AK Parti Üsküdar ilçe başkanı Halit Hızır oldu

AK Parti Üsküdar ilçe başkanı Halit Hızır oldu

Tarih 10 Kasım 2014, 12:56 YazdırBu haberi yazdır

2015 Genel Seçimlerine yeni kadrolarla girmeyi hedefleyen AK Parti kadroları kongre sürecine girdi. Üsküdar ‘da yapılan kongre sonucunda 60 oy farkla Halit Hızır İlçe Başkanı seçildi.

AK Parti Üsküdar ilçe başkanı Halit Hızır oldu

 

2015 Genel Seçimlerine yeni kadrolarla girmeyi hedefleyen AK Parti kadroları kongre sürecine girdi. Üsküdar ‘da yapılan kongre sonucunda 60 oy farkla Halit Hızır İlçe Başkanı seçildi.

 

 

İstanbul’da başlayan kongre furyası ilk olarak Üsküdar’da esti. Mevcut İlçe Başkanı Sinan Aktaş’ın aday olmayacağını belirtmesi üzerine 2012 yılında yapılan kongrede Aktaş’ın yönetiminde yer alan Halit Hızır ve 2009 ? 2014 yılları arasında Meclis Başkan Vekilliği görevini yürüten Avukat Mustafa Demiral aday olarak partililerin karşısına çıktı.

 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılması planlanan kongreye programının yoğunluğu nedeniyle katılamazken; Davutoğlu, Küçükçekmece İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmasında Halit Hızır’a başarılar diledi.

 

Burhan Felek Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra milletvekilleri, teşkilat mensupları, yabancı ülkelerden gelen diplomatik konuklar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

İlçe Başkanı Sinan Aktaş yaptığı konuşmasında, görev süresince kendisinden yardımlarını esirgemeyen tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ederek, ‘yeni dönemde görev alan İlçe Başkanı’na her türlü desteği vereceğim. Bu kutlu görevde üzerime düşen ne varsa sonuna kadar yapmaya hazırım’ dedi.

 

Toplam 401 delegenin oy kullandığı seçimin sonunda Halit Hızır 223, Avukat Mustafa Demiral ise 178 oy aldı.

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır: “Biz bu hareketin en sağlam zeminiyiz”

 

Gelen sonuçların ardından katılımcılara bir konuşma yapan AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır; 14 Ağustos 2001’den bu yana devam eden bu büyük yolcuğun içinde olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Zor günler yaşadık hep beraber, daha da yaşayacağız. Ama şartlar ne olursa olsun, bu ülkenin kaderini değiştirenlerin arkasında dimdik, sapasağlam duracağız. Bizler AK Parti teşkilatları olarak bu kutlu hareketin en sağlam zeminiyiz” dedi.

 

14 Ağustos 2001’den bu yana bu hareketin içinde emeği bulunan herkese teşekkür ederek, Milli iradeye vurgu yapan İlçe Başkanı Halit Hızır: “Milli İradeyi hep bir yerlere zincirlediler” şeklinde konuştu.

 

“Cumhuriyetimizin kuruluşundan beri bir türlü anlam kazandırılamayan "Milli" sözcüğü bu büyük hareketle "irade" kazandı, istikrar kazandı. Çiftçimiz, işçimiz, emekçimiz kısacası toplumumuzun tüm kesimleriyle bundan öncesinde olduğu gibi bundan sonra da kardeşçesine omuz omuza yürüyecek Milli İrade'nin bekası için AK Parti teşkilatları olarak mücadeleye durmaksızın devam edeceğiz” şeklinde konuşan Hızır, son olarak partililerden kendilerine sonuna kadar güvenmelerini istedi.

Bu haber 600 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER