
Üsküdar Belediyesi Kış Spor Okulları Törenle açıldı


Üsküdar Belediyesi Kış Spor Okulları, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katıldığı coşkulu bir törenle açıldı. Çok sayıda davetli , genç ve minik sporcunun katılımıyla gerçekleşen açılışta birbirinden renkli görüntüler yaşandı.
Üsküdar Belediyesi Kış Spor Okulları Törenle açıldı
Üsküdar Belediyesi Kış Spor Okulları, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katıldığı coşkulu bir törenle açıldı. Çok sayıda davetli , genç ve minik sporcunun katılımıyla gerçekleşen açılışta birbirinden renkli görüntüler yaşandı.
Atletizm, hentbol, beceri gelişimi ve eğitsel oyunlar branşlarında 4-9 yaş grubu toplamda 850 çocuğa hizmet verecek Kış Spor Okullarının açılışında , sahaya çıkan 4 yaş grubu minik sporcular hocalarının nezaretinde hünerlerini sergilediler. Sonrasında sahne alan 13-14 yaş hentbol kız ve erkek takımları kendi aralarında gösteri maçları yaptılar.
Gençlerin ve minik sporcuların sahada gösterdikleri başarılı performanslar tribünlerden büyük alkış aldı.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, beraberinde AK Parti İlçe Başkanı Halit Hızır, Üsküdar Belediye Başkanı Yardımcıları Zeki Bıyık, Mete Yapıcı, Sedat Ayyıldız ve Üsküdar Belediye Spor Birliği Başkanı Mecit Çetinkaya ile birlikte açılışa katıldı.
Sporcu ve tribünlerin sevgi gösterisine salonu dolaşarak alkışla karşılık veren Başkan Türkmen, minik sporcularla yakından ilgilendi. Türkmen bir süre minik sporcu ve yakınlarıyla sohbet ettikten sonra açılış konuşmasını yapmak için kürsüye geçti.
Başkan Türkmen törene katılanları selamlayarak başladığı konuşmasında, heyecanlı bir başlangıç için yine bir arada olduklarını belirtip, “Heyecanlı bir başlangıç çünkü, İlklerin ve örnek hizmetlerin şehri Üsküdar’ımızda, bugün yine bir ilki gerçekleştireceğiz. Kış Spor Okulu Organizasyonumuzu hep birlikte başlatacağız” dedi.
Her yönüyle güzel, bütün değerleri ve zenginlikleriyle kendilerini ayrıcalıklı hissettiren bir şehirde yaşadıklarına vurgu yapan Başkan Türkmen, “Gerçekten Üsküdar’da yaşamak bir ayrıcalık, Üsküdarlılık apayrı duygu, bir kültür.. Biliyor ve gönülden inanıyoruz ki, bize bu duyguları yaşatan Üsküdar’da, Üsküdarlılık farkını ortaya koyan Üsküdarlılar da Her türlü hizmetin, en iyisine layık. Hem bireysel olarak bu şehirde yaşarken, çalışırken, gezerken, bu ayrıcalıklı şehrin havasını solurken; Hem de kurum olarak bu güzel şehre hizmet ederken, daima bunun farkında ve bilincinde olarak hareket ediyoruz. Üsküdar’a yakışan hizmetler, projeler gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Bu bilinçle yıllardır Üsküdar’a emek veriyoruz. Bu düşünceyle, gerek önceki dönemlerde, gerekse yeni hizmet dönemimizde onlarca öncü ve model projeye imza attık, atıyoruz” diye konuştu..
DÜNYA ÜSKÜDAR’A AŞİNA
Başkan Türkmen, şehirlerinin ilklere alışık, öncü ve örnek hizmetlere aşina olduğuna vurgu yapıp “İstanbul, Türkiye, hatta dünya, Üsküdar’a aşina. Uluslar arası düzeyde gerçekleştirilen organizasyonlara, Bilgi Evlerine, Çocuk Akademilerine, Üsküdar Çocuk Üniversitesine, Gençlik Akademilerine, Gençlik Buluşmalarına, gezilerine, Üsküdar gençliğinin başarılarına, madalyalarına aşina. Bir tarih ve kültür şehri olan Üsküdar’ımızın, Aynı zamanda bir “Şampiyonlar şehri” oluşuna da şahit oluyoruz ” dedi.
BU BAŞARILAR TESADÜF DEĞİL
Gençlerin kazandırdığı madalyalarn tesadüf olmadığına değinen Türkmen “5 yıl önce, sporu tabana yayma adını verdiğimiz çok kapsamlı, sürdürülebilir bir proje hayata geçirdik. Sporu çocukluk yıllarından başlatarak bir sağlıklı yaşama kültürü, bir yaşama biçimi haline getirme amacı güttüğümüz bu proje bütün projelerimizin ana çatısını oluşturuyor. Bütün spor branşlarını her yıl titiz bir şekilde uygulamaya devam ediyoruz. Üsküdar Belediyesi olarak, sportif anlamdaki hizmetlerimizin ve gençlerimizin başarılarının mihenk taşı ve özeti bu projedir” dedi.
ŞAMPİYONLAR ŞEHRİ ÜSKÜDAR
Yerelden evrensele, gençlerin büyük başarılara imza attığını belirten Başkan Türkmen “Üsküdar’a sadece madalyalar değil, bir de “Şampiyonlar Şehri” unvanı kazandırmışlardır. Bu vesileyle bir kere daha, başarılarıyla bizleri gururlandıran sporcularımızı ve bu başarılarda emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.
Başkan Türkmen, konuşmasının tamamlanmasından sonra sporculara çanta ve tişört dağıttı. Süper Lig’de mücadele eden Üsküdar Bayan Hentbol Takımı ve 1453 Üsküdarlı genç sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü kez Cumhurbaşkanı seçildi...
Cumhuriyet tarihinin ilk iki turlu seçimi yapıldı. Cumhurbaşkanlığı seçimini Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı yarışan Cumhur İttifakı’nın adayı Erdoğan kazandı.
Kuş gözlemcilerinin Büyük Göç Heyecanı
“Ebird Global Bigday” Kuş Gözlem Günü bu yıl 13 Mayıs’ta geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
Almanya’da Mesleki Kurslara Gidenlere 1.200 Euro Maaş
Almanya’da işverenler işçi açığına çözümü, çalıştırılacak elemanı yetiştirmekte buldu.
SN ERDOĞAN’IN İLÇESİNDE İLGİNÇ SONUÇ...
Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye ortalaması Erdoğan 49 Kılıçdaroğlu 45 iken Üsküdar da tam tersi bir durum oluştu Kılıçdaroğlu 49.8 Erdoğan 45.3
Veri girişlerinde sona yaklaşıldı; YSK Başkanı, son durumu paylaştı...
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine ilişkin yurt içinde açılan sandık oranının yüzde 99 olduğunu
İŞTE SEÇİM YASAKLARI
Türkiye yarın sandık başına gitmeye hazırlanırken seçim yasakları da bugün devreye giriyor.
SUAT ÖZÇAĞDAŞ “EMEKLİLER İKTİDARIMIZDA NEFES ALACAK”
CHP 1.Bölge millet vekili adayı Suat Özçağdaş 8.Mayıs günü Ata 2 sitesinde düzenlenen bir toplantıda katılımcılara seslendi.
ÇENGELKÖY LAHANACILAR ÇEŞMESİ BİR ŞİİRE KONU OLDU...
Geçtiğimiz günlerde Çengelköy'de gezinirken paylaştığım bu fotoğrafı çektim ve kendimce bir de şiir yazdım. Umarım bir yanlış yapmamışımdır. Varsa bir kusur, affola...
SERA KADIGİL “BU ÜLKE ÇOK DAHA İYİ YAŞAMI HAK EDİYOR”
7.Mayıs Pazar günü TİP adayı Sera Kadıgil Ata 2 sitesinde seçmenlere seslendi. Kalabalık bir dinleyici grubunu selamlayan Kadıgil şu açıklamalarda bulundu. Sonra soruları cevapladı.
Erdoğan: İstanbul 'evet' derse, bu iş biter
AK Parti 'Büyük İstanbul Mitingi'nde konuşan Erdoğan, "İstanbul 'evet' derse bu iş biter. İstanbul 'birilerini emekli edeceğiz derse', bu iş biter" ifadelerini kullandı. "Büyük İstanbul Tüneli projemizi hayata geçiriyoruz" diyen Erdoğan, "Bu proje Marmara Denizi'nin altından geçen 3.tüp olacak" dedi.