Başkan Türkmen “Mahalle yapısını koruyarak kentsel dönüşümü yerinde yapacağız” dedi.
12.Şubat Perşembe günü öğle saatlerinde Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Boğaziçi alevi Kültür Derneği yöneticileri ve üyelerini dernek merkezinde ziyaret etti.
Başkan Türkmen “Mahalle yapısını koruyarak kentsel dönüşümü yerinde yapacağız” dedi.
12.Şubat Perşembe günü öğle saatlerinde Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Boğaziçi alevi Kültür Derneği yöneticileri ve üyelerini dernek merkezinde ziyaret etti.
Dernek başkanı Asker Yıldız yönetimden İmam Doğan ve Can Tütüncü Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyelerini Güzeltepe ve M.Akif Ersoy mahalle muhtarlarını tek tek karşıladılar. Üsküdar belediye meclis üyesi Kazım Akkaya bölgede yoğun olarak yaşayan Alevilerin topluca ibadet yapacakları ve cenaze işlerini görecekleri bir Cemevine ihtiyaç olduğunu belirtti ve sözü Başkan Asker Yıldız a verdi “Sayın başkan sayın meclis üyeleri ve değerli basın temsilcileri hepiniz hoş geldiniz. Derneğimiz 7 yıldır 450 üyesi ile dini günlerde bu dernek çatısı altında bir araya geliyor bir araya gelmek Cem olmak demektir. Bir araya gelinen yere de Cemevi denir. Bu Alevi topluluğu geçen yıllarda da söz verilen cemevi arazisinin tahsisini canı gönülden beklemektedir. Mahallemizde uygun bir yer olduğunu düşünmekteyiz bunu hayata geçirecek Belediye başkanı olarak siz Hilmi Türkmen e teşekkürlerimizi şimdiden sunarız.” Dedi.
Başkan Hilmi Türkmen ise “Üsküdar da bulunan tüm ibadet yerlerine destek yapıyor temizliklerini üstleniyoruz. Çamlıca’da dernek yöneticileriniz ile bir araya geldik ve bugün gelmeden önce dersimize çalıştık Bulgurlu ve Güzeltepe mahallelerinde benzer talepler var bunları çözeceğiz.
Bu tesisleri yaparken söz verip tutmamak olmaz bizler inançlı insanlarız yarın da Üsküdar da yaşıyor olacağız yarında görüşeceğiz. O yüzden çalışmamızı yapacağız.
Bölgede imar ve mülkiyet sorunları da var bunları da çözeceğiz. Bu bir kamu ihtiyacı olduğuna göre ve Belediye kanunlarında son yıllarda yapılan değişikliklere dayanarak bu talebe en güzel bir şekilde karşılık vereceğiz.yakında hepimizin evet diyeceği bir konuda müjdeyi yine burada vereceğiz.
Arada söz alan meclis Üyesi Nejdet Ay başkanın verdiği sözü tutacağına inanıyorum CHP Meclis grubu olarak da konunun takipçisi olacağız dedi.
Başkan sözüne devam ederek “ Hisseli tapulu alnalarda imar plan sorunlarını da çözeceğiz. 15 lik kaks 20 ye 4 kat irtifa 6 ya 5 kat olanlar ise 7 ye çıkacak imar kısıtlılığını düzeltecek bir yasa önerimiz 4 boğaz belediye olarak İBB nin de eşliğinde bakanlığa iletildi. Hisseli arazilerde kentsel dönüşümün önünü tıkayan maddeleri böylece düzeltmiş olacağız.
Otomobil müzesinin olduğu yerde ve M.Akif Ersoy da belediyemizin arazileri var buraları Rezerv dönüşüm alanı olarak kullanacağız. Arsalarınızı satmayın hatta alabiliyorsanız alın, çünkü lehinize rant olacak.
Ama bir yandan da Çengelköy’ün sırtlarını da imara boğamayız parklar bahçeler içinde siteleşmeden,mahalle yapısını koruyarak kentsel dönüşümü yerinde yapacağız. Buralarda mütahite peşkeş çekme olayı olmayacak devreye TOKİ yi sokacağız. Bu nüfusun burada yaşamasını sağlayacağız ama haddinden fazla da artırma niyetimiz yok “dedi.
Ardından Mehmet Akif Ersoy mahallesinde Selimoğlu inşaatın terk alanlarının neresi olduğuna dernek yönetimi ile beraber bakılmaya gidildi.
CHP İstanbul 39 İlçe Başkanı son gelişmeleri ile ilgili basın açıklaması yaptı

22 Mayıs günü İl binasında yapılan açıklama sonrası 23 mayıs akşamı Üsküdar da CHP İlçe Başkanı Berk Tütüncü
AK PARTİ ÜSKÜDAR MAHALLE TARAMALARI DEVAM EDİYOR

Ak Parti Üsküdar teşkilatı İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve yönetici arkadaşları ile beraber sırayla Üsküdar ın mahallelerinde tarama çalışmaları yapıyor.
MİSİAD ÜSKÜDAR BAŞKANI BURHAN MAKIROĞLU’NDAN 19 MAYIS VURGUSU

Misiad (Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği) Üsküdar İlçe Başkanı Burhan Makıroğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda
ÜSKÜDAR BELEDİYESİNDEN ENGELLİ ÇOCUĞU OLAN ANNELERE 7.500 TL NAKİT DESTEK

Üsküdar Belediyesi, ilçede yaşayan engelli bireyler ve ailelerine yönelik destek çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
HER KURBAN LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA CAN!

28 yıldır kanserle mücadelede öncü rol üstlenen LÖSEV
MHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANLIĞINA MUSTAFA GİDER ATANDI

BAŞKAN Üsküdar’dan Teknoloji ve Siyasete Uzanan Bir Başarı Hikayesi: Mustafa Gider Üsküdar Ülkü Ocakları Başkanlığı dönemindeki vizyoner projeleriyle tanınan Mustafa Gider
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI SİNEM DEDETAŞ’IN ACI GÜNÜ, İBRAHİM SERHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın babası İbrahim Serhan, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 66 yaşında yaşamını yitiren Serhan yaklaşık bir yıldır kanser tedavisi görüyordu.
PEŞ PEŞE GELEN OKUL SALDIRILARI KOPYA DAVRANIŞ ALARMI!

Çocuk ve Ergen Psikoloğu Buse Başakgil: Olayların görünür olması risk altındaki bireylerde model alma ve ‘duyarsızlaşma’ etkisi yaratabiliyor
Üsküdar Belediye Başkanı Dedetaş'tan operasyona ilişkin açıklama: Hiçbir hizmet cezasız kalmıyor

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik usulsüzlük ve rüşvet iddialarına ilişkin düzenlenen operasyona ilişkin Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, göreve geldikten sonra imar ve yapı ruhsatı işlemleri kapsamında herhangi bir bağış ya da katkı talebinin kesin olarak yasaklandığını söyledi.
Üsküdar Belediyesi'ne operasyon! 20 kişi gözaltına alındı

Üsküdar Belediyesi'ne operasyon yapıldı. İstanbul ve Yalova olmak üzere 30 farklı adreste eş zamanlı yapılan aramalarda belediye başkan yardımcısı dahil 20 kişi gözaltına alındı.




