ÜSKÜDAR’IN BÜYÜKLERİYLE YEMEKTE BULUŞULDU

ÜSKÜDAR’IN BÜYÜKLERİYLE YEMEKTE BULUŞULDU

Tarih 23 Mart 2015, 11:52 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediyesi, 18-22 Mart ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ kapsamında ilçedeki yaşlı vatandaşları kurulan dostluk sofrasında buluşturdu. Üsküdar’da evlenip 60 yılını tamamlayan Sevim ve Mehmet Saim Eti çiftine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından çiçek ve plaket verildi.

ÜSKÜDAR’IN BÜYÜKLERİYLE YEMEKTE BULUŞULDU


Üsküdar Belediyesi, 18-22 Mart ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ kapsamında ilçedeki yaşlı vatandaşları kurulan dostluk sofrasında buluşturdu. Üsküdar’da evlenip  60 yılını tamamlayan Sevim ve Mehmet Saim Eti çiftine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından çiçek ve plaket verildi.


Üsküdar Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü, Üsküdar Kent Konseyi ve Türkiye emekliler Derneği Üsküdar Şubesi’yle birlikte 18 -22 Mart ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ kapsamında onlarla birlikte olmak için düzenlenen yemeğe katılan çok sayıda yaşlı vatandaş çalan nostaljik şarkılarla doyasıya eğlendi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen masaları dolaşarak yemeğe katılan Üsküdar’lı büyüklerin ellerini öperek hayır dualarını aldı.


Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bu salonda bulunan herkes hem bir delikanlı hem bir hanımefendi bu yüzden yaşlılar haftası lafını ortadan kaldırıyoruz. O zaman size sevgili gençler diyorum. Muhterem büyüklerim biz Üsküdar Belediyesi olarak çok farklı programlar düzenliyoruz. Hepsi bizi ayrı bir onurlandırıyor ama niye yalan söyleyeyim bu günkü program çok farklı bir programdır. Zannediyorum ne kadar mutlu olduğum elimden yüzümden anlaşılıyor. Hepinizi o mübarek nurlu yüzlerini, o güzel saçlarınızın gözleri işte bizim özlediğimiz ve bizimde mutlu olarak devamlı hayır dualarıyla ayakta durduğumuz ağabeylerimiz, dostlarımız, dedelerimiz sizlere hürmet ediyoruz, saygıyla selamlıyoruz” dedi.

YAŞLI VE ENGELLİ VATANDAŞLARA BAKIM HİZMETİ

Yaşlılık dünyanın kuralı diyen Başkan Türkmen, “Tabi hepimiz yaşlanacağız sonuçta bu dünyanın kuralı bu. Saygıdeğer büyüklerim Türkiye’de çok sayıda engelli vatandaşımız var. Biz artık evde engelli çocuğu olanlara rehabilitasyon merkezlerinde kurslar veriyoruz. Aynı zamanda biz engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın evlerine giderek bakım ve temizlik işlemlerini yapıyoruz” diye konuştu.

ENGELLİ YAŞLI VE HASTA VATANDAŞLARA ACİL DURUM BUTONU
Yaşlılara sevgili gençler diye hitap eden Başkan Hilmi Türkmen, “Gelecek günlerde yeni bir sistem anlayışımız başlayacak. Engellilere, yaşlılara ve hastalara buton dağıtacağız. Bir ihtiyacınız bir sıkıntınız olduğu zaman o butona basacaksınız, bizde onu sistemde göreceğiz. Hemen sonrasında bizim kurduğumuz ekibimiz, sağlık personelimiz anında evinizde olacak. Çünkü , o butona basıldığı zaman o butona hangi evden hangi adresten basıldığı bizim sistemimize düşecek. Biz onu anlayıp günün hangi saati olursa olsun 24 saat hizmet vereceğiz. Varsa bir acil durum sağlık probleminiz ya da bir sorununuz inşallah yanı başınızda olarak halletmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.


YAPTIKLARIMIZ LÜTUF DEĞİL GÖREVİMİZ

Başkan Türkmen, “Çok değerli büyüklerim bizim yaptığımız çalışmalar sizler tarafından yanlış anlaşılmasın bunlar bir lütuf değil bunlar bizim en önemli vazifemiz. İhmal ettiğimiz vazifemiz geç bile kalınmış görevlerimiz. Sizler bizim büyüklerimizsiniz, sizler bu  ülkenin  adeta bir mührüsünüz, köşe taşlarısınız. Biz bu gün burada varsak sizin sayenizde, sizin dualarınızla, sizin o çileli hayatlarının sonucunda buradayız. Dolayısıyla biz sizlere çok şey borçluyuz” ifadelerini kullandı.

Program sonunda evlilikte 60 yılını tamamlayan Sevim ve Mehmet Saim Eti çiftine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen çiçek ve plaket takdim etti.
Bu haber 602 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER