ÜSKÜDAR İNOVASYON MERKEZİ’NİN AÇILIŞINI BAKAN GÜLLÜCE YAPTI
İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) 2014 Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer görülen ‘Üsküdar İnovasyon Merkezi’ projesi
ÜSKÜDAR İNOVASYON MERKEZİ’NİN AÇILIŞINI BAKAN GÜLLÜCE YAPTI
İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) 2014 Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer görülen ‘Üsküdar İnovasyon Merkezi’ projesi
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin de yer aldığı törenle birlikte açıldı.
Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapılan, spor tesisleri ve Üsküdar İnovasyon Merkezi açılış töreni programına Bakan İdris Güllüce’nin yanı sıra Üsküdar İlçe Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcıları Zeki Bıyık ile Mete Yapıcı, TOGEMDER Genel Başkanı Saadet Gülbaran, okul idarecileri, öğrenciler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
Geleceğin mesleği olan mekatronik alanda uygulamalı eğitim veren Üsküdar İnovasyon Merkezi'nin ve okulun spor tesislerinin açılışında öğrencilere hitaben konuşan Bakan İdris Güllüce, kendisinin bu okuldan, 1967-1968 dönemi mezunu olduğunu belirterek, "Ekonomisi iyi olmayan, bir ailenin çocuğuyum. Burada okumasaydım, mühendis olamazdım, belediye başkanı olamazdım, bakan olamazdım, hepsini buraya borçluyum. Üniversite parasını çıkarabilmek için ütü tamir ediyordum, ocak tamir ediyordum" diye konuştu.
Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Bakan İdris Güllüce, gençlerin, günlerinin belli bir saatini okuyarak geçirmelerini, internetin hayatlarının her safhasını kaplamaması gerektiğini ifade ederek, "Çok kitap okuyan, düşünen ve inovasyon yapma peşinde koşan gençler olmanız gerekiyor. O yüzden ömrünüzü bereketli kullanın, gençliğinizi iyi kullanın. Türkiye her geçen gün inovasyon konusunda gelişiyor. Biz 300 yılı kaybetmiş, 300 yılı ıskalamış bir milletin çocuklarıyız. Iskalamışız bu zamanı, o yüzden zamanı güzel kullanarak ve koşarak arayı kapatmamız lazım. Sizler, bu ülkenin baharında doğdunuz, bizler de kışın doğmuştuk. Ben burada eğitim görürken, elektrik anahtarının arkasında 'Made in Bulgarian' yazıyordu. Türkiye, elektrik anahtarını üretemiyordu o zamanlar. Şimdi dünyanın en modern savaş gemisini Türkiye üretiyor. Türkiye artık tank üretiyor, helikopter üretiyor. Artık domates, biber, kuru üzüm satmıyoruz. Teknoloji ürünleri satan, ihraç eden ülkeyiz. Asya ile Afrika'da, bir çok ülkenin savunma silahları Türkiye'den gidiyor” diye konuştu.
Öğrencilik zamanlarından bahseden Güllüce, üniversitede okurken bilgisayar görmediklerini, sürgülü cetveller kullandıklarını kaydederek, "Bizim hocalarımız, dişlerini tırnaklarına takarak bizleri bu noktaya getirdiler. İmkanlar çok kötüydü. Sizler, Türkiye'nin çok büyük bir ülke olduğunun bilinciyle doya doya yaşayın. Geçen hafta, Dünya Kadastro Kongresini gerçekleştirdik. Orada, bir çok ülke, Türkiye'ye hayran. Bana soruyor bir ülkenin bakanı, 'bağımsızlık gününüz ne zaman?' ben diyorum, ne bağımsızlık günü, öyle bir şey yok bizde, biz 3 bin yıldır bağımsızız. O acıyı tatmayan milletin çocuklarıyız. Mustafa Kemal ne diyor, 'bağımsızlık benim karakterimdir.' Asya, Avrupa kıtasının gelişmekte olan ülkeleri, gelin bize rehberlik edin, tapu idaremizi siz kurun, kadastromuzu siz yapın, standartlar olarak, sizlerin standartlarınıza uyalım diyorlar. Böyle bir ülkenin insanlarıyız" şeklinde konuştu
SİNEM DEDETAŞ “ Herkese eşit şeffaf ve adaletli davranıyoruz”
20.OCAK akşamı Nevmekan Sahil de Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi gazeteciler gününü kutladı görüş önerileri dinledi tüm soruları yanıtladı.
GÖKTÜRK SARAY DAN ÇENGELKÖYSPOR A TERBİYESİZLİK...
SİZİN EV SAHİPLİĞİNİZ BATSIN!
EMEKLİ ÇOK ZOR DURUMDA
Milyonlarca emekliye yapılan sefalet zammı, temel ihtiyaçları karşılamakta yetersiz kaldı.
ÇOCUKLAR KAYBOLMASIN PLATFORMUNA ÇENGELKÖYDEN DESTEK
Çocuklar Kaybolmasın Platformu Çengelköy’lü Özgür GÜRSOY’un kurucusu olduğu (resmi) Anlam Patent Ofisi ile tescil ediliyor.
DENİZ YILDIZI ÇENGELKÖYSPOR’U AĞIRLADI...
Çengelköyspor teknik heyet ve oyuncuları 10.Ocak günü öğle yemeğinde Deniz Yıldızı restoranın konuğu oldu.
BTP Üsküdar yönetimi gazetemizle buluştu
BTP Üsküdar İlçe Başkanı Yunus Ballı ve ilçe yönetim kurulu arkadaşları 10 Ocak günü Çalışan Gazeteciler münasebetiyle Çengelköy gazetesi imtiyaz sahibi ile bir araya geldi.
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI YENİDEN ERDEM DEMİR OLDU...
Üsküdar Ak Parti 8. Olağan Kongresi 5 Ocak Pazar günü Çamlıca Cami Kongre salonunda yapıldı.
ÇENGELKÖY 12 15 VE 18 YAŞ TAKIMLARI MAÇLARI SÜRÜYOR
Çengelköyspor kurulduğu günden beri bölgemizin futbola sevdalı gençlerinin çocuklarının formasını gururla giymek istedikleri bir kulüp olma özelliğini sürdürmekte.
İYİ PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİ
İYİ PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİ İyi Parti Üsküdar İlçe Başkanı Hasan Ofluoğlu uzun zamandır başarı ile yaptığı ilçe Başkanlığı görevinden 2 ocak itibariyle istifa etti.
TÜRKİYE’DE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ
Ülkemizin en büyük sorunu deprem. Yakın gelecekte olması beklenen özellikle İstanbul depremi için devletin ve STK’ların hazırlıkları devam ediyor.