
Seçmen listeleri askıya çıkıyor


Yurtiçi muhtarlık bölgesi askı listeleri, 14 Mart Cumartesi günü saat 08.00'de askıya çıkacak, 27 Mart Cuma günü saat 17.00'de askıdan indirilecek.
Yurtiçi muhtarlık bölgesi askı listeleri, 14 Mart Cumartesi günü saat 08.00'de askıya çıkacak, 27 Mart Cuma günü saat 17.00'de askıdan indirilecek.
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), yurtiçi ve yurtdışı seçmenkütüğünün güncelleştirilmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen genelgeleri, Resmi Gazetede yayımlandı.
Buna göre, yurtiçi muhtarlık bölgesi askı listeleri, 14 Mart Cumartesi günü saat 08.00'de askıya çıkacak, 27 Mart Cuma günü saat 17.00'de askıdan indirilecek.
Muhtarlık bölgesi askı listelerine seçmenler ve siyasi partiler ilan süresi içinde itiraz edebilecek. Seçmen niteliğini taşıyan vatandaşlar ancak kendileriyle ilgili itirazda bulunabilecek.
Seçimde, her muhtarlık, bir seçim bölgesi sayılacak. Her seçim bölgesi gerektiği kadar sandık bölgesine ayrılacak. Bir sandık bölgesi 360-380 seçmeni kapsayacak.
Engelliler ve 75 yaş üzerindeki seçmenlerin oylarını rahatlıkla kullanabilmeleri için tedbirler alınacak.
Sandık seçmen listelerinin kesinleşmesinden sonra seçmen bilgi kağıtlarının hazırlanması ve dağıtılması işlemine 19 Nisan Pazar günü başlanacak, dağıtım işi en geç 1 Haziran akşamına kadar bitirilecek.
YURT DIŞI SEÇMEN KÜTÜĞÜ GENELGESİ
25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Yurtdışı Seçmen Kütüğünün Güncelleştirilmesi Usul ve Esaslarını Gösterir Genelge de Resmi Gazetede yayımlandı.
Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin oy kullanma tarihlerinin, gümrük kapılarında 8 Mayıs 2015-7 Haziran 2015, yurt dışında ise oy kullanma tarihleri ve gün sayısı ülkelere göre farklılık göstermekle 8 Mayıs 2015 - 31 Mayıs 2015 olarak belirlendiği hatırlatıldı.
Yurtdışı seçmen kütüğü, 14 Mart Cumartesi Türkiye saatiyle 08.00'de "www.ysk.gov.tr" adresinde ilan edilecek, 27 Mart 2015 Cuma günü Türkiye saatiyle 17.00'de sona erdirilecek.
Vatandaşlar "Yurtdışı seçmen sorgulama" ekranından kütüğe kayıtlı olup olmadığını bu süre içinde kontrol edecek.
İlan edilen yurtdışı seçmen kütüğüne, seçmenler ve siyasi partilerin genel merkezlerince görevlendirilenler ilan süresi içinde itiraz edebilecek. Seçmen niteliğini taşıyan vatandaşlar ancak kendileriyle ilgili itirazda bulunabilecek.
Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası taşımayan kimlik belgelerine itibar edilmeyecek. Seçmenin bulunduğu ülke makamlarınca düzenlenmiş kimlik belgeleri, kimliğin tespitinde geçerli kabul edilmeyecek.
ÇENGELKÖY KADIKÖY HATTI DEVREDE
Nisan ayından beri Çengelköy de oluşturulan durak ile artık Kadıköy minibüsleri Çengelköy den kalkacak. Daha merkezi bir yere alınan kalkış durağı vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı’nda nöbet değişimi yaşandı
Önceki İlçe Başkanı Av. Yusuf BAYDAR, görevini Üsküdar'lı İl Başkan Yardımcısı Hakan Tevfik ERDAĞI’na devretti.
ÇATILAR GÜNEŞ PANELİ DOLMALI...
Çatılar güneş enerji panelleri ile donanmalı dışa bağımlı olan enerjideki bağımlılığımız böylece azalabilir, ve cari açığımız düşebilir.
ÇENGELKÖY MASTERLAR LİGİ TAMAMLADI...
İstanbul Veteran Futbol Ligi tarafından organize edilen ve adına elim kazada kaybettğimiz GÜRKAN HELVACIOĞLU’nun da adının verildiği Master Ligi’nde
ŞAM İLE GÖRÜŞMELERDEN ÖNCE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA GİDİLDİ
Zafer Partisinden görevlendirilen heyet Suriye Genel Müdürlüğünü ziyaret etti ve Şam ile başlatılacak görüşmelere ilişkin Dışişleri bakanlığına bazı açıklamalarda bulundu.
ÖZDAĞ "EYT’lilerin parası Suriyelilere yardım olarak harcanıyor"
Zafer Partisi tarafından İstanbul’da düzenlenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Yaşlılık Aylığı Sorunu Çalıştayı’nda, iktidarın 20 yıldır neden EYT sorununu çözmediği rakamlarla anlatıldı.
Emekliler, haykırdı “İNTİBAK” istiyoruz...
2000 2008 öncesi sonrası farklar ortadan kaldırılmalı intibak yasası çıkarılarak bunun giderilmesi de katılımcılar tarafından ifade edildi.
SOĞUKSU DERNEĞİ HEMŞEHRİLERİNİ İFTARDA BULUŞTURDU...
Cide Soğuksu derneği vakfı 15.Nisan akşamı Mehmet Çakır tesislerinde iftar düzenledi, düzenlenen iftara dernek üyelerinin yanı sıra kardeş derneklerin ve federasyon yöneticileri katıldı.
EMEKLİ SOSYAL YARDIM YAPILMASINI BEKLİYOR...
TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, TÜİK’in güven vermeyen enflasyon rakamlarına rağmen, emekli zamlarının 3 ay içinde eridiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
NEVNİHAL’DE POLİS HAFTASI İFTARI...
Her yıl 4-10 Nisan arası kutlanan polis haftası sebebiyle bölgemizin polisleri Bülent Dilbağı’nın konuğu olarak Lokanta Nevnihal de iftarda buluştu.