KAZA SONRASINDA NE YAPALIM NE YAPMAYALIM?

KAZA SONRASINDA NE YAPALIM NE YAPMAYALIM?

Tarih 25 Aralık 2014, 12:19 YazdırBu haberi yazdır

Yeni sigorta ile ilgili bilgiler veren köşe yazıları gazetemizde yer alacak....

SİGORTA DÜNYASI

KAZA SONRASINDA NE YAPALIM NE YAPMAYALIM?

Değerli okurlar bundan sonra gündelik hayatımızın bir parçası haline gelen sigortalı yaşama dair bazı önemli ayrıntıları sizinle paylaşıp, bu konuda yaşadığınız sorunlar, merak ettiğiniz sorular hakkında sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.


Bu yazımızda zaman zaman başımıza gelen ve sigortalılarımızın bilmediği /dikkat etmediği için zarar gördüğü bir husus hakkında sizleri bilgilendireceğiz.


Bildiğiniz gibi kasko sigortası aracımızı poliçe teminatları çerçevesinde meydana gelen kazalara karşı korumak için yapılır. Ancak kaza sonrasında yaptığımız bazı şeyler bizi kasko teminatı dışına çıkarabilir. Önce ne yapmamız gerektiğini hatırlatalım.


Aracımızla bir başka araçla çarpışma ya da duran bir cisme çarpmamız halinde öncelikle kaza yerinde mutlaka fotoğraf çekmeye çalışalım. Fotoğraf çektikten sonra aracımızı yol kenarı vb. güvenli bir yere alıp kaza tutanağı düzenleyelim.  Aracımızla ilgili hasar dosyası açılabilmesi için kaza tutanağı yanında kazaya karışan araçların ruhsat, trafik poliçesi ve sürücülerin ehliyet kopyaları gerekiyor.


Eğer aracınızın yürür halde olduğundan eminseniz küçük çaplı bir kaporta hasarı vb. ise aracınızla yola devam edebilirsiniz.  Ancak aracınızın hasarının büyüklüğünden emin değilseniz aracınızı yerinden hareket ettirmeyin.  Zira aracınızı hareket ettirmeniz halinde gözle göremediğimiz motor ya da mekanik aksamda ki bir hasar büyüyebilir ve aracınızın onarımını güçleştirecek bir hale getirebilir.


Örneğin aracınızla büyükçe çukura girmeniz veya biraz derin bir bankete düşmeniz halinde çıkmak için çok fazla çaba harcamayın. Çıkmak için gösterdiğiniz çaba sonucu aracınızın alt takımlarının göreceği hasar hem aracınıza ciddi zarar verebilir hem de sigorta kapsamı dışında kalacağı için cebinizden ödeme yapacağınız maliyetli bir hasara sebep olabilirsiniz.


Sizin aracınızı hareket ettirmeniz sebebiyle meydana gelecek hasar kazaya bağlı bir hasar olmadığı için kasko poliçesi şartları dışında kalacaktır ve sigorta şirketiniz tarafından ödenmeyecektir.

Bu durumda en doğru davranış, sigorta şirketlerinin kasko poliçesi kapsamında verdiği ücretsiz çekici hizmetinden yararlanmaktır. Sigorta acentenizi veya şirketinizi arayarak çekici talep ederek en yakın servise aracınızı çektirmeniz yeterli olacaktır.

Kazasız günler dileğiyle?

 

POZİTİF GRUP SİGORTA TÜM BRANŞLARDA HİZMETİNİZDE

·         ÖZEL HASTANEYE GİTMEKTEN KORKMAYIN, TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI YANINIZDA

·         EVİNİZ ARABANIZDAN DAHA AZ KIYMETLİ DEĞİL, YANGINA, SU BASKININA, HIRSIZLIĞA KARŞI SİGORTAYAPTIRIN

·         BAŞINIZA BİR KAZA GELDİĞİNDE ÇOCUKLARINIZIN GÜVENCESİ VAR MI? SİGORTANIZ YANINIZDA!

·         DAHA HUZURLU BİR EMEKLİLİK İÇİN KÜÇÜK BİRİKİMLERLE BÜYÜK RAHATLIK: BİREYSEL EMEKLİLİK SİGORTASI

·         İSTEDİĞİM HASTANEDE AMELİYAT OLMAK İSTİYORUM DİYORSANIZ, SAĞLIK SİGORTANIZ HİZMETİNİZDE!

·         TRAFİK VE KASKO SİGORTALARINDA EN GENİŞ TEMİNAT VE EN UYGUN PRİMLE HİZMETİNİZDEYİZ

 

Bilgi ve danışma için:

Özlem Güngör Sertlek

GSM: 0533 775 39 32

[email protected]

 

 

 

 

 

Bu haber 755 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER