Başkan Türkmen “Mahalle yapısını koruyarak kentsel dönüşümü yerinde yapacağız” dedi.


12.Şubat Perşembe günü öğle saatlerinde Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Boğaziçi alevi Kültür Derneği yöneticileri ve üyelerini dernek merkezinde ziyaret etti.
Başkan Türkmen “Mahalle yapısını koruyarak kentsel dönüşümü yerinde yapacağız” dedi.
12.Şubat Perşembe günü öğle saatlerinde Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Boğaziçi alevi Kültür Derneği yöneticileri ve üyelerini dernek merkezinde ziyaret etti.
Dernek başkanı Asker Yıldız yönetimden İmam Doğan ve Can Tütüncü Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyelerini Güzeltepe ve M.Akif Ersoy mahalle muhtarlarını tek tek karşıladılar. Üsküdar belediye meclis üyesi Kazım Akkaya bölgede yoğun olarak yaşayan Alevilerin topluca ibadet yapacakları ve cenaze işlerini görecekleri bir Cemevine ihtiyaç olduğunu belirtti ve sözü Başkan Asker Yıldız a verdi “Sayın başkan sayın meclis üyeleri ve değerli basın temsilcileri hepiniz hoş geldiniz. Derneğimiz 7 yıldır 450 üyesi ile dini günlerde bu dernek çatısı altında bir araya geliyor bir araya gelmek Cem olmak demektir. Bir araya gelinen yere de Cemevi denir. Bu Alevi topluluğu geçen yıllarda da söz verilen cemevi arazisinin tahsisini canı gönülden beklemektedir. Mahallemizde uygun bir yer olduğunu düşünmekteyiz bunu hayata geçirecek Belediye başkanı olarak siz Hilmi Türkmen e teşekkürlerimizi şimdiden sunarız.” Dedi.
Başkan Hilmi Türkmen ise “Üsküdar da bulunan tüm ibadet yerlerine destek yapıyor temizliklerini üstleniyoruz. Çamlıca’da dernek yöneticileriniz ile bir araya geldik ve bugün gelmeden önce dersimize çalıştık Bulgurlu ve Güzeltepe mahallelerinde benzer talepler var bunları çözeceğiz.
Bu tesisleri yaparken söz verip tutmamak olmaz bizler inançlı insanlarız yarın da Üsküdar da yaşıyor olacağız yarında görüşeceğiz. O yüzden çalışmamızı yapacağız.
Bölgede imar ve mülkiyet sorunları da var bunları da çözeceğiz. Bu bir kamu ihtiyacı olduğuna göre ve Belediye kanunlarında son yıllarda yapılan değişikliklere dayanarak bu talebe en güzel bir şekilde karşılık vereceğiz.yakında hepimizin evet diyeceği bir konuda müjdeyi yine burada vereceğiz.
Arada söz alan meclis Üyesi Nejdet Ay başkanın verdiği sözü tutacağına inanıyorum CHP Meclis grubu olarak da konunun takipçisi olacağız dedi.
Başkan sözüne devam ederek “ Hisseli tapulu alnalarda imar plan sorunlarını da çözeceğiz. 15 lik kaks 20 ye 4 kat irtifa 6 ya 5 kat olanlar ise 7 ye çıkacak imar kısıtlılığını düzeltecek bir yasa önerimiz 4 boğaz belediye olarak İBB nin de eşliğinde bakanlığa iletildi. Hisseli arazilerde kentsel dönüşümün önünü tıkayan maddeleri böylece düzeltmiş olacağız.
Otomobil müzesinin olduğu yerde ve M.Akif Ersoy da belediyemizin arazileri var buraları Rezerv dönüşüm alanı olarak kullanacağız. Arsalarınızı satmayın hatta alabiliyorsanız alın, çünkü lehinize rant olacak.
Ama bir yandan da Çengelköy’ün sırtlarını da imara boğamayız parklar bahçeler içinde siteleşmeden,mahalle yapısını koruyarak kentsel dönüşümü yerinde yapacağız. Buralarda mütahite peşkeş çekme olayı olmayacak devreye TOKİ yi sokacağız. Bu nüfusun burada yaşamasını sağlayacağız ama haddinden fazla da artırma niyetimiz yok “dedi.
Ardından Mehmet Akif Ersoy mahallesinde Selimoğlu inşaatın terk alanlarının neresi olduğuna dernek yönetimi ile beraber bakılmaya gidildi.
ÇENGELKÖY KADIKÖY HATTI DEVREDE
Nisan ayından beri Çengelköy de oluşturulan durak ile artık Kadıköy minibüsleri Çengelköy den kalkacak. Daha merkezi bir yere alınan kalkış durağı vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı’nda nöbet değişimi yaşandı
Önceki İlçe Başkanı Av. Yusuf BAYDAR, görevini Üsküdar'lı İl Başkan Yardımcısı Hakan Tevfik ERDAĞI’na devretti.
ÇATILAR GÜNEŞ PANELİ DOLMALI...
Çatılar güneş enerji panelleri ile donanmalı dışa bağımlı olan enerjideki bağımlılığımız böylece azalabilir, ve cari açığımız düşebilir.
ÇENGELKÖY MASTERLAR LİGİ TAMAMLADI...
İstanbul Veteran Futbol Ligi tarafından organize edilen ve adına elim kazada kaybettğimiz GÜRKAN HELVACIOĞLU’nun da adının verildiği Master Ligi’nde
ŞAM İLE GÖRÜŞMELERDEN ÖNCE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA GİDİLDİ
Zafer Partisinden görevlendirilen heyet Suriye Genel Müdürlüğünü ziyaret etti ve Şam ile başlatılacak görüşmelere ilişkin Dışişleri bakanlığına bazı açıklamalarda bulundu.
ÖZDAĞ "EYT’lilerin parası Suriyelilere yardım olarak harcanıyor"
Zafer Partisi tarafından İstanbul’da düzenlenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Yaşlılık Aylığı Sorunu Çalıştayı’nda, iktidarın 20 yıldır neden EYT sorununu çözmediği rakamlarla anlatıldı.
Emekliler, haykırdı “İNTİBAK” istiyoruz...
2000 2008 öncesi sonrası farklar ortadan kaldırılmalı intibak yasası çıkarılarak bunun giderilmesi de katılımcılar tarafından ifade edildi.
SOĞUKSU DERNEĞİ HEMŞEHRİLERİNİ İFTARDA BULUŞTURDU...
Cide Soğuksu derneği vakfı 15.Nisan akşamı Mehmet Çakır tesislerinde iftar düzenledi, düzenlenen iftara dernek üyelerinin yanı sıra kardeş derneklerin ve federasyon yöneticileri katıldı.
EMEKLİ SOSYAL YARDIM YAPILMASINI BEKLİYOR...
TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, TÜİK’in güven vermeyen enflasyon rakamlarına rağmen, emekli zamlarının 3 ay içinde eridiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
NEVNİHAL’DE POLİS HAFTASI İFTARI...
Her yıl 4-10 Nisan arası kutlanan polis haftası sebebiyle bölgemizin polisleri Bülent Dilbağı’nın konuğu olarak Lokanta Nevnihal de iftarda buluştu.