
GÖBEKLİTEPE’NİN ÖYKÜSÜ ÜSKÜDAR’DA ANLATILDI


Üsküdar Belediyesi’nin ‘Tarihi Değiştiren Kazılar -1’ projesi kapsamında, Şanlıurfa’da keşfedilen ve dünyanın bilinen en eski mabedleri olan ‘Göbeklitepe Tapınakları’nın keşfinin öyküsü düzenlenen panelde anlatıldı.
Üsküdar Belediyesi’nin ‘Tarihi Değiştiren Kazılar -1’ projesi kapsamında, Şanlıurfa’da keşfedilen ve dünyanın bilinen en eski mabedleri olan ‘Göbeklitepe Tapınakları’nın keşfinin öyküsü düzenlenen panelde anlatıldı.
Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinlik yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Program, Göbeklitepe’nin hiç bilinmeyen görüntülerinin de yer aldığı ‘Dünden Bugüne Göbeklitepe’ fotoğraf sergisiyle başladı.
Sonrasında keşfedildiği 1995 yılından bu yana dünyanın ilgi odağı olan ve bilinen insanlık tarihini 3 bin yıl daha geriye götüren ‘Göbeklitepe Tapınakları’nın öyküsünün anlatıldığı panele geçildi.
Yoğun katılımın yaşandığı panelde Alman arkeolog Prof. Dr. Klaus Schmidt ve arkeolog eşi Çiğdem Schmidt kaşifliğini yaptığı Şanlıurfa’da keşfedilen ve dünyanın bilinen en eski mabedi özelliğini taşıyan, İngiltere'de bulunan Stonehenge'den 7000, Mısır piramitlerinden ise 7500 yıl daha eski olan “Göbeklitepe Tapınakları” hakkında bilgi verildi.
Göbeklitepe Tapınaklarının kaşiflerinden olan Arkeolog Çiğdem Schmidt, binlerce yıllık geçmişe sahip Göbeklitepe hakkında sunum yaptı.
Çiğdem Schmidt’in konuşmasından sonra, Arkeoloji ve Sanat Yayınları Kurucusu arkeolog Nezih Başgelen’in moderatörlüğünü yaptığı bir panelde Arkeolog Prof Dr Refik Duru kazıları tarihi açıdan yorumladı. Gazeteci yazar Mehmet Ali Bulut arkeolojik buluntuların dinler tarihi için öneminden bahsetti.
Etkinlikte katılımcılara “Burası Göbekli Tepe” belgeseli gösterildi.
GÖBEKLİTEPE’Yİ HALKIMIZA TANITTIK
“Tarihimizi halkımıza tanıtıyoruz” diyen Üsküdar Belediyesi Kültürden Sorumlu Başkan Yardımcısı Zeki Bıyık, “Üsküdar’ımız biliyorsunuz kadim kültürün merkezi olarak anılmaktadır. Bu nedenle özellikle Üsküdar ve İstanbul halkına tarihimizi yeniden anlatabilmek için 12 bin yıl önce hayat sürmüş insanların yaptığı eserleri bu günkü insanlarımıza burada tanıtmaya çalışıyoruz. İşte Göbeklitepe dediğimiz Şanlıurfa’daki önemli yerlerimizden bir yeri bugün akşam halkımıza tanıtmaya çalışıyoruz. Gördüğünüz gibi salonumuz dolu, bizimde kültürel faaliyetlerimizde bu şekilde devam ediyor” şeklinde konuştu.
Panel sonrası Göbeklitepe’nin hiç bilinmeyen görüntülerinin de yer aldığı ‘Dünden Bugüne Göbeklitepe’ fotoğraf sergisi vatandaşlar tarafından ilgi gördü.
SAADET ÜSKÜDAR İFTAR BULUŞMASI
Saadet Partisi Eski Belediye başkanı Yılmaz Bayat ve İlçe başkanı Hakan Tevfik Erdağı Üsküdar' ın muhtarlarıyla 11.Mart akşamı Üsküdar ilçe binasında iftarda buluştu.
ÇENGELKÖY DUDULLU 1-1
Son maça grup ikincisi olarak çıktık berabere kaldığımız halde ligi dördüncü bitirdik.
BURHAN MAKIROĞLU GAZETECİLER İLE İFTARDA BULUŞTU...
Üsküdar’ın tanınan iş insanı Burhan Makıroğlu Gazetecilerle 8.Mart akşamı iftarda buluştu.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NİN 3. KENT LOKANTASI HİZMETE GİRDİ
İmamoğlu: “Ramazan ayında sizlerin sofrasında olmak, sizlerle sofralarınızda buluşmak benim için çok özel bir durumdur. Milyonlarca insanımızın dertleriyle dertlenmek ve onlara çözüm bulma gayretimiz, şiarımızdır”
BAŞKAN DEDETAŞ, SEVGİ GÜNÜ ETKİNLİĞİNDE KAHRAMAN ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ
Üsküdar Belediyesi, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) ile birlikte ‘’Sevgi Günü’’etkinliği düzenledi.
-Vergi Müfettişleri İstanbul’da “Sürdürülebilirlik” Zirvesi düzenledi
-“Sürdürülebilir Ekonomik Sistem İçin Vergilendirme Kapsayıcı ve Adil Olmalı”
KADİR ÖZTÜRK “Çengelköy'de Konut Sahibi Olmanın Cazibesi”
Türkhome Gayrimenkul’ün kurucusu ve sahibi Kadir Öztürk ile 15 Şubat günü buluştuk ve bölgemiz ve işletmesi hakkında bilgiler aldık.
EMEKLİ ÇOK ZOR DURUMDA
Milyonlarca emekliye yapılan sefalet zammı, temel ihtiyaçları karşılamakta yetersiz kaldı.
ÜSKÜDAR’DA “GELECEĞİ İNŞA EDİYORUZ” PANELİ GERÇEKLEŞTİ
Üsküdar’da, olası depremlere karşı alınan önlemler ve hazırlık çalışmalarının ele alındığı “Geleceği İnşa Ediyoruz” paneli gerçekleştirildi.
Üsküdar İYİ Parti Basınla Buluştu
Üsküdar İYİ Parti ilçe Başkanı Av. Sezer ENGİN ve yönetim kurulu üyeleri Üsküdar Katibim Restoranda basın mensupları ile bir araya geldi.