal Macit ve teşkilat mensupları katıldı.

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Fahri Yasin Şener, AK Parti Üsküdar İlçe SKM’nin hazırladığı programda Üsküdar'da esnaf ziyareti yaptı. Esnafı tek tek dolaşan Şener, sokakta gördüğü vatandaşlarla da selamlaşarak sohbet etti. Daha sonra AK Parti Çamlıca İrtibat Bürosu'nun açılışına katılan Şener, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile kurdeleyi keserek irtibat bürosunun açılışını yaptı. Açılışa gelen yaşlı bir amca ise Şener'i görünce duygulanarak ağladı. "Buraya sizi görmeye geldim. AK Parti’nin kaybedecek bir oyu bile yok. Ne olur iyi çalışın" diyen yaşlı amca bir süre Şener ile sohbet etti.

Açılışın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şener, vatandaşların başkanlık sistemi ile ilgili yeterli düzeyde bir bilgiye sahip olmadığını belirterek, "Ama görüyorum ki bir hayli bilgi kirliliği var. Özellikle başkanlık sistemini sanki Türkiye' yi parçalayacakmış bir sistem gibi lanse ediyorlar. Ben öncelikle şunu söylemek istiyorum. Başkanlık sistemi gelince eyalet sistemi gelecekmiş gibi algılanmış veya bu şekilde lanse edilmeye çalışılmış. Biz burada halkımıza özellikle başkanlık sistemini anlatmaya çalışıyoruz. Bunun da temelinin ademi merkeziyet dediğimiz yerinden yönetim olduğunu üstünü çizmeye çalışıyoruz. Biz bunları anlattıktan sonra halkımız aslında başkanlık sisteminin ne kadar gerekli olduğunu, kaynakların verimli kullanılması açısından ne kadar gerekli olduğunu kabul etmiş oluyorlar. Bizim bu konuyu daha fazla tartışmamız ve bize uygun olan başkanlık sistemine geçmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Türkiye’nin en genç milletvekili olan AK Parti İstanbul Milletvekili Bilal Macit ise Üsküdar ziyaretlerine İrtibat bürosunda seçmenle buluşarak başladı. Esnaf, pazar yeri ve çeşitli STK’ları ziyaret eden Macit, AK Parti Bahçelievler Mahallesi İrtibat Bürosu açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından çay sohbetinde kadın seçmenle buluşan Macit, yaptığı konuşmada 7 Haziran seçimlerinin önemi üzerinde durdu. Macit, şunları söyledi: “Meclis’te AK Parti karşısında el ele kol kola girmiş bir ‘Yaptımazük, ettürmezük’ grubu var. Bu nedenle 7 Haziran’da AK Parti’nin tek başına yeni Anayasa’yı yapacak milletvekili yeter sayısına ulaşması gerekiyor.”   

Bu haber 616 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER