
Ata 2 yıllık olağan Genel kurulunu yaptı


S.S. Ata 2 Konut Yapı Kooperatifi’nin 2014 Yılı Olağan Genel Kurulu26.04.2015 tarihinde Bahçelievler Mah. Bosna Bulvarı No.152/2 SOPHIASalonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Temsilcileri gözetiminde toplandı.
Ata 2 yıllık olağan Genel kurulunu yaptı
S.S. Ata 2 Konut Yapı Kooperatifi’nin 2014 Yılı Olağan Genel Kurulu26.04.2015 tarihinde Bahçelievler Mah. Bosna Bulvarı No.152/2 SOPHIASalonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Temsilcileri gözetiminde toplandı.
Toplantıda511 ortağın asaleten, 335 ortağın temsilen olmak üzere toplam 846 ortağın katılımı ile saat 12.00’de Yönetim Kurulu Başkanı MEHMET ÖNCÜ’nün açılış konuşmasının ardından KADİR SAKER Başkanlığında Divan heyetinin oy birliği ile seçilmesiyle gündemlerin görüşülmesine geçildi.
Gündemin 3. Mad. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu,Başkan Yardımcısı E. Serpil ÖZTÜRK, Denetim Kurulu Raporu, Denetçi Nevzat BİRLER tarafından okundu.
Gündemin 4. Mad. 2014 yılına ait bilanço ve gelir gider hesapları Muhasip Üye ALİ KENANOĞLU tarafından okundu. Ortaklar söz alarak düşüncelerini dile getirdi.
Gündemin 5. Mad. Okunan Faaliyet raporları ile 2014 yılı bilanço ve gelir gider hesapları görüşmeye açıldı. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Raporları ile Bilanço ve Gelir Gider Hesapları ayrı ayrı oya sunuldu,Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu 5 çekimser oya karşılık (red oyu yok) , oy çokluğu ile kabul edildi. Denetim Kurulu Raporu 3 redoy’a karşılık, (çekimser yok) oy çokluğu ile kabul edildi. Bilanço ve gelir gider cetveli 3 çekimser oy’a karşılık (red oyu yok), oy çokluğu ile kabul edildi. Ayrıca Yönetim Kurulu Üyesi Nuri CANKUR 2/B konusunda ve ortakların soruları ile ilgili Genel Kurul’a detaylı bilgi verdi.
Gündemin 6. Mad.Yönetim Kurulu 2014 yılı faaliyetlerinden dolayı ibraya sunuldu, oy birliği ile ibra edildi. Denetim Kurulu 2014 yılı faaliyetlerinden dolayı ibraya sunuldu, oy birliği ileibra edildi.
Gündemin 7. Mad. Konutların sigorta ettirilmesi konusunda DASK’ın üyeler ( tapulu bölgede olanlar) tarafından yapılması önergesi oy birliğiile kabul edildi.
Gündemin 8. Mad. SERPİL ÖZTÜRK tarafından verilen ÖNERGE’ye göre: 2/B olarak hazine adına tescil edilen 1038 Ada 102veya 102 parsellerden oluşan parseller S.S.Ata 2 Konut Yapı Kooperatifimiz adına tescili ile mülkiyeti kooperatifimizde bulunan diğer parsellerle birlikte imar uygulaması yaparak,ortaklarımız adına tapu tescillerinin yapılması aşamasında tüm kamu kurumları nezdinde ortaklar adına ve anlaşmazlık durumunda AİHM dahil tüm kurumlar adına dava açma yetkisinin Yönetim verilmesi önergesi oylandı.oy çokluğu ile kabul edildi.
Ayrıca;
Kooperatifimize Üsküdar Belediyesince iletilen ödenmesi gereken harç miktarı ve taahhütnameler aşağıdaki gibidir.
RUHSATLANDIRMA SÜRECİNDE KESİLECEK HARÇLAR
RUHSAT =10.755.635.-TL
İHDAS(SATIN ALMA7272 M2*3000 =21.726.000.-TL
23.MADDE HARCI =30.131.000.-TL
İSKAN HARCI = 9.596.426.-TL
PLAN HARCI =14.400.000.-TL
TOPLAM = 86.609.061 TL
BELEDİYEYE YATIRILACAK HARÇLARA İLAVETEN
TAPU VE HARİTA HARÇLARI =5.903.000. TL
TEKNİK VE MÜŞ. HİZMETLERİ = 15.399.00 TL
TOPLAM =21.302.00.TL
OLMAK ÜZERE =107.911.061 TL’dir.
Yönetim kurulunun sunduğu bu önergede oylama sonucu çok bulunarak oy birliği ile red edildi.
Gündemin 9. Mad.Yönetim Kurulu tarafından verilen01/05/2015- 30/04/2016 tarihlerini kapsayan tahmini bütçeönergesigenel kurula okundu.Yönetimin önerdiği bütçe kabul edilmeyerekortakların geçen yılki aidat tutarları üzerinden %10 artış yapılmasını öngören teklif oylandı. Teklif 15 red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.Kabul edilen bütçede üye aidatları aşağıdaki tablo şekliyle karar altına alındı.
Konut Tipi Bahçeliev Tipi
-85 m2 81.00.-TL - 120 m2 İkiz 204.00.-TL
-95 m2 zemin/ bodrum orta+ köşe 81.00.-TL - 140 m2 Tek 206.00.-TL
-95 m2 normal kat 82.00.-TL - 140 m2 İkiz 206.00.-TL
-110 m zemin/ bodrum orta+ köşe 83.00.-TL
-110 m2 normal kat orta + köşe 83.00.-TL
a)Bu bütçe ile oluşan aylık üye aidatları, 01/05/2015’den 30/04/2016 tarihleri arasını kapsayıp aylık olarak ay içinde ödenmesini;
b) Aylık aidatını zamanında ödemeyen ortaklardan; bu bütçe ile belirlenen aidatlara, aylık %5 tutarında gecikme cezası hesaplanarak alınmasını; geçmiş dönem borçları ise, dönemindeki Genel Kurulda belirlenen gecikme cezası oranlarının uygulanarak hesap yapılıp gecikme cezalarının alınmasına devam edilmesini;
c) Bütçede fasıllar arası aktarma yetkisinin (Tapu hesabı hariç) Yönetim Kuruluna verilmesi,
d)Üsküdar Belediyesince tahakkuk ettirilen Emlak Vergisi bedelleri aidatın dışında olup, üyelerden kooperatifimizce tahsil edilerek, Belediyenin nam-ı hesabına yatırılmasına,
Ayrıca verilen önergeye göre; KONUTLARINI İŞ YERİ OLARAK KULLANAN VEYA KULLANDIRAN ORTAKLARIMIZDAN KONUTLARINI KONUT OLARAK KULLANIMA DÖNÜŞTÜRÜNCEYE KADAR İKİ MİSLİ AİDAT ALINMASI hususunun Genel Kurulun onayına sunulmasını öneriyoruz.
Önergesi oylamaya sunuldu, önerge oy birliği ile kabul edildi.
e) Anadolu 5. iş mahkemesinin 2014/465 sayılı kararı ve Anadolu 13. icra dairesinin 2014/22752 sayılı dosyasıgereğince Bahattin Kaynak'a ödenmesi gereken 900.000.- TL (dokuzyüzbin) nin muhtemelgecikme cezası ve sair giderleriyle beraber 2b ruhsat iskan bütçesi faiz gelirlerinden ödenmesi oybirliği ile kabul edildi. |
Üsküdar Belediyesince tahakkuk ettirilen Emlak Vergi bedeline ilişkin taksitler MAYIS 2014- KASIM 2015 aylarında Kooperatif Merkezine ödenecektir. Ayrıca Banka aracılığıyla ödemek isteyenler, Deniz Bank Nato Yolu Şubesi 9010 -4444-353 (TR64 0013 4000 0000 0444 4000 05) hesaba vergi taksitlerinizi ödeyebilecekler
Taahhütlerinizi ve Kooperatife olan borçlarınızı masraf ödemeden Kooperatif veznesine yatırabileceğiniz gibi Kooperatif merkezine gelerek dolduracağınız bir formla MAİL ORDER sistemi ile kredi kartınızdan aylık olarak çekilmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca Kooperatifimizin 5202127 Nolu Posta çeki Hesabına tüm PTT şubelerinden aidatlarınızı gönderebilirler.
|
Emlak Vergisi taksitleri hesapları ayrı olarak tutulduğundan Denizbank Natoyolu Şubesi 9010-4444-353nolu hesaba yatırabileceğiniz gibi, kooperatif veznesinden de tahsil edilmektedir. Kredi kartınızdan çekilmeyecektir.
Daha detaylı bilgi almak için Kooperatifimizin çalışma saatleri içinde, Kooperatif merkezini veya internet üzerinden de www.ata2.org web sitemizi her zaman ziyaret edebileceğinizi ve görüşlerinizi [email protected] mail adresimize iletebilirsiniz.
Yönetim kurulu üyeleri değerlendirmelerinde “genel kurulda da verdiğiniz destek ve gösterdiğiniz güven için teşekkür eder, hepinize sağlık, başarı ve mutluluklar dileriz.” dedi.
. |
ÜSKÜDAR BAĞLARBAŞI KÜLTÜR MERKEZİ YENİ YÜZÜYLE KAPILARINI AÇTI
DEDETAŞ " 31 Mart seçimlerinden sonra görevi devraldığımız günden beri tahakkuk etmiş olan tüm SGK ve vergi borçlarını ödedik."
ÜSKÜDAR’DA OTİZM FARKINDALIK ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Üsküdar Belediyesi tarafından Otizm Farkındalık Haftası kapsamında “Farklılıklar Bize Renk Katar” sloganıyla etkinlik düzenlendi.
BOĞAZİÇİ ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ GENEL KURULU YAPILDI
23 MART Pazar günü dernek üyelerinin yoğun katılımı ile saat 14.00 de başladı, katılan üyeler yoklama cetveline imzalarını attılar.
TÜED'den 2000 sonrası emeklilere intibak talebi
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), emekli aylıklarında oluşan eşitsizliklerin giderilmesi için 2000 sonrasında emekli olanlara intibak yapılmasını talep etti.
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI DEDETAŞ, CHP’NİN CUMHURBAŞKANLIĞI ÖN SEÇİMİNDE OYUNU KULLANDI
Sinem Dedetaş: “Özellikle dayanışma sandıklarında yüksek bir katılım var, bütün ilçelerde takip ediyoruz. Örgütümüze tüm hazırlıkları için teşekkür ediyoruz.
ÇENGELKÖY BP PETROL OFİSİ OLDU...
Çengelköy de yılladır BP markası ile halka hizmet eden KARAKAŞ petrol şirketin Petrol Ofisine devredilmesi ile beraber artık yeni markası ile yoluna devam edecek.
SAADET ÜSKÜDAR İFTAR BULUŞMASI
Saadet Partisi Eski Belediye başkanı Yılmaz Bayat ve İlçe başkanı Hakan Tevfik Erdağı Üsküdar' ın muhtarlarıyla 11.Mart akşamı Üsküdar ilçe binasında iftarda buluştu.
ÇENGELKÖY DUDULLU 1-1
Son maça grup ikincisi olarak çıktık berabere kaldığımız halde ligi dördüncü bitirdik.
BURHAN MAKIROĞLU GAZETECİLER İLE İFTARDA BULUŞTU...
Üsküdar’ın tanınan iş insanı Burhan Makıroğlu Gazetecilerle 8.Mart akşamı iftarda buluştu.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NİN 3. KENT LOKANTASI HİZMETE GİRDİ
İmamoğlu: “Ramazan ayında sizlerin sofrasında olmak, sizlerle sofralarınızda buluşmak benim için çok özel bir durumdur. Milyonlarca insanımızın dertleriyle dertlenmek ve onlara çözüm bulma gayretimiz, şiarımızdır”