CHP Üsküdar da “Atatürk’ün Dış Politikası ve Günümüz”

CHP Üsküdar da “Atatürk’ün Dış Politikası ve Günümüz”

Tarih 10 Kasım 2014, 11:41 YazdırBu haberi yazdır

08 Kasım 2014 tarihinde 14.00 ? 16.00 saatleri arasında CHP Üsküdar İlçe Binasında Milletvekili Osman Taney KORUTÜRK’ün konuşmacı olarak katıldığı “ Atatürk’ün Dış Politikası ve Günümüz “ konulu panel düzenlendi.

CHP Üsküdar da “Atatürk’ün Dış Politikası ve Günümüz”

08 Kasım 2014 tarihinde 14.00 ? 16.00 saatleri arasında CHP Üsküdar İlçe Binasında Milletvekili  Osman Taney KORUTÜRK’ün konuşmacı olarak katıldığı “ Atatürk’ün Dış Politikası ve Günümüz “  konulu panel düzenlendi.


T.B.M.M. Dışişleri komisyon üyesi ve CHP sözcüsü Osman Taney Korutürk konuşmasında “Ürdün’de yaptığım temaslarda oradan bir yetkili Türkiye Hükümeti Esat 2 haftada gider diyor bunun imkan ihtimali yok. Türkiye bu bölgede liderliğe soyunuyor bunun bir daha olması olanaksızdır dedi. Arap ailesinden olmayan birsinin buranın lideri olması imkansızdır. Arap ülkelerinin bir araya gelemeleri de imkansızdır.

O zamanın Başbakanı kızının düğün davetiyesini Beşar esat a bizzat elden götürmüştü o Esat bir süre sonra Eset ilan edildi ve yıkacak güçlere destek olundu.


Türkiye kendine özgü bir ülke doğudan bakan Amerika , batıdan bakan Mısır gibi görüyor.  Türkiye’nin Kollektif bir dış politika hafızası var.  Suriye’de yaptığımız politika tüm Arap ülkelerinde güvenimizi azalttı. Mısır ile İran ile ve çoğu ile aramız bozuk.


Atatürk “Bir memleketin dış politikası iç bünyesi ile alakalıdır.” Sözüne bağlı olarak biz iç bünyemizi düzeltmeliyiz ki dış politikamız da düzgün olsun. İç teşkilatın dayanamayacağı dış siyaset yapılmamalıdır. Atatürk şahsına bağlı bir ülke kurmaktan ziyade Cumhuriyeti kurdu oda sırayla demokrasiye erişti. Milli sınırlarımızda barışık bir politikayı savunmalıyız. “


CHP Üsküdar İlçe Başkanı Erdoğan Altan katılımcıların sorularını sırayla aldı hepsi sırayla konuşuldu  başkan konuşmacı ve katılımcılara teşekkür etti.

 

Bu haber 564 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER