2-b de son gelişmeler...

2-b de son gelişmeler...

Tarih 02 Nisan 2015, 16:22 YazdırBu haberi yazdır

2-B de neler oluyor

25.mart günü itibariyle sitemizin etrafında “Gözün aydın ATA-2 tapularınız hayırlı olsun “ konulu afişler Üsküdar Belediyesi tarafından asılmıştır.

2-B de neler oluyor

25.mart günü itibariyle sitemizin etrafında  “Gözün aydın ATA-2 tapularınız hayırlı olsun “ konulu afişler Üsküdar Belediyesi tarafından asılmıştır.

Gazetemiz ve site yönetimi telefon bombardımanına tutulmuş yüzlerce kişi telefon açarak nedir gelişmeler diye sorular yöneltmiştir.


Gerçekten de yıllar süren tapumuzu bedelsiz geri alma mücadelemiz son üç yılda yasanın da çıkmasıyla bir dayanak kazanmıştır. Maliye Bakanlığı süreç içerisinde öncelikle satış işlemlerini bitirmiş ve ardından bedelsiz iadeleri dosya dosya incelemeye başlamıştır.


Ankara bakanlık ve Milli Emlak Genel Müdürlük  nezninde yapılan  çalışmalar meyvesini vermiş ve 11.Şubat tarihi ile arsamızın bedelsiz iade muamelesi imzalanarak İstanbul defterdarlığına gönderilmiştir.


O günden bu zamana Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve ekibi de var olan arsamızın iadesi ile beraber yapılacak terkler konusunda nasıl bir yol izleneceğini planlamaktadır. Ata 2 nin 2-b arsa iadesinin yapılması ve bağlı imar ruhsat konularında yıllardır yapılan görüşmelerde pek bir engelinin olmadığının tespitinin yapıldığını da Ata 2 liler bilmeli sorunlarının yakın zamanda zincirleme olarak çözüleceğini de buradan duyurmayı bir borç biliriz.


Çok detayları olan konunun bu satırlara sığmayacağı bellidir. Ata 2 üyeleri 2-b den iade olan arsanın iade muamelesinin acilen yapılmasını bağlı işlerin sırayla tamamlanmasını beklemektedir. Yavuztürk mahallesinde de komşu kooperatifler dosya bazında iade işlemlerini beklemekteler.

Ata 2 nin yapacağı terk alanında da yüzlerce aile arsalarını satın almayı beklemekte belediye yetkilileri ve Milli emlak yetkilileri bu bölgenin de arsa sorununu çözme konularında bölgede toplantılar düzenleyerek duyuracak.


26.Nisan Genel kurul tarihidir o güne kadar pek çok gelişme yaşayabiliriz tüm olan gelişmeleri Ata 2 genel kurulunda ortaklar ve Yönetim kurulu  detayları ile tartışacak ve buna bağlı kararları alacak.


Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

 

ata 2 2b...2-b ata 2 ..Üsküdar 2-b  üsküdar 2B ..üsküdar bedelsiz iade 2b 

Bu haber 1744 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER