Ata 2 sakinleri İlkokul istiyor

Ata 2 sakinleri İlkokul istiyor

Tarih 24 Temmuz 2014, 15:20 YazdırBu haberi yazdır

Geçen yıl Ata 2 nin tapulu arazisinden genel kurul kararı ile terk ettiği alanda yapılan okul inşaatı bitti bahçe düzenlemesi işleri başladı.

Ata 2 Sitesi sakinleri İlkokul istiyor

Geçen yıl  Ata 2 nin tapulu arazisinden genel kurul kararı ile terk ettiği alanda yapılan okul inşaatı bitti bahçe düzenlemesi işleri başladı.

Yıllardır çevre mahallelerimizde özlemle beklenen okul inşaatı ile beraber okullarımızın tekli eğitime geçmesi artık hayal değil. Zira bölgemizde ki tüm okullar sınıf mevcutlarını 30 lu sayılara getirseler de hemen hepsi ikli eğitim yapıyorlar. Ata 2 nin terk ettiği alana İl özel idaresinin yaptığı okulla beraber okulların hepsinin kalitesinin artması sağlanacak.

Ancak İstanbul ve Üsküdar Milli Eğitim yetkilileri yeni yapılan bu okulu İmam Hatip okulu olarak değerlendirmeyi düşünürken bölge sakinleri buranın İlkokul yapılması için imza kampanyaları yapılmaya başlandı.

Yavuztürk ve çevre bölgeden 2500 imza İmam Hatip Okulu yapılması için imza toplanması üzerine Ata 2 Doktorlar sitesi  ve mahalleden önce 3600 imza toplanıp Üsküdar İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne teslim edildi. Ardından yapılan okulun İlkokul olarak değerlendirilmesini isteyenler ayrıca imzalar toplayıp İlçeye bırakıyorlar. Vatandaşlar basın açıklamasında  İmam Hatip okulu bölgeye ille de gerekli ise bizler karşı değiliz. Küçüksu da Yeni yapılan 82 derslikli İmam Lisesinin bir bölümüne ya da İ.Hakkı Konyalı gibi bir okulun Ortaokul olarak değerlendirilebileceğini belirttiler.

 

Ata 2 Kooperatif yönetimi de okul yapılması amaçlı terk edilen alana yapılan okulun İlkokul yapılması için Milli eğitime yazı ile başvurmuştu.  Umarız bölgemize özellikle Yavuztürk mahallesine yapılması düşünülen okullar da arsa sorunları çözülerek bir an evvel yapılır. Ve bu tip anlaşmazlıkların da önüne kökten geçilmiş olunur.

Bu haber 860 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER